ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-486163

Διαρκείς διαρροές

Φωτιά είχαν πάρει τα κινητά μέχρι αργά χθες το απόγευμα. Οι πληροφορίες για το ποιος «κλείδωσε» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΠΑΣΟΚ έδιναν και έπαιρναν, με τους «φερόμενους ως φαβορί» να έχουν κλειστά κινητά. Ήταν δε τόση η θολούρα… από τις κατά τα άλλα διασταυρωμένες όλων πληροφορίες, που περισσότερο ακούγονταν ως εκτιμήσεις, γι’ αυτό και οι πιο ψύχραιμοι επέλεξαν να χαλαρώσουν, περιμένοντας σήμερα τις ανακοινώσεις εκ μέρους του ίδιου του πρωθυπουργού, που δεν θα επιδέχονται και καμίας αμφισβήτησης.
Β.Κ
 
Χωρίς αστερίσκο
Το Μέγκα χθες το βράδυ χωρίς κανένα εισαγωγικό… και αστερίσκο έδινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τον Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια «κλειδωμένο» υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε τώρα… κοντός ψαλμός αλληλούια… αλλά η σιγουριά έχει ένα νόημα.
Β.Κ
 
Απερίσκεπτα
Η φετινή αντιπυρική περίοδος, αν και δεν έχει κλείσει ακόμη, δείχνει να φεύγει με τις λιγότερες καταστροφές από πυρκαγιές για τη Μαγνησία. Με εκείνο που «πάλεψε» από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν με την αντίληψη αγροτών και κτηνοτρόφων να… καθαρίζουν τις εκτάσεις τους με φωτιά χωρίς τη λήψη μέτρων. Αποτελέσματα υπήρξαν από τη μεγάλη καμπάνια του καλοκαιριού, αλλά παρέμειναν και όσοι κάνουν ότι δεν ακούνε…
Όπως στον Αλμυρό, με τις δύο τελευταίες πυρκαγιές να προκαλούνται από αμέλεια. Όταν οι αρμόδιες αρχές εντοπίζουν τους υπαίτιους, εκείνοι ρίχνουν μαύρο δάκρυ παραδεχόμενοι την απερισκεψία τους. Δεν σκέφτονται όμως ότι μαζί τους μπορεί να κλάψει πολύ κόσμος ακόμη στην περίπτωση που η φωτιά ξεφύγει από τα χέρια τους.
Β.Σ.
 
Στη φωτιά
Συναγερμός σήμανε προχθές το βράδυ για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο λόφο της Γορίτσας. Εκτός των πυροσβεστικών οχημάτων και των πυροσβεστών στο σημείο της πυρκαγιάς έφτασαν αμέσως και οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας για να βοηθήσουν στην πυρόσβεση. Αυτό θα πει τελικά εθελοντισμός. Όταν σε χρειάζεται η πόλη σου, να βρίσκεσαι εκεί, παρών.
Δ.Π
 
Συγκίνηση
Μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει η ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του Αγίου Αποστόλου του Νέου προς τους μαθητές και τους γονείς. Οι εκπαιδευτικοί, παρότι έχασαν τις δουλειές τους, ευχαρίστησαν τους μαθητές που συνεργάστηκαν μαζί τους και τους γονείς για τις προσπάθειές τους να διατηρήσουν ανοιχτά τα εκπαιδευτήρια. Η κίνησή τους αυτή μόνο συγκινητική μπορεί να χαρακτηριστεί, αν και θα περιμέναμε τον Μητροπολίτη να βγει και να πει τους λόγους για τους οποίους ο Άγιος Απόστολος ο Νέος δεν θα ξαναλειτουργήσει, για να μπορέσει και η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα…
Δ.Π
 
Η επαλήθευση
Το είχαμε πει από αυτή τη στήλη πως νέοι άνθρωποι, με πτυχία και μεταπτυχιακά, σκέφτονται τη λύση του εξωτερικού για την εξεύρεση εργασίας. Το θέμα είναι πως άλλο η σκέψη κι άλλο η πράξη και στην προκειμένη χρονική στιγμή φαίνεται πως η πράξη υπερτερεί, μιας και δεκάδες είναι οι Βολιώτες που θα πάρουν τα μπογαλάκια τους και θα ξενιτευτούν, προσπαθώντας να βρουν μια λύση για τη ζωή τους. Τελικά είχαμε δεν είχαμε γυρίσαμε στη δεκαετία του ‘50 και ‘60…
Δ.Π
 
Ακρίβεια
Ακούμε καθημερινά παράπονα νοικοκυρών ότι οι τιμές στα προϊόντα των λαϊκών της πόλης έχουν αυξηθεί και δεν μπορούν με τα χρήματα που διαθέτουν να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας, όπως συνήθιζαν μέχρι και πριν από λίγο διάστημα. Εάν έχουμε φτάσει σε σημείο που να είναι ακριβή και η λαϊκή, τότε τα μαντάτα για το μέλλον δεν είναι καθόλου καλά. Η λαϊκή είναι μια παράδοση για όλα τα νοικοκυριά και οι παραγωγοί, οι οποίοι κι αυτοί πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να το κατανοήσουν και να κρατήσουν χαμηλές τιμές. Ελπίζουμε αυτή η παράδοση να μη χαθεί και ταυτόχρονα να μη βλέπουμε και το πορτοφόλι μας να αδειάζει, αγοράζοντας πέντε αγγούρια και τρεις ντομάτες.
Δ.Π
 
Απανωτές διαμαρτυρίες
Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες περιοίκων αλλά και οδηγών για τον Περιφερειακό. Ναι, ξέρουμε, δεν σας λέμε και τίποτα καινούργιο, αλλά αν είναι δυνατόν να φτιάχνονται τα φανάρια για μία ημέρα, έτσι για τα μάτια του κόσμου, και μετά πάλι να μη λειτουργούν. Αλλά και να δουλεύουν τι να το κάνεις, όταν από το 24ωρο ολόκληρο είναι σε λειτουργία ούτε τις μισές ώρες;
Α.Φ.
 
Κοράκιασαν
Στο δήμο Σηπιάδος και συγκεκριμένα στο Λαύκο έμειναν χωρίς νερό οι κάτοικοι εξαιτίας κάποιας βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε άμεσα και χθες Σάββατο το χωριό έπινε κανονικά νερό.
Α.Φ.
 
Ασχολίαστο
Λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ότι θα διαθέσει με σειρά προτεραιότητας, προσοχή στη σειρά παρακαλώ, 1. σε Πολεμιστή της Κύπρου ή 2. σε Άτομο με Αναπηρία ή 3. σε Πολύτεκνο, μία άδεια εκμετάλλευσης περιπτέρου στον οικισμό Λουτράκι του Τοπικού Διαμερίσματος Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου. Αλήθεια, από πότε έχει η Σκόπελος τόσους πολεμιστές της Κύπρου και μπαίνει ως πρώτη προτεραιότητα;
Α.Φ.
 
Χουζούρι
Το μεγαλύτερο «χουζούρι» χθες το έκαναν οι Θεσσαλοί στη θεματική ενότητα για τον Καλλικράτη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Έχοντας τη δική τους αγωνία για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, όποιον έβλεπαν τον ρωτούσαν τι και πώς. Κάτι μάλλον περισσότερο ήξερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Θαν. Τσούρας, που χθες δεν έσκασε μύτη ούτε καν στους διαδρόμους του Σταδίου… Το μπελά του θα έβρισκε..
Β.Κ
 
Στρατηγική
Πάντως όποιο όνομα και να ανακοινωθεί για τη Θεσσαλία, είναι σίγουρο ότι όλοι θα συστρατευτούν γύρω του, έλεγε χθες γνωστός Πασόκος στην παραλία του Βόλου, διαβλέποντας ότι με το τόσο κοσκίνισμα δεν υπάρχουν και πολλές μέρες για άλλες καθυστερήσεις, αφού ο κ. Αγοραστός και ο κ. Μπούτας έχουν ήδη κάνει μία βόλτα τη μισή Θεσσαλία. Οπότε τρέξτε… γιατί χανόμαστε» λένε οι πράσινοι από μέσα τους, γνωρίζοντας ότι η μάχη δεν είναι εύκολη και επιπλέον έχει και πολλές ιδιαιτερότητες που θα κληθούν να διαχειριστούν τις επόμενες μέρες στην πράξη πλέον και όχι επί χάρτου.
Β.Κ
 
Ευρηματική απάντηση
«Στην Αριστερά κανένα πρόσωπο δεν γίνεται λαμπερό, αν δεν έχει αρχές και σημεία αναφοράς. Σταθερό σημείο αναφοράς για μένα είναι ο απόλυτος σεβασμός των αποφάσεων της συλλογικότητας στην οποία ανήκω. Η "είδηση" λοιπόν για σφήνες, μεθοδεύσεις και διαγκωνισμούς με άλλους δήθεν ενδιαφερόμενους για τη θέση του επικεφαλής κοινού ψηφοδελτίου, τη δυνατότητα του οποίου πράγματι οι τρεις αυτοδιοικητικές παρατάξεις "Παρέμβαση Πολιτών", "Βόλος-Ανοιχτή πόλη" και "Ν. Ιωνία – Ανθρώπινη πόλη" αλλά και άλλες κινήσεις και ανένταχτοι πολίτες διερευνούν, είναι εντελώς ανυπόστατη. Θυμίζει την παροιμία "Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε" Πάντα ευρηματικός ο Γιάννης Αντωνιάδης… όταν παραπολιτικές στήλες αναφέρονται στο πρόσωπό του.
Β.Κ
 
Ρητός
Δεν ξέρω ποια στήλη τόλμησε να «αποσύρει» από την ενεργό δράση τον Βασίλη Κοντορίζο, όμως ο δήμαρχος Πορταριάς δεν φάνηκε να πτοείται. Το καλαμπούρισε μάλιστα κιόλας, αφού ξεκαθάρισε μεν ότι και φυσικά θα είναι και πάλι παρών στα αυτοδιοικητικά πράγματα, αλλά "απών" όπως υπόσχεται από οποιαδήποτε κίνηση αιφνιδιασμού και σκοπιμότητας. Όσο για τη γενικώς αναφερόμενη αποχώρησή του από την πολιτική επανέλαβε –το καταχωρούμε σε πρώτο ενικό- «ότι αυτή θα συμπέσει με την αποδημία μου από τον μάταιο τούτο κόσμο. Ως όντα κατεξοχήν πολιτικά, κατά τον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη, οφείλουμε όλοι να παίρνουμε πάντα θέσεις, να εκφέρουμε κρίσεις και να προστατεύουμε την εύρυθμη λειτουργία νόμων και θεσμών». Έφτασε στην υπερβολή ο δήμαρχος για να ξεκαθαρίσει ότι δεν «πρόκειται να τον αποστρατεύσουν….».
Β.Κ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου