ΜΠΑΣΚΕΤ

Πριν το μεταξύ τους ντέρμπι Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου

πριν-το-μεταξύ-τους-ντέρμπι-νίκη-και-ολ-302433

Η ιδιαιτερότητα της 6ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, που διεξάγεται σήμερα, είναι ότι οι δύο «αιώνιοι» του Βόλου, Νίκη και Ολυμπιακός, επιδιώκουν να πάρουν το ροζ φύλλο, για να πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο μεταξύ τους ντέρμπι, που θα γίνει στο ΕΑΚ στις 28 Νοεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Νίκη υποδέχεται τον Πρωτέα Γρεβενών, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ΣΚ Ιωάννινα, που έχασε την προηγούμενη αγωνιστική από τη συμπολίτισσά του με πάνω από είκοσι πόντους διαφορά.

Για το 4Χ4 στην έδρα της χωρίς… Μαύρο

Μπορεί εκτός έδρας να μην έχει πάρει ροζ φύλλο, αλλά στην έδρα της έχει το απόλυτο η Νίκη Βόλου και θέλει να το διατηρήσει στο δεύτερο σερί παιχνίδι της σήμερα κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών ως γηπεδούχος έπειτα απ’ αυτό με τον ΣΚ Ιωάννινα, που έφερε μία άνετη νίκη άνω των 20 πόντων.

Οι κυανόλευκοι στοχεύουν στο 4Χ4 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που αρέσκεται να βγάζει αιφνιδιασμούς και να σουτάρει αρκετά, με τη μοναδική τους απουσία να μην αφορά σε παίκτη, αλλά στον πρώτο προπονητή της Νίκης, Ανδρέα Μαύρο, ο οποίος για λόγους υγείας κι αφού έλειψε από τις τρεις τελευταίες προπονήσεις, δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στη αναμέτρηση. Ετσι, το κοουτσάρισμα θα αναλάβει ο άμεσος συνεργάτης του, Γιώργος Κοσμάτος.

Η Νίκη θα προσπαθήσει να έχει σταθερή απόδοση σε όλο το ματς, καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον ΣΚ Ιωάννινα η ομάδα, όπως διαπίστωσε η τεχνική ηγεσία, ήταν υποτονική, επομένως θέλει αυτή τη φορά να αποφύγει τα κενά διαστήματα. Ακόμη, στην ομάδα πιστεύουν ότι κάθε ματς έχει διαφορετικές απαιτήσεις και δεν μένουν στην ευρεία νίκη επί του ΣΚ Ιωάννινα.

Για το πρώτο διπλό ο Ολυμπιακός Β.

Με το ίδιο αγωνιστικό στυλ, δηλαδή με πολύ δυνατή άμυνα, που είναι η καλύτερη της κατηγορίας με 57 πόντους μέσο όρο παθητικό, ο Ολυμπιακός Βόλου θα προσπαθήσει να φύγει σήμερα με το διπλό από τα Γιάννενα απέναντι στον τοπικό ΣΚ (Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης). Η βαριά ήττα του σημερινού της αντιπάλου από τη Νίκη την περασμένη Κυριακή δεν σημαίνει κάτι για τους ερυθρολεύκους, αφού ξέρουν ότι οι Γιαννιώτες μεταμορφώνονται στο γήπεδό τους. Απόντες για μία ακόμη φορά θα είναι οι τραυματίες Xανέλλι, Τσιακλάγκανος και Αγγελόπουλος.

Το πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής με ώρα έναρξης τις 17:00 είναι το εξής:

Τιτάνες Παλ.-Ίκαροι Τρικ.

Τσιαπλής-Κατωτικίδης-Παπανικολάου Γ. (Βαρνάς)

Αναγέννηση Καρδ.-Αίολος Τρικ.

Κοϊμτζόγλου-Αγραφιώτης Ι.-Σαρακινίδης (Μανάσης)

Ερμής Σχημ.-Έσπερος Λαμίας

Δόλγυρας-Καρακώστας-Μπουγλός Π. (Δεσάρτης)

Ιωάννινα ΣΚ-Ολυμπιακός Β.

Ντόγκας-Χατζημπαλίδης-Χρυσάφης (Καραδήμας)

Νίκη Β.-Πρωτέας Γρεβενών

Ντούρας-Μαραμής-Γεωργούλης (Μηναρετζόπουλος)

Δόξα Λευκάδας-ΑΓΣ Ιωαννίνων

Καρπάνος-Κανελλόπουλος-Ασημακάκη (Κανελλόπουλος)

Βαθμολογία

  1. Ερμής Σχηματαρίου 10
    2. Ικαροι Τρικάλων 8
    3. Νίκη Βόλου 8
    4. Εσπερος Λαμίας 7
    5. Δόξα Λευκάδας 7
    6. Πρωτέας Γρεβενών 7
    7. ΣΚ Ιωάννινα 7
    8. Αναγέννηση Καρδίτσας 7
    9. Τιτάνες Παλαμά 6
    10. Αίολος Τρικάλων 5
    11. Ολυμπιακός Βόλου 5
    12. ΑΓΣ Ιωαννίνων 5
    13. ΓΣ Μελίκης 5

*Αίολος Τρικάλων και Τιτάνες Παλαμά έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου