ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Νότης Μαριάς διόρισε το γιο του

ο-νότης-μαριάς-διόρισε-το-γιο-του-187190

Ο Νότης Μαριάς διόρισε το γιο του

Επιστημονική ευρηματικότητα φάνηκε να επέδειξε και ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος πήρε έγκαιρα τα μέτρα του για να μην εκτεθεί ευθέως. Ο γιος του προσελήφθη στο γραφείο της ευρωπαϊκής ομάδας των Αντιφεντεραλιστών, στην οποία επέλεξε να ανήκει ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής.

Βέβαια, για να μην αδικούμε μόνο στους συγκεκριμένους, υπάρχουν και άλλοι στους οποίους θα αναφερθούμε στα επόμενα φύλλα. Μιλάμε όχι για μισθούς πείνας, αλλά για χιλιάδες ευρώ!

Μεγάλη μπίζνα η Ευρωβουλή…

Ν.Τ.

Κάνει θαύματα

Ο φτωχός βοηθάει το φτωχό! Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, οι πολλοί πολίτες με το πενιχρό υστέρημά τους είναι αυτοί που ευαισθητοποιούνται περισσότερο και καταφέρνουν να βοηθήσουν άτομα που έχουν δεινή οικονομική ανάγκη. Τουλάχιστον αυτό μας είπε μέλος άτυπης εθελοντικής ομάδας στο εξωτερικό με αναμφισβήτητη ανθρωπιστική δραστηριότητα. Με μικρά ποσά μαζεύονται αρκετά χρήματα για να εξασφαλιστούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής για κοινωνικές ομάδες που περιθωριοποιήθηκαν και έχουν ανάγκη. Αυτό το υστέρημα έχει αφάνταστη δύναμη και κάνει πραγματικά θαύματα…

Κ. Μ.

Οι Γερμανοί τουρίστες

«Δεν θέλεις να ξέρεις…». Ήταν η απάντηση Γερμανού τουρίστα για το κόστος ενός ιστιοφόρου με το οποίο ο ίδιος και η παρέα του, πέντε συνολικά άτομα, δροσίζονται αυτήν την περίοδο στις παραλίες των Σποράδων. Το ποσό που αναφέρθηκε τελικά μετά από επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις ξεκινά από 4.000 ευρώ την εβδομάδα και αυξάνεται ανάλογα με το πόσες καμπίνες έχει, το μήκος του ιστιοφόρου και βέβαια τον αριθμό των εβδομάδων ενοικίασης. Πραγματικά δεν θέλουμε να ξέρουμε…

Κ. Μ.

Ευρωβουλευτές διορίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου!

Eυρωβουλευτές που εξελέγησαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.

Απίθανα κι όμως αληθινά πράγματα γίνονται στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της ακροδε­ξιάς στη χώρα μας το εννοούν όταν λένε ότι βάζουν την οικογένεια πάνω απ’ όλα.

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούσε ο κάθε πατέρας να προσλάβει την κόρη του, εφάρμοσαν την εξής μέθοδο: Ο Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Ομως, για να μη γίνει εντελώς προκλητικό, συμφώνησαν, και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν την προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος Λάμπρος Φουντούλης. Συγνώμη, κύριοι, αυτό λέγεται… οικογενειακός φονταμενταλισμός! Μπράβο, Στρατηγέ μου. Τα τιμάς τα… άτιμα τα γαλόνια σου!

Ν.Τ.

Τα ασθενοφόρα ήρθαν…

Η παραλαβή των 12 νέων ασθενοφόρων έγινε. Τα νέα και σύγχρονα οχήματα πήραν το δρόμο για τα Κέντρα Υγείας. Στη Μαγνησία αφίχθησαν τέσσερα. Ολα καλά ως εδώ. Το ζήτημα είναι αν θα μπορούν να σπεύδουν, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές ή αν θα μένουν ακινητοποιημένα εξαιτίας των ελλείψεων σε οδηγούς που δημιουργούν κενές βάρδιες. Μην ήρθαν για να τα γυαλίζουμε.

Β.Σ.

Ενημέρωση με κενά

Το Τμήμα Εμπορίου Μαγνησίας έδωσε στη δημοσιότητα αποτελέσματα ελέγχων στην αγορά του Βόλου για μη ασφαλή παιδικά ρούχα και μαγιό, τα οποία διαθέτουν μακριά κορδόνια, κατά παράβαση οδηγιών, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο για τα παιδιά. Σωστά ενημερώνει τους γονείς για τις ενέργειες που έγιναν, καθώς και τι πρέπει να προσέχουν στις αγορές τους. Υπάρχει, όμως, ένα κενό. Από πόσα καταστήματα δεσμεύτηκαν τα 118 μη ασφαλή τεμάχια; Διότι αν είναι ένας, που τα εμπορεύεται από άλλη ήπειρο, τότε υπάρχει άλλο ζήτημα. Και σ’ αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί η υποψία να πέφτει πάνω σε όλα τα εμπορικά παιδικών ρούχων.

Β.Σ.

Γιατί δεν πληρώνει;

Γιατί δεν πληρώνει ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου; Δεν έχει μήπως κτηριακές εγκαταστάσεις, όπως όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις; Δεν χρησιμοποιεί μήπως τις υποδομές του Δήμου, προκειμένου να λειτουργήσει;

…Τελευταίο αλλά όχι έσχατο: Γιατί ο Δήμος Βόλου δεν έχει βεβαιώσει ποτέ έως τώρα τα τετραγωνικά μέτρα των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΟΛΒ, όπως κάνει για όλους τους ιδιώτες, ώστε να εισπράττει τα ανάλογα ανταποδοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ;

Φ.Τ.

Βαθύ γαλαζοπράσινο

Καινούρια ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου, Σκοπέλου.

…Πολύ ωραία. Σειρά έχει τώρα ο διορισμός οδηγών, γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, η γενική επισκευή των κτηρίων, η συντήρηση ή η αντικατάσταση παλιών μηχανημάτων κ.τ.λ. και τα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου θα μπορέσουν να επιτελέσουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Φ.Τ.

Κατάρρευση

Ποιος ΟΑΕΕ; Κάτω από το βάρος των μνημονίων καταρρέει ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας!

…Στην κυβέρνηση της πλουτοκρατίας είναι εντελώς ανίκανοι να καταλάβουν με ποιον τρόπο να προασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να δημιουργήσουν ένα ταμείο που να κάνει φιλανθρωπίες αντί να χορηγεί συντάξεις; Λίγο απέχουν ακόμα για να φτάσουν τόσο μακριά.

Φ.Τ.

Αιτία πολέμου

Δ. Κουτσούμπας (Γ.Γ. ΚΚΕ): Το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου.

…Η αγανάκτηση που γεννάει η σκέψη ότι ακόμα και τα περιορισμένα λαϊκά δικαιώματα του 19ου αιώνα εκμηδενίζονται σήμερα από τη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου, οδηγεί στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας να μπει τώρα ένας φραγμός στην κοινωνική λεηλασία.

Φ.Τ.

Αμεση και άνευ όρων εκεχειρία

Σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

…Η σημερινή φωνή των εθνών διακηρύσσει, επιτέλους, πως βλέπουν το αυτονόητό τους καθήκον μπροστά τους, πως το πνεύμα που οδήγησε στη σύσταση του ΟΗΕ δεν τα έχει εγκαταλείψει.

Φ.Τ.

Να γίνουν 111

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία του Βόλου (Άγαλμα) και προβολή του φιλμ «Βαλς με το Μπασίρ» από τις διοικήσεις 11 εργατικών σωματείων της Μαγνησίας.

…Να πάμε με την ευχή τα σωματεία να γίνουν 111.

Φ.Τ.

Παγίδα

Παγίδα συνιστούν κυρίως για τους δικυκλιστές, επί της οδού Σταδίου στη συμβολή της με την Εθνική Βόλου – Αγριάς, οι φερτές ύλες που κατέβασε η πρόσβαση νεροποντή στο δρόμο.

Μία στραβοτιμονιά και δεν αργεί το ατύχημα. «Πρέπει να πέσει κάποιο δίκυκλο για να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι;» διερωτάται ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Ζάχος.

Ε.Χ.

Πρόστιμα

Επιβολή προστίμου για την αυθαίρετη κοπή δύο μουριών αναμένεται να επιβάλλει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα δέντρα είναι οι μοναδικοί πνεύμονες που διαθέτει η πόλη και αν αρχίσει ο καθένας να κόβει όποιο δέντρο τον ενοχλεί, τότε θα ψάχνουμε να βρούμε… οξυγόνο.

Ηδη οι κενές θέσεις για δεντράκια πάνω σε πεζοδρόμια, σε δρόμους της πόλης, αποτελούν κάλεσμα στη υπηρεσία πρασίνου για νέες φυτεύσεις.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου