ΤΟΠΙΚΑ

Εξαίρεση του Δήμου Αλμυρού

εξαίρεση-του-δήμου-αλμυρού-548614

Πετρέλαιο ίσα – ίσα για να βγει ο χειμώνας που στην Ανάβρα και τη Βρύναινα είναι βαρύς και διαρκείας, έχουν τα δύο δημοτικά σχολεία και ισάριθμα νηπιαγωγεία των χωριών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Ο Δήμος Αλμυρού, έμεινε εκτός χρηματοδοτικής στέγης του Υπουργείου Εσωτερικών, που δίνει έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους για την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων πετρελαίου, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης σε σχολεία που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

Η εξαίρεση του Δήμου Αλμυρού από τις λίστες των δήμων που θα λάβουν έκτακτες επιχορηγήσεις για προμήθεια πετρελαίου, προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Χατζηδημητρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδημητρίου, η Ανάβρα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μ. και η Βρύναινα στα 900μ. Πρόκειται για ορεινές περιοχές, όπου ο χειμώνας είναι βαρύς και διαρκείας.

Ηδη μέσα στην εβδομάδα, τα δύο χωριά που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Όθρυος, δέχθηκαν τα πρώτα χιόνια. Η θερμοκρασία κυμαίνεται οριακά στο μηδέν και τα καλοριφέρ καίνε στο φουλ για να μπορέσουν να ζεσταθούν οι αίθουσες διδασκαλίας και οι μαθητές να μπορούν να κάνουν μάθημα.

«Τα καλοριφέρ ανάβουν το Νοέμβριο και δεν σβήνουν μέχρι τον Απρίλιο για να μπορέσουν να κρατηθούν ζεστά τα δύο σχολεία», επεσήμανε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Κάθε χειμώνα οι τέσσερις σχολικές μονάδες χρειάζονται τουλάχιστον έξι τόνους πετρελαίου για να ζεσταθούν.

Η έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Αλμυρού θα έδινε μία ανάσα στα ταμεία των σχολείων, όπου τα «κουκιά είναι μετρημένα». Από το σύνολο των 192.000 ευρώ με το οποίο επιχορηγείται κάθε χρόνο ο Δήμος για τις ανάγκες των σχολείων του, οι 120.000 ευρώ δίνονται για θέρμανση και απομένουν «ψίχουλα» στα σχολικά ταμεία για την κάλυψη των υπολοίπων λειτουργικών αναγκών.

Ο Δήμος Αλμυρού ετοιμάζεται να κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση της αδικίας που συνιστά η εξαίρεσή του από το πρόγραμμα της έκτακτης επιχορήγησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου