ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γέφυρες φιλίας

γέφυρες-φιλίας-189530

Γέφυρες φιλίας

Προσπάθειες προς την κατεύθυνση της εδραίωσης συνεργασίας μεταξύ του Βόλου και της Νάντης σε όλα τα επίπεδα, καταβάλλει ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Νάντη κ. Αντώνης Γκρέκας. Ο Βολιώτης πρόξενος, εκτιμά ότι η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο περιοχών, θα βοηθήσει και προς την τουριστική κατεύθυνση. Βασικό ζητούμενο, είναι, ωστόσο, σύμφωνα με την επισήμανση του κ. Γκρέκα, η συνέχιση των προσπαθειών προς την ίδια κατεύθυνση, μεταξύ των δύο πλευρών.

Γ.Υ.

Πολυμήχανοι

Η ευρηματικότητα και το πολυμήχανο πνεύμα των Ελλήνων σε κάθε δύσκολη στιγμή αποτέλεσε το θέμα συζήτησης μεταξύ δύο συμπολιτών, σε κεντρικό καφέ του Βόλου. Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση – επισήμανση που διατύπωσε μέλος της ίδιας συντροφιάς «αυτοί που μας κυβερνούν, είναι ακόμη πιο πολυμήχανοι, γιατί μας τα παίρνουν από παντού».

Γ.Υ.

Ενώνει

Την ενοποιό δύναμη του πολιτισμού υπογραμμίζουν αρκετοί υπέρμαχοι της γνώσης, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το μεγάλο αφιέρωμα στον Ιούλιο Βερν που πραγματοποιείται στο Βόλο. Η συνεργασία πολλών φορέων και η επικοινωνία μεταξύ δύο Ευρωπαϊκών περιοχών, δημιουργεί νέες, σημαντικές προοπτικές, που αγγίζουν αναμφίβολα την ανάπτυξη, βασικό ζητούμενο σε εποχές κρίσης.

Γ.Υ.

Απογοήτευση

Την απογοήτευσή τους εκφράζουν φορείς της Σκοπέλου για τη σταδιακή κατάργηση υπηρεσιών όπως το ΙΚΑ και η ΔΟΥ, καθώς αντικαταστάθηκαν μεν από ειδικά γραφεία, αλλά επί της ουσίας, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι πολίτες, καλούνται να ταξιδεύουν στο Βόλο, κάθε φορά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Παραμένουν οι υπάλληλοι του τοπικού ΙΚΑ, αλλά χωρίς αρμοδιότητες, ενώ καλείται ο Δήμος να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου» σχολίαζε τις προάλλες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου. Ο κ. Βασιλούδης έθεσε πρόσφατα το συγκεκριμένο θέμα υπόψη στελεχών του Υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το μέλλον, ενώ επεσήμανε παράλληλα τις πρακτικές δυσκολίες που συνεπάγεται η μετάβαση των κατοίκων του νησιού στη χερσαία Μαγνησία, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη.

Γ. Υ.

Στην ψιλή

Κρίμα τη χαρά που έκαναν οι στρατιωτικοί. «Κούρεμα γουλί» σ’ όσα δικαιούνται να πάρουν πίσω οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας με την απόφαση του ΣτΕ προωθεί η κυβέρνηση.

Το σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για τις επιστροφές χρημάτων που σκόπιμα …βαφτίζονται «αυξήσεις» γίνεται όλο και χειρότερο. Η επιστροφή αναδρομικών από τη διετία που ακουγόταν μέχρι τώρα έχει φθάσει στα πέντε χρόνια και …κουρεμένα. Αντε και σε καλή μεριά

Β.Κ.

Σε ξένα χέρια

Εάν δεν το ξέρατε ακούστε το και αυτό. Οι Ελληνες εργάτες είναι τα νέα φτηνά «χέρια» της Ολλανδίας. Δουλεύουν αρκετές ώρες ως ανειδίκευτοι εργάτες και υπό καθεστώς αδήλωτης εργασίας σε θερμοκήπια, καλλιέργειες λουλουδιών, φάρμες, ταβέρνες και εστιατόρια, ενώ αμείβονται αρκετά χαμηλότερα από το κατώτατο ωρομίσθιο. Νεοέλληνες… στην αβεβαιότητα και υπάλληλοι σε «ξένα χέρια».

Β.Κ.

Σε κοινό δρόμο

Ο Απόστολος Παπατόλιας είναι ιδιαιτέρα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που δείχνουν εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων ενόψει της αυριανής εκδήλωσης για τον αιγιαλό. Το γεγονός ότι η πρωτοβουλία είναι κοινή από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Κοινωνική Συμφωνία γεννά ελπίδες και για άλλες κοινές δράσεις όπως έλεγε υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το γεγονός και μόνο έχει το δικό του πολιτικό ενδιαφέρον.

Ν.Τ.

Πενθεί η ορθογραφία…

Αληθεύει ότι πρώην δήμαρχος Βόλου και πρώην δήμαρχος όμορου Καποδιστριακού δήμου που εντάχθηκε στο Βόλο ετοιμάζονται να χρισθούν… σύμβουλοι του Μπέου;

…Εάν έχουν αποδεχτεί κάτι τέτοιο, Αχιλλέα, κι ήμουν εγώ στη θέση σου μετά από δυο – τρεις μήνες θα τους είχα στείλει να ψήνουν λουκάνικα έξω, στις καντίνες.

Φ.Τ.

Παρόντες και απόντες

Ο Πάρις Μουτσινάς (ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας) προστέθηκε στους Μεϊκόπουλο και Χρυσοβελώνη (βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντίστοιχα) που αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και δραστηριοποιούνται για τα διόδια και την Παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας).

…Ακριβώς εδώ θα ήταν χρήσιμο να κάνει ο καθένας μας μια εκ του σύνεγγυς αντιπαράθεση της παρουσίας των τριών βουλευτών με την απουσία του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού της περιοχής.

Φ.Τ.

Pro patria (υπέρ πατρίδος)

Στα διόδια Μοσχοχωρίου διαδήλωσαν χτες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΕΚ και της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου, μετά το τρομερό τροχαίο δυστύχημα στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας που κόστισε τη ζωή σε τρία παιδιά, ζητώντας να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

…Η κυβέρνηση αντέδρασε όπως ήταν αναμενόμενο. Προασπίζοντας τα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου, τους έστειλε τα ΜΑΤ.

(Δεν μιλάμε για την πατρίδα του λαού, μιλάμε για την πατρίδα των λίγων).

Φ.Τ.

Δουλικότητα

Γάζα: Πάνω από 950 οι νεκροί Παλαιστίνιοι.

…Πού είναι ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος; Πουθενά. Γιατί οι πραγματικά σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν σε θέματα τέτοιου βεληνεκούς, έχουν πάντοτε μια διάσταση που αφορά στο ρόλο και τη θέση των διάφορων ασήμαντων Σαμαράδων και Βενιζέλων σχετικά με τα θέματα αυτά.

(Ακόμα όμως κι έτσι, να μην υπάρχει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μια λεκτική καταδίκη για τα εγκλήματα των πλουτοκρατών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας; Τόση δουλικότητα μπροστά στον αφέντη;)

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου