ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-487573

Ο Δημήτρης Πιτσιώρης σε γιγαντοοθόνη!

Συνέβη προχθές στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου στην εκδήλωση του Τάσου Μητρογώγου, όταν οι ευάριθμοι θεατές είδαν απέναντί τους να προβάλλεται στη γιγαντοοθόνη του Θεάτρου ο πρώην δήμαρχος, αλλά και νυν υποψήφιος για τον Καλλικράτειο δήμο Δημήτρης Πιτσιώρης! Δικαιολογημένη η έκπληξη αλλά και εξηγήσιμη: Ο παρουσιαστής της βραδιάς, θέλοντας να προβάλλει κάποιες επιτυχίες της σταδιοδρομίας του, πρόβαλε και την τιμητική βράβευση του παλιού τραγουδιστή Φώτη Πολυμέρη που είχε γίνει στο χειμερινό Δημοτικό Θέατρο επί δημαρχίας Πιτσιώρη. Στη φωτογραφία λοιπόν φαινόταν ο βραβευθείς, ο παρουσιαστής και ο Δημήτρης Πιτσιώρης που καθώς ήταν χαμογελαστός και άνετος, έδινε την εντύπωση πως ήθελε να βγει από το πανί για να μιλήσει στους συμπολίτες του, καθώς κάποιοι από το πλήθος φώναξαν: «Κοιτάξτε, ο Πιτσιώρης!». Για να δούμε…
Μ.
 
Πρόβλημα «ουράς» στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ
Είναι γνωστό ότι για να πάρουμε το εισιτήριο που κλείσαμε τηλεφωνικώς από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πρέπει να είμαστε εκεί μισή ώρα πριν την αναχώρηση του λεωφορείου. Και τότε όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα μας το δώσουν… Συμπολίτης που έκλεισε θέση τηλεφωνικά για να ταξιδέψει στην Αθήνα, πήγε στο πρακτορείο εγκαίρως και μάλιστα 37 λεπτά νωρίτερα και μπήκε στην ουρά για να πάρει το εισιτήριο. Όταν έφτασε όμως στο γκισέ έκπληκτος άκουσε από τον υπάλληλο να του λέει ότι δεν έχει εισιτήριο, διότι οι κρατήσεις ακυρώθηκαν… από το κομπιούτερ ακριβώς μισή ώρα πριν την αναχώρηση του λεωφορείου! Ο άτυχος συμπολίτης, περιμένοντας στην ουρά έχασε επτά ολόκληρα λεπτά, πέρα από το ημίωρο, οπότε η εξασφάλιση του τηλεφωνικού εισιτηρίου τελικά είναι θέμα… ουράς! Πώς όμως να ξέρεις κάθε φορά πόσο μεγάλη θα είναι για να υπολογίσεις και την ώρα, πλέον της μισής, και να βρεθείς εμπρόθεσμος στο γκισέ; Ο φίλος ρέκτης πρόεδρος του ΚΤΕΛ έχει καμία καλή ιδέα;
Μ.
 
Ανάγκη
Οταν τελικά υπάρχει ανάγκη οι πολίτες ευαισθητοποιούνται και προσφέρουν. Μόλις ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος απηύθυνε έκκληση στους Βολιώτες να επισκεφθούν το Νοσοκομείο και να δώσουν αίμα γιατί οι ανάγκες είναι αυξημένες, αμέσως οι πολίτες κινητοποιήθηκαν. Βέβαια χρειάζεται πιο έντονο ενδιαφέρον, αλλά το πρώτο δείγμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Αφού μπορούμε να χαρίσουμε ζωή, δίνοντας μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο μας, γιατί να μην το κάνουμε; Άλλωστε θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως η υγεία μας είναι το μόνο που μας έχει απομείνει.
Δ.Π
 
«Κλείδωσε»
Τη θέση του προϊσταμένου του 3ου Γραφείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αποδέχτηκε ο κ. Στέφανος Λάζος, ενώ δεν αποφασίστηκε ποιος θα είναι ο διάδοχος του κ. Παπαϊωάννου στη θέση του προϊσταμένου του 1ου Γραφείου στον Αλμυρό, μιας και η αίτηση του ενδιαφερομένου εκπαιδευτικού δεν έφτασε στο Υπουργείο. Το θέμα όμως θα λήξει σε λίγες ημέρες κι έτσι η Πρωτοβάθμια θα στελεχωθεί πλήρως.
Δ.Π
 
 
Γύρισαν
Τον τελευταίο μήνα το κτήριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν άδειο λόγω αδειών των υπαλλήλων και φυσικά λόγω των διακοπών των φοιτητών. Τις δύο τελευταίες όμως ημέρες τοποθετήθηκαν πάλι τα πρώτα τραπεζάκια των παρατάξεων αλλά και οι νέες τους αφίσες, αφήνοντας το μήνυμα πως οι φοιτητές επέστρεψαν και μάλιστα δυναμικά για τη χρονιά που έρχεται. Βέβαια η πρυτανική αρχή δυσαρεστήθηκε, καθώς το κτήριο πάλι γέμισε πολιτικές αφίσες, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι αυτά…
Δ.Π
 
Βουλώνουν φρεάτια από τις αφίσες            
Στον πρώτο αέρα φεύγουν οι αφίσες, γεμίζουν τα φρεάτια και βουλώνουν, παραπονιούνται οι κάτοικοι στην Αγριά και δίκιο έχουν. Διότι πέρα από το αισθητικό κομμάτι, άμα πιάσει καμία δυνατή βροχή με τα χαρτιά και τα σκουπίδια δεν θα μπορεί να περάσει το νερό και πάλι θα δημιουργηθούν προβλήματα. Πόσος κόπος είναι να κολλάτε τις αφίσες στους χώρους που έχει ο δήμος; Βέβαια μπορεί να μας επισήμαναν το πρόβλημα στην περιοχή της Αγριάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν συμβαίνει και στους υπόλοιπους δήμους.
Α.Φ.
 
Απαξίωση δημόσιων χώρων
Πολλοί είναι οι κάτοικοι που παραπονιούνται ότι οι δημόσιοι χώροι απαξιώνονται. Ζωγραφιές σε αγάλματα, σκουπίδια σε σιντριβάνια και πάρκα, σπασμένες πεζούλες ή χαλασμένα παγκάκια… είναι εικόνες που βλέπουνε και μας μεταφέρουνε και αναρωτιόμαστε τι αλήθεια πρέπει να γίνει για να αλλάξει επιτέλους η κατάσταση. Γιατί μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ακόμα και την τέλεια δημοτική αρχή να είχαμε, αν συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία, τότε δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα.
Α.Φ.
 
Τηλεοπτικές αναμετρήσεις
Ποια θα είναι η πρώτη κίνηση του Νομάρχη Μαγνησίας από την επόμενη Δευτέρα, ανεξάρτητα από το αν τελικά θα επιλεγεί για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ; H διεξαγωγή 7 θεματικών τηλεοπτικών συζητήσεων για τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, την οποία άλλωστε ανέπτυξε και στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης χθες στο TRT, θα καταδειχθεί πώς ο κ. Παπατόλιας επιθυμεί να ξεπεραστούν οι ασφυκτικοί όροι της προεκλογικής περιόδου και πάνω από όλα αυτό που υποστηρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το τελευταίο χρονικό διάστημα, να αναπτυχθεί δηλαδή απεριόριστος χρόνος τηλεοπτικών συζητήσεων (debate), με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των Θεσσαλών γύρω από τις πολιτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Β.Κ
 
Στη Ρηγίλλης
Περιφέρεια στην οποία η Νέα Δημοκρατία θέτει με αξιώσεις ως στόχο τη νίκη χαρακτήρισε τη Θεσσαλία ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη σύσκεψη στη Ρηγίλλης, στην οποία συμμετείχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός. Το μήνυμα που βγήκε από τη σύσκεψη -σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Αγοραστού- είναι ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες νίκης. Αισιόδοξοι οι γαλάζιοι, για να δούμε… όμως…
Β.Κ
 
Περιμένουν ακόμη
Είναι γεγονός ότι και από τη στήλη αυτή λέγαμε ότι ενδεχομένως χθες να… «κάπνιζε» ο εκλεκτός της Ρηγίλλης για το Δήμο Βόλου, όμως τελικά η ηγεσία επιλέγει… να εξαντλήσει όλα, μα όλα τα περιθώρια… θέλοντας να καταδείξει ότι δεν θέλει να επιβάλει άλλη λύση, αλλά προτιμά να «συγχρονιστούν» οι δύο διεκδικητές για να υπάρξει κοινή κάθοδος. Πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι αυτό θα φανεί μέχρι τέλος της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση πάντως τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο υποψήφιος… Περιμένουν οι γαλάζιοι και το ΠΑΣΟΚ… γαρ.
Β.Κ
 
Στα κεραμίδια
Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίασε η ΠΑΣΚ Εργατοϋπαλλήλων στο ΕΚΒ με θέμα την παρουσία της παράταξης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι «πράσινοι» συνδικαλιστές είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι -για να μην ανεβούν στα «κεραμίδια» για την πολιτική της Κυβέρνησης- και δεν έχουν σκοπό να χαριστούν σε κανέναν, όπως πληροφορούμε. Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς ήρθαν.
Β.Κ
 
Ερώτημα
Αν κάποιος δεν πληρώσει το πρόστιμο για το τσιγάρο και οδηγηθεί σε κρατητήριο, εκεί το κάπνισμα θα επιτρέπεται;
Δ.Χ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου