ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν εξετάσεις στο Νότιο Πήλιο

δωρεάν-εξετάσεις-στο-νότιο-πήλιο-548751

Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια σειρά από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις (Μαστογραφία, έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, μέτρηση οστικής μάζας, τεστ ΠΑΠ) θα έχουν οι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του κ. Αθανάσιου Μπαντούλη.

Δωρεάν εξετάσεις από τις κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Μέσα από τις δωρεάν εξετάσεις θα δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους της επαρχίας να εξεταστούν για την πρόληψη κύριων στόχων.

Μάλιστα, στο τέλος των εξετάσεων θα γίνει αξιολόγηση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προκειμένου οι γιατροί να εντοπίσουν, ανάλογα με την περιοχή, τη συχνότητα του καρκίνου.

Στο πλαίσιο των δωρεάν εξετάσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διοργανώνουν ημερίδα στην Αργαλαστή την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα: «πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής στις 5.00 μ.μ. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες του κέντρου υγείας και θα ανακοινώσουν τη δυνατότητα που θα έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου να πραγματοποιήσουν δωρεάν τις παρακάτω εξετάσεις από τη Δευτέρα 16/12/2013 μέχρι 20/12/2013 στο κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Οι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου που επιθυμούν να εξεταστούν, θα πρέπει να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα: Μαστογραφία. Κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6994283031. Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας. Κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429. Μέτρηση οστικής μάζας. Κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429. Επιπλέον στο κέντρο Υγείας πραγματοποιείται δωρεάν τεστ Παπανικολάου.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος κος και η Επισκέπτρια Υγείας κα Μαυρουδή Μαρία παρακαλούν, όσους θέλουν να εξεταστούν, να επικοινωνήσουν στα ανωτέρω τηλέφωνα από 9/12/2013 τις ώρες 09.00 π.μ. έως 12.30 μ.μ. εκτός Σαββατοκύριακου.

Τέλος, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργαλαστής αναφέρουν: «Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το κέντρο Υγείας είναι πολύτιμος συμπαραστάτης της Υγείας των κατοίκων της υπαίθρου, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να καταφεύγουν σε αυτό, να αισθάνονται ασφάλεια και να σώζονται, κυρίως σήμερα που δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου