ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπράβο Αλέξανδρε

μπράβο-αλέξανδρε-191091

Μπράβο Αλέξανδρε

Σ’ αυτή τη συγκέντρωση, χθες στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου, είχαν λόγο μόνο οι μαυρισμένες καρδιές των κατοίκων και κυρίως των νέων των δύο χωριών που θρηνούν τα φιλαράκια τους. Δύο εκπρόσωποι των νέων, ένας από το Στεφανοβίκειο και ένας από το Ριζόμυλο, ήταν οι μόνοι που μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για να στείλουν το μήνυμα της χθεσινής διαμαρτυρίας. Η παρουσία του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου ήταν τόσο διακριτική που δεν μετακινήθηκε μπροστά για να φανεί, ούτε έσπρωξε για να τον δουν οι κάμερες. Εγινε αντιληπτή μόνο όταν κάποιος τον προέτρεψε να προχωρήσει σε δηλώσεις. Η αντίδρασή του ξάφνιασε πραγματικά θετικά. Με ένα νεύμα τους είπε πως ό,τι ήταν να ακουστεί, ακούστηκε και ότι δεν χρειάζεται να πει τίποτε ο ίδιος. Ούτε ίσιωσε το γιακά του, ούτε έφτιαξε το μαλλί του, ούτε πήρε θέση oncamera, κατά τα ξεπερασμένα πολιτικά συνήθη. Σεμνή συμπεριφορά και πραγματική συμπαράσταση, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που ζουν και αναπνέουν για τις δημόσιες σχέσεις, ακόμη και πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

Β.Σ.

Εύσημα

Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χάαν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη για τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. Επιπλέον, τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο απωλειών κοινοτικών πόρων της περιόδου 2007-2013 και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για το γεγονός ότι στην Περιφέρεια δε λειτουργούν παράνομες χωματερές. Αναφέρθηκε, επίσης, στα επτά έργα προτεραιότητας της περιοχής -πέντε εκ των οποίων θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2015- ενώ συμπλήρωσε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Θεσσαλίας για την περίοδο 2014-2020 υποβλήθηκε έγκαιρα. Στη φωτό ποζάρουν για τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κοινοτικός Επίτροπος, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωρ. Κολυνδρίνη στο Ξενία όπου παρατέθηκε προχθές το βράδυ δείπνο προς τιμή του κ. Γιοχάνες Χάαν.

Ν.Τ.

Στον Αμάραντο

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών μελλόνυμφων, βρίσκεται η περιοχή Αμάραντος της Σκοπέλου, όπου τελούνται πολλοί γάμοι φέτος το καλοκαίρι. Οι επαγγελματίες του νησιού τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση, διότι κάθε γάμος που πραγματοποιείται, συνοδεύεται από τρικούβερτο γλέντι και διακοπές στο νησί. Τα αποτελέσματα από την προβολή της ταινίας «Μάμα μια» είναι εμφανή.

Γ.Υ.

Αποκομμένα

Αποκομμένα είναι επί της ουσίας τα νησιά των Βορείων Σποράδων από την Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Φορείς και επαγγελματίες διατυπώνουν το ίδιο αίτημα, χωρίς, δυστυχώς, να εισακούγονται. Παράλληλα αρκετοί Βορειοελλαδίτες διστάζουν να επισκεφθούν τα νησιά, παρότι το επιθυμούν, λόγω του πολύωρου ταξιδιού και της ταλαιπωρίας που συνεπάγεται. Το ζητούμενο είναι η αύξηση του ντόπιου πληθυσμού αλλά δυστυχώς, παραμένει σχέδιο επί χάρτου, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

Γ.Υ.

«Καμπανάκι»

Τον προηγούμενο Απρίλιο, σύμφωνα με το αρχείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και σε ανύποπτο χρόνο -για αυτό και το σημειώνουμε- ο Δημ. Νασίκας σε ανακοίνωσή του χτυπούσε καμπανάκι λέγοντας ότι η Π.Ε.Ο Ριζομύλου – Στεφανοβικείου αποτελεί «παγίδα θανάτου» και μάλιστα είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Το όλο θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση όμως μακάρι κάποιες φωνές να είχαν εισακουστεί νωρίτερα ή τουλάχιστον οι προτάσεις τους να μην περνούσαν «στο ντούκου».

Β.Κ.

Τους έβαλε στο μάτι

Υπό την απειλή της μαζικής συνταξιοδότησης 3.500 – 4.000 αξιωματικών της αστυνομίας απεσύρθη λίγο πριν από την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου οικονομικών με τα προαπαιτούμενα, η τροπολογία Βρούτση με την οποία ο κλάδος πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ που είχε πέρυσι εξαιρεθεί, επέστρεφε και πάλι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας. Η υπαγωγή του κλάδου στην εποπτεία Βρούτση και η ένταξή του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) θα σήμαινε ότι το εφάπαξ θα υπολογιζόταν στο εξής υποχρεωτικά με το νέο μαθηματικό τύπο, με αποτέλεσμα την αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%. Αυτός ο Βρούτσης, όλους στο μάτι τους έχει βάλει…

Β.Κ.

Το κράτος σκοτώνει

Η αποκάλυψη ότι ύστερα από το θάνατο της τετραπληγικής στα Χανιά η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε τετραπληγικό στη Νέα Αγχίαλο δεν σοκάρει πλέον κανένα.

…Ξέρουμε όλοι με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Φ.Τ

Εκλεισε η καρμανιόλα

Εκλεισαν χτες την καρμανιόλα της Παλιάς Εθνικής Οδού οι κάτοικοι Ριζομύλου και Στεφανοβικείου. Και θα συνεχίσουν μέχρι να βρουν δικαίωση.

…Κύριοι της κυβέρνησης, όσο πιο γρήγορα ικανοποιήσετε το δίκαιό τους αίτημα, τόσο το καλύτερο για όλους. Εσείς θα γλυτώσετε ένα μέρος της πολιτικής φθοράς που αναπόφευκτα υφίστασθε κι οι κάτοικοι του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους.

Φ.Τ.

Αρνούνται να πεθάνουν

Σήμερα η κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στα διόδια Μοσχοχωρίου για την κατάργησή τους και τα μεγάλα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

…Οι κάτοικοι της περιοχής μας αρνούνται να πεθάνουν για τα κέρδη του μεγαλοεργολάβου. Θα παλέψουν γερά για να φύγουν τα διόδια και να φτιαχτούν ανθρωπινοί δρόμοι. Αυτή είναι μόνο η αρχή.

Φ.Τ.

Τα λεφτά στην… Πελοπόννησο;

Οι Θεσσαλοί δήμαρχοι ζητούν από τον Σαμαρά τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή του οδικού Άξονα Κεντρικής Ελλάδος Ε-65.

…Πολύ ευγενικοί στην επιστολή τους οι Θεσσαλοί δήμαρχοι. Και να σκεφτεί κανείς ότι το γράμμα στον πρωθυπουργό απεστάλη μετά την ενημέρωση που τους έκανε ο Ταμήλος στην Αλόννησο περί κινδύνου μεταφοράς των πόρων από τον Ε65 στην… Πελοπόννησο!

Φ.Τ.

Η αθλιότητα της αδιαφορίας

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Σφαγή σε σχολείο του ΟΗΕ.

…Για τους οπαδούς των οικονομικών επιτευγμάτων έναντι παντός τιμήματος, για τους θαυμαστές της χλιδής και της αθλιότητας των εμπόρων του πολέμου, για τους απορρίπτοντες κάθε μορφή ευπρέπειας, για τους μικροαστούς θιασώτες της αποσάθρωσης του πνεύματος και της καταρράκωσης του πολιτισμού, κάθε απόπειρα αντίστασης στη φρίκη της ισραηλινής εισβολής είναι αδιανόητη.

(Ούτε μία κουβέντα δεν έχουν να πουν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος για τη σφαγή των νηπίων;)

Φ.Τ.

Τελευταία στιγμή

Σχεδόν 20 ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των οφειλετών του Δήμου Βόλου, προκειμένου να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών έως και 100 δόσεις βάσει του Νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ελάχιστοι προς το παρόν φρόντισαν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ή οι οφειλέτες είναι εντελώς «στεγνοί» από ρευστό για να ζητήσουν έστω και ελάχιστες δόσεις ή ότι ο Ελληνας είναι της τελευταίας στιγμής…

Ε.Χ.

Τι γίνεται με τους ελέγχους;

Οταν σε Κεφαλονιά και Κρήτη κλιμάκια του ΣΔΟΕ, πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, στο Πήλιο δεν κινείται τίποτα. Ορισμένοι εξακολουθούν να κερδίζουν «μαύρα» χρήματα σε καιρό που ψάχνουμε τους τουρίστες με τα κιάλια. Εφόσον το πρόβλημα είναι πλέον γνωστό τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να υπάρξει κινητοποίηση;

Αθ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου