ΤΟΠΙΚΑ

«Μετωπική» Σκοτινιώτη με δημοσιογράφους

μετωπική-σκοτινιώτη-με-δημοσιογρά-548732

Το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη και το δημοτικό σύμβουλο Τέλη Δουλόπουλο εγκαλεί με ανακοίνωσή της το Δ.Σ της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας για τις δηλώσεις που έκαναν σε βάρος δημοσιογράφων.

Ο πρώτος για εκείνους που ασκούν κριτική στη διαχείριση των θεμάτων της ΔΕΥΑΜΒ και ο δεύτερος αναφερόμενος σε δημοσιογράφους που είναι μεροληπτικοί απέναντι στη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ζητούμε, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών, οι δύο αιρετοί να κατονομάσουν τους δημοσιογράφους – μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αλλιώς, όπως καταλήγει η ανακοίνωση, θα μείνουν έκθετοι στην κοινή γνώμη και την τοπική κοινωνία».

Στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών απάντησε λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Βόλου, που της καταλογίζει καθυστερημένα αντανακλαστικά, «καλών την κι ας άργησε». Ο Π. Σκοτινιώτης δηλώνει ότι είναι έτοιμος για μία δημόσια συζήτηση με την Ενωση Συντακτών για τους λόγους που έχει στοχοποιηθεί από κάποιους η ΔΕΥΑΜΒ. Ο Δήμαρχος Βόλου ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την ΤRT, καθώς, όπως σημειώνει, «είμαι έτοιμος γι’ αυτή τη δημόσια συζήτηση, ιδιαίτερα αν αυτή φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό μέσο στο οποίο, τον τελευταίο καιρό, δεν φαίνεται να έχω άλλο τρόπο να εκφράσω τις απόψεις μου».

Η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις δηλώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (4/12/2013) και μεταφέρθηκαν στον τοπικό τύπο, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, γενικώς και αορίστως, οι δημοσιογράφοι.

Ζητούμε από το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη να κατονομάσει δημόσια και στα επίσημα όργανα της ΕΣΗΕΣΤΕ-Ε, ποιοι είναι «οι σκατολογούντες δημοσιογράφοι που επιτίθενται στη ΔΕΥΑΜΒ γιατί… δεν πληρώνονται από αυτήν».

Αντίστοιχα, το ίδιο ζητούμε και από το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κ. Αριστοτέλη Δουλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για «δημοσιογράφους που πληρώνονται από το δήμαρχο για να μην του ασκούν κριτική».

Θεωρούμε ότι με τις παραπάνω δημόσιες εκφράσεις, πλήττεται το κύρος και η αξιοπρέπεια όλων των δημοσιογράφων της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, που έχουν μακρά παράδοση ήθους και επαγγελματισμού.

Αναμένουμε άμεσα τις απαντήσεις των δύο αιρετών, σε ποιους δημοσιογράφους μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αναφέρονται, αλλιώς θα μείνουν έκθετοι στην κοινή γνώμη και την τοπική κοινωνία».

Η απάντηση του Δημάρχου Βόλου

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σημειώνει τα ακόλουθα:

«Η απάντησή μου στη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, είναι «καλώς την κι ας άργησε». Έστω κι έτσι, ελπίζω να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά και να διαπιστώσει τι τελικά συμβαίνει και γιατί από κάποιους έχει στοχοποποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ. Προσωπικά είμαι έτοιμος για μια δημόσια συζήτηση με την Ένωση Συντακτών για το συγκεκριμένο θέμα, ιδιαίτερα αν αυτή φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό μέσο στο οποίο, τον τελευταίο καιρό, δεν φαίνεται να έχω άλλο τρόπο να εκφράσω τις απόψεις μου.

Οσον αφορά το τι πραγματικά είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην ολοκληρωμένη τοποθέτησή μου για τη ΔΕΥΑΜΒ, οι βιαστικοί συντάκτες της ανακοίνωσης δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στα επίσημα μαγνητοφωνημένα πρακτικά. Πιστεύω πως θα τους είναι εξόχως και πολλαπλώς διαφωτιστικά και χρήσιμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου