ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-487326

Τώρα θυμήθηκαν τις προκριματικές εκλογές

Με «πορεία στο σκοτάδι χωρίς πυξίδα» χαρακτηρίζουν κάποια στελέχη αλλά κυρίως πολλοί ψηφοφόροι του τοπικού ΠΑΣΟΚ το μπλέξιμο που υπάρχει με την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου στο Βόλο και τη μεγάλη καθυστέρηση για το ξεκίνημα της πολιτικής δουλειάς. Μία κατάσταση, όπως λένε, που προκαλεί εκνευρισμό, κινδύνους εσωστρέφειας και απώλειας του πολιτικού πλεονεκτήματος. Η δυστοκία επιβεβαιώθηκε και χθες από το περιεχόμενο της συνομιλίας του Αλ. Βούλγαρη με τον Σ. Ξυνίδη.
Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν τώρα ότι ίσως η καλύτερη λύση ήταν να υιοθετηθεί η πρόταση που σε ανύποπτο χρόνο, πριν καν ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιλογής, είχε κάνει ο Μιλτ. Ζιάκας. Να γίνουν προκριματικές εκλογές με συμμετοχή των ψηφοφόρων, ώστε να αναδειχθεί η προτίμηση της τοπικής κοινωνίας. Κάτι, προσθέτουν, που θα είχε λύσει τα χέρια του κόμματος, δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η όποια επιλογή και θα είχε δημιουργηθεί ρεύμα νίκης.
Σωστές, ίσως, οι επισημάνσεις, μόνο που θα έπρεπε να συμφωνήσουν και απαξάπαντες οι εν δυνάμει ή ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα.
Σ.Γ.
 
Τιμολόγια… 
Οπως μαθαίνουμε φύλλο και φτερό κάνουν τα τιμολόγια προμηθειών στο Νοσοκομείο Βόλου για να δουν πού πήγαν τα λεφτά. Το έλλειμμα είναι τεράστιο και θέλουν να μάθουν εάν έγιναν ατασθαλίες. Και εκτός από το διοικητικό συμβούλιο και τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου και οι πολίτες θέλουν επιτέλους να μάθουν τι έγιναν τα χρήματά τους. Πού ξοδεύτηκαν και από ποιους. Καιρός είναι να βγουν όλα στη φόρα…
Δ.Π
 
Νέο σχολείο
Πώς μπορεί να προωθείται το νέο σχολείο τη στιγμή που οι διαδικασίες είναι παλιές; Πώς μπορούν να μάθουν γράμματα και κυρίως να κοινωνικοποιηθούν τα παιδιά με τους αναπληρωτές δασκάλους, που σήμερα διδάσκουν, αύριο όχι; Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι ο μαθητής δένεται με το δάσκαλο, ο οποίος μάλιστα γίνεται πολλές φορές και πρότυπό του; Αυτά είναι κάποια ερωτήματα πολλών, μιας και σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν τα σχολεία κι ευχόμαστε να βρίσκονται οι δάσκαλοι στις θέσεις τους.
Δ.Π
 
Αλλοι βουλευτές!
Τη Μαγνησία θα εκπροσωπήσουν τέσσερις μαθητές στη Βουλή των Εφήβων. Ο Ευάγγελος Αγγελούσης από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού θα συμμετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Γιώργος Πρόβιας από το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου θα λάβει μέρος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η Μαργαρίτα Λεϊμονή από τις Λυκειακές Τάξεις του Πτελεού θα συμμετέχει στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και η Θεοδώρα- Αρετή Γερογιάννη από το Γενικό Λύκειο Αγριάς θα συμμετέχει στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Οι εργασίες της Βουλής θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Ευτυχώς που η Βουλή θα γεμίσει με νιάτα και νέες ιδέες.
Δ.Π
 
Υποχρεώσεις
Σήμερα θα συγκληθεί το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να βάλει κάτω τις υποχρεώσεις του και κυρίως τα οικονομικά του. Τα θέματα που τρέχουν είναι πολλά, αλλά τα λεφτά είναι λίγα. Η δεύτερη δόση του τακτικού προϋπολογισμού τελειώνει και η τρίτη δεν έχει φανεί ακόμη. Μεγάλα και μικρά έργα μένουν πίσω και το Ίδρυμα τρέχει να προλάβει, μιας και έρχεται σε λίγες μέρες και το κύμα των πρωτοετών.
Δ.Π
 
Δεν αποκλείουν κανένα     
Την 3η Γενική της Συνέλευση είχε χθες η Εναλλακτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι είναι ανοιχτή σε όλους και όλα τα σχήματα. Ουσιαστικά δηλαδή έχουν θέσει ένα πλαίσιο προγραμματικού διαλόγου, ωστόσο κάλεσαν και τις άλλες πρωτοβουλίες πολιτών να το συνδιαμορφώσουν, αν βλέπουν εκεί και τον εαυτό τους. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοιχτοί να διευρυνθεί και η δικιά μας πρωτοβουλία, πάντα έχοντας ως δεδομένο ότι προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα αναδειχθεί σε δημοτική αρχή στο δήμο Βόλου και φυσικά σε προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείουμε κανένα από αυτή την πρωτοβουλία», είπε ο Φώτης Λαμπρινίδης.
Α.Φ.
 
 
Αλλο η Πρωτοβουλία άλλο η κομματική ταυτότητα
«Εμείς λειτουργούμε ως Εναλλακτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία. Ο καθένας πίσω του μπορεί να έχει μια πολιτική ταυτότητα, αυτό είναι άλλο ζήτημα ξεχωριστό εντελώς» τόνισε χθες ο Παντελής Μαστρογιάννης, ξεκαθαρίζοντας έτσι πως δεν υπάρχουν χρώματα και κόμματα στο σχήμα τους…
Α.Φ.
 
 
Τυχαίο; Δε νομίζω
Πάντως ενώ από το σχήμα δεν αποκλείουν κανένα και ενώ δεν θέλουν κομματικές ταυτότητες -άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης ο πολιτικός προσανατολισμός τους είναι ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή- «δεν παίξαμε σε αυτό και επιδιώκουμε ένα προοδευτικό σχήμα το οποίο θα έχει προοπτικές πλειοψηφίας, δηλαδή την ανάδειξη μια προοδευτικής δημοτικής αρχής στο νέο δήμο Βόλου», ωστόσο την εμφάνισή του στη συνέλευση την έκανε ο Παναγιώτης Σκοτινιώτης. Αναμενόμενο…
Α.Φ.
 
 
Είδε φως και μπήκε
Πάντως ερωτηθείς τόσο ο κ. Μαστρογιάννης, όσο και ο ίδιος ο κ. Σκοτινιώτης, για το τι σηματοδοτεί η παρουσία του στη συνέλευση, διεμήνυσαν ότι δεν έχει κανένα πολιτικό χρώμα και απλά ενημερώθηκε για τη συνέλευση και πέρασε. Είδε φως και μπήκε ο άνθρωπος…
Α.Φ.
 
 
Μήνυμα για συστράτευση
Το ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε κάθε δυνατό μέσο στο πλαίσιο της δημοκρατικής του λειτουργίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων Περιφερειαρχών, τόνιζε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας και συνεχίζοντας υπογράμμιζε: «Τούτη τη στιγμή εκείνο που προέχει, πέρα από τα τυχόν ευρήματα των δημοσκοπήσεων, είναι η κοινή βούληση και η συστράτευση όλων μας στο πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα των Περιφερειακών εκλογών για το στέριωμα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και της διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας. Σημασία πλέον έχει η συλλογική συστράτευσή μας με τις επιλογές του Προέδρου, που σηματοδοτούν μία νέα αφετηρία για την Περιφερειακή μας ανάπτυξη, τη διαφάνεια και τη Δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες».
Β.Κ
 
Ξαλάφρωσε
Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης μετά τη συνάντησή του με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη. Όπως εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του «ξαλάφρωσε», αφού είπε τα πράγματα με το όνομά τους -όπως έλεγε για όλους και για όλα. Βέβαια μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ήταν συγκρατημένος όσον αφορά στις κρίσεις που έκανε για πρόσωπα και πράγματα, φρόντισε όμως να ανάψει νέες φωτιές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος. Να δείτε μέχρι τελευταία στιγμή εκεί στο ΠΑΣΟΚ θα τους τρελάνουν όλους…
Ν.Τ
 
Ρευστή
Στο απέναντι στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας επίσης η κατάσταση παραμένει πολύ ρευστή… Τα επιτελεία Κ. Μήτρου και Γ Σπηλιόπουλου παραμένουν αμετακίνητα και διαμηνύουν αποφασισμένοι να κατέβουν στις εκλογές. Τώρα τι θα ξημερώσει και για αυτούς την ερχόμενη Δευτέρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να στοιχηματίσει ένα πράγμα.
Β.Κ
 
Βουντού  
Δεν είναι μόνο οι επικεφαλής υποψήφιοι στη Μαγνησία που βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα για το αν θα πάρουν το χρίσμα. Είναι και οι υπόλοιποι που θέλουν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, πολύ περισσότερο όμως κάποιοι που δεν θέλουν να συμμετάσχουν αλλά έχουν υποχρέωση. Το τι βουντού έχουν κάνει δε λέγεται… για να μην πάρουν το χρίσμα οι αρχηγοί τους.

Δ.Χ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου