ΜΠΑΣΚΕΤ

Χωρίς Σκουφεζή, αλλά …με Μαύρο η Νίκη

χωρίς-σκουφεζή-αλλά-με-μαύρο-η-νίκη-293125

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία της Νίκης για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στο ΕΑΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου για την 7η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής. Η μοναδική απουσία για τους κυανόλευκους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο αναπληρωματικός πλέι μέικερ Μανώλης Σκουφεζής, που υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση της Τρίτης και θα πρέπει να μείνει για περίπου δέκα μέρες συνολικά εκτός παρκέ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πάντως, η Νίκη θα έχει στον πάγκο της τον πρώτο της προπονητή, Ανδρέα Μαύρο, που πρόβλημα υγείας τον είχε αναγκάσει να μην κοουτσάρει τους κυανόλευκους με τον Πρωτέα Γρεβενών την περασμένη Κυριακή.

Σε δηλώσεις που έκανε στον Βόλος 9.86 και στην εκπομπή Clasico ο Ανδρέας Μαύρος επεσήμανε πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου η ομάδα του το βλέπει, όπως όλα τα άλλα ματς. Αναλυτικά όσα είπε: «Εμείς προετοιμαζόμαστε όπως όλα τα παιχνίδια, δουλεύουμε στις προπονήσεις και έχουμε κάνει σκάουτινγκ. Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε ακόμα ένα παιχνίδι στον μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής και είμαστε σε καλή κατάσταση.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι όπως όλα τα άλλα. Σίγουρα υπάρχει ο χαρακτήρας του τοπικού ντέρμπι, αλλά είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό.

Σε όλα τα ματς παίζουμε για τη νίκη και δεν βάζουμε την ταμπέλα του εντός έδρας ή του εκτός έδρας ματς. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Είναι μία μεταβατική χρόνια για την ομάδα μας. Προσπαθούμε σταδιακά να ενσωματώσουμε και πιο νεαρά παιδιά, ώστε να έχουμε ομάδα και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε τέσσερα παιδιά έμπειρα και όλοι οι άλλοι, όπως έχω ξαναπεί, είναι μικρή σε ηλικία. Υπάρχει αυτός ο συγκερασμός μεγάλων και μικρών, που πρέπει να γίνει.

Και μάλιστα τον έναν από τους έμπειρους, τον Λόλα, τον είχαμε πρόσφατα στη διάθεσή μας, καθώς είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμού. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και έχουμε ξεκινήσει ένα πρότζεκτ από πέρσι. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κορμό για τις επόμενες σεζόν, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο στις ηλικίες 20-30 ετών. Επιδιώκουμε να χτίσουμε τη Νίκη για τα επόμενα χρόνια με ένα πυρήνα δικό της παιδιών.

Οι ομάδες δείχνουν σιγά-σιγά τη δυναμική τους. Πιστεύω ότι και λόγω του κορονοϊού αλλά και λόγω του ότι κάποιες ομάδες έχουν παίκτες μεγάλους σε ηλικία που προέρχονται από απραξία λόγω της καραντίνας, μέσα στη χρονιά θα υπάρχουν και εκπλήξεις.

Μπορεί να ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής οι Ίκαροι Τρικάλων και ο Ερμής Σχηματαρίου, που είναι αήττητοι, αλλά από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες πολύ καλές ομάδες, που μπορούν να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια. Ακόμη και θεωρητικά αδύναμες ομάδες μέσα στην έδρα τους είναι πάντα επικίνδυνες. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι τώρα».

Επίσης, σε ό,τι αφορά στον κόσμο ο Ανδρέας Μαύρος τόνισε πως, επειδή είναι γέννημα-θρέμμα της Νίκης, σε κάποια παιχνίδια είχε ανατριχιάσει με τη στήριξη και τις εκδηλώσεις των φιλάθλων, παρ’ όλο που θα μπορούσαν να είναι και περισσότεροι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου