ΜΠΑΣΚΕΤ

Ματς έδρας με διαφορετική αφετηρία για Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου

ματς-έδρας-με-διαφορετική-αφετηρία-γι-313156

Για μία ακόμη φορά Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου για τον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών παίζουν την ίδια μέρα ως γηπεδούχοι, όπως συνέβη την 3η αγωνιστική. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής φιλοξενούν τον Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης Ιωάννινα και τον Ερμή Σχηματαρίου αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ωστόσο, οι αναμετρήσεις τους ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, καθώς για τους κυανόλευκους το ματς που δίνουν, δε χωρά άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, ενώ οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν μία ομάδα που έχει τον τίτλο του φαβορί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν τις δικές τους αξιώσεις από το παιχνίδι.

Επιβεβλημένο το

ροζ φύλλο για τη Νίκη

Η Νίκη υποδέχεται σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον ΣΚ Ιωάννινα, ο οποίος δίνει το δεύτερο παιχνίδι μακριά από την έδρα του, έχοντας χάσει στο πρώτο από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, ενώ έχει το ίδιο ρεκόρ με τους Βολιώτες (2-2), κερδίζοντας τα δύο από τα τρία παιχνίδια στο σπίτι της.

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο, ξέρουν ότι ο σημερινός είναι ένας από τους αγώνες που επιβάλλεται να κερδηθούν. Μέχρι στιγμής η ομάδα των Μαύρου-Κοσμάτου έχει κάνει το δύο στα δύο ως γηπεδούχος και επιδιώκει να διατηρήσει το απόλυτο της έδρας απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, όπως τον χαρακτηρίζει η τεχνική ηγεσία, η οποία έχει «σκανάρει» τους Γιαννιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις επιθετικά, στηριζόμενοι στο ένας εναντίον ενός, καθώς διαθέτουν γρήγορους παίκτες στην περιφέρεια, κάτι που οι Βολιώτες σκοπεύουν να περιορίσουν, ενώ θέλουν να ανταποκριθούν σωστά και στη μεγάλη πίεση που θα θελήσουν να ασκήσουν τα αντίπαλα γκαρντ. Σίγουρα το μεγάλο ατού των Ιωαννίνων είναι ο γκαρντ Μουρατίδης, που είναι διεισδυτικός και τελειώνει μόνος του πολλές φάσεις, ενώ έχει μεγάλη ικανότητα και έξω από τα 6.75.

Η Νίκη δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, με τον Λόλα να έχει επιστρέψει και να ξεκινά βασικός στο προηγούμενο ματς με τον Ερμή Σχηματαρίου, αλλά ακόμη είναι φανερό πως δεν είναι στο 100% και δείχνει μία δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά τις προσωπικές μονομαχίες, έχοντας όμως ξεπεράσει στον μεγαλύτερο βαθμό τους μυϊκούς σπασμούς στους ραχιαίους. Ετσι, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας.

Οι κυανόλευκοι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για την ήττα από τον πολύ ισχυρό Ερμή, η οποία ήταν μέσα στο πρόγραμμα, γνωρίζοντας πως το ματς κρίθηκε στην προσωπική ποιότητα των Κυριακόπουλου και Δημητριάδη, τους οποίους παρά το σωστό πλάνο που υπήρχε, δεν μπόρεσαν να περιορίσουν.

Στη Νίκη εκτιμούν ότι οι ομάδες σε ένα πρωτάθλημα που έχει ακόμη πολύ δρόμο, θα έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και θα παίξει ρόλο και ο κορονοϊός, γι’ αυτό επιβάλλεται η ομάδα να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τους βαθμούς που θα της εξασφαλίσουν την παραμονή και από κει και πέρα να κοιτάξει και ψηλότερα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μπορεί η Νίκη να έχει δύο συνεχόμενους αγώνες στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, καθώς μετά το σημερινό ματς ακολουθεί αυτό με τον Πρωτέα Γρεβενών στο σπίτι της, αλλά το προπονητικό τιμ απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση στον ΣΚ Ιωάννινα.

Με όπλα τον κόσμο και

την άμυνα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε με μικρή διαφορά από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και σήμερα στις 17.00 θα δώσει τα πάντα, για να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει το φαβορί Ερμή Σχηματαρίου, που έχει κάνει το 4Χ4 και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα νούμερα λένε ότι ο Ερμής έχει βάλει περίπου 80 πόντους μέσο όρο μέχρι στιγμής, ενώ ο Ολυμπιακός σε τρία ματς έχει δεχθεί περίπου 54 πόντους μέσο όρο, κάτι που δείχνει ότι οι ερυθρόλευκοι, που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνά τους, θα βρουν μπροστά τους μία φύσει επιθετική και πολύ ταλαντούχα ομάδα.

Αυτό τονίζει και σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βλιώρας: «Παίζουμε με την καλύτερη κατά την άποψή μου ομάδα της κατηγορίας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, που μας είχε δώσει ώθηση και με τους Τιτάνες Παλαμά, και είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί με τα προηγούμενα ματς, θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Και στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση ήμασταν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν βάλαμε τα σουτ. Έχουμε δείξει χαρακτήρα μέχρι τώρα στην άμυνα και ο αντίπαλος είναι μία φύσει επιθετική ομάδα με τρεις παίκτες, τους Δημητριάδη, Κυριακόπουλο και Ζαρμακούπη, που σκοράρουν συνήθως κοντά στους 60 πόντους. Δεν είναι τυχαίοι παίκτες, έχουν παίξει σε υψηλότερο επίπεδο και θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε με την άμυνά μας».

Εκτός των δύο παικτών που χάνουν τη χρονιά (Τσιακλάγκανος και Αγγελόπουλος), απών και πάλι θα είναι και ο Χανέλλι, αφού το διάστρεμμα που έχει υποστεί πριν το ματς με τους Τιτάνες Παλαμά, ήταν πολύ βαρύ και ενδέχεται να μείνει εκτός ακόμη 15 μέρες.

Το πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής είναι το εξής:

Κλ. Μπάρας 17.00,

Ίκαροι Τρικάλων-Δόξα Λευκάδας

Σταματόπουλος Κ.-Ξέρας-Δόλγυρας (Γκαρτζονίκας)

Κλ. Κατσιμήδου 17.00,

Αίολος Τρικάλων-Τιτάνες Παλαμά

Παζώλης-Τζιοπάνος Γ.-Γεωργούλης (Χλωρός)

Χαλκιοπούλειο 17.00,

Εσπερος Λαμίας-Αναγέννηση Καρδ.

Γερακίνης-Χατζημπαλίδης-Χρυσάφης (Κοτσιμπός)

Κλ. ΕΑΚ Βόλου 17.00,

Ολυμπιακός Βόλου-Ερμής Σχηματαρίου

Κοϊμτζόγλου-Λουλουδιάδης-Σελεβός (Τσιργούλας)

Κλ. Ν. Ιωνίας 17.00,

Νίκη Βόλου-ΣΚ Ιωάννινα

Τσιαπλής-Καρακώστας-Παπανικολάου Γ. (Αθανασόπουλος)

Σιάτιστας 17.00,

Πρωτέας Γρεβενών-Μελίκη

Παπαθανασίου Κ.-Λυγούρας-Κολοκυθάς (Βόντζας)

Βαθμολογία
1. Ερμής Σχηματαρίου8

  1. Ικαροι Τρικάλων 6
  2. Νίκη Βόλου 6
  3. ΣΚ Ιωάννινα 6
  4. Δόξα Λευκάδας 6
  5. Τιτάνες Παλαμά 6
  6. Αναγέννηση Καρδίτσας 6
  7. Αίολος Τρικάλων Γόμφοι 5
  8. Εσπερος Λαμίας 5
  9. ΑΓΣ Ιωαννίνων 5
  10. Πρωτέας Γρεβενών 5
  11. Ολυμπιακός Βόλου 4
  12. ΓΑΣ Μελίκης 4

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου