ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστορική πρόκριση για Θησέα, 1-0 τον Μέγα Αλέξανδρο

ιστορική-πρόκριση-για-θησέα-1-0-τον-μέγα-428065

Ιστορική στιγμή για τον Θησέα, καθώς νικώντας με 1-0 τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας στο γήπεδό του με γκολ του Κοτζαθανάση μόλις στο 2ο λεπτό, πήρε την πρόκριση για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με παίκτη παραπάνω από το 64’, όταν και αποβλήθηκε δικαίως ο Τσιρίδης των φιλοξενουμένων με απευθείας κόκκινη για άσεμνη χειρονομία στην κερκίδα. Να σημειωθεί ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές του Μ. Αλέξανδρου και ο προπονητής βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και δεν ακολούθησαν την αποστολή, με συνέπεια ρόλο προπονητή να έχει ο γυμναστής, Νικηφόρος Μπελαγιάννης.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Θησέας κατέβηκε με τον Κουτσιρίμπα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Δημουλάς, Γκάγκας, Σπαθής και Κουκουτής. Ο Αλεξίου ήταν ο κλασικός αμυντικός χαφ, έχοντας μπροστά τους ως εσωτερικούς μέσους τους Χατζησταμάτη και Κοτζαθανάση. Ο Κατσιγιάννης από τα αριστερά και ο Καραμανλής από τα δεξιά βοηθούσαν από τα πλάγια τον φορ Καρατσόλη.

Από την άλλη ο Μέγας Αλέξανδρος είχε στο τέρμα τον Αργυρόπουλο, πλάγιους μπακ του Ατανάσοφ και Τσιούχα και στόπερ τους Χατζόπουλο και Τσιρίδη. Γεωργίου και Περτσιούνης είχαν ρόλο αμυντικού μέσου, επιτελικός ήταν ο Μουρατίδης, εξτρέμ οι Λίτσι (αριστερά) και Πιπιλιάρης (δεξιά), ενώ τον κλασικό προωθημένο αποτέλεσε ο Βασίλτσης.

Ιδανικό ξεκίνημα

Μόλις 100 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς ο Θησέας προηγήθηκε, ξεκινώντας ιδανικά το παιχνίδι. Ο Κοτζαθανάσης στο 1.40’ έκανε μία σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά με το αριστερό πόδι, που κατέληξε με εντυπωσιακό τρόπο στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ. Ήταν πραγματικά ένα πανέμορφο γκολ, που έδωσε από την αρχή το προβάδισμα στον Θησέα (1-0).

Στο 24ο λεπτό, δευτερόλεπτα πριν το cooling break, ο Γκάγκας έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή και βρήκε την μπάλα στον αέρα μετά το φάουλ του Σπαθή από τον άξονα, αλλά έστειλε την μπάλα με βολέ άουτ.

Γενικότερα, αυτό το διάστημα, ο Θησέας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, συνέχιζε να είναι πιο επιθετικός και έψαχνε την ευκαιρία, για να απειλήσει μ’ ένα δεύτερο γκολ. Στο 31’ η ομάδα της Αγριάς είχε ακόμη μία καλή στιγμή, όταν ο Σπαθής εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από το ημικύκλιο και απέκρουσε δύσκολα ο Αργυρόπουλος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κουτσιρίμπας χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά σε κεφαλιά του Χατζόπουλου έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με τον τερματοφύλακα του Θησέα, μετά την απόκρουσή του χαμηλά, να δέχεται επιθετικό φάουλ.

Στο 40’ τακουνάκι του Αλεξίου μετά από σέντρα-σουτ του Καραμανλή από τα δεξιά πέρασε εκτός εστίας κι αυτή ήταν η τελευταία άξια λόγου φάση για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος

Στο 48’ ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε να σκοράρει με έναν σπάνιο τρόπο, αφού ο Πιπιλιάρης έστειλε την μπάλα με το στήθος προς την εστία του Θησέα μετά τη σέντρα του Περτσιούνη, με την μπάλα να περνά άουτ κοντά από το δεξί δοκάρι. Στο 52’ ο Κατσιγιάννης, που στην επανάληψη άλλαξε αμοιβαία πλευρά με τον Καραμανλή, έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Αργυρόπουλος.

Στο 64’ είχαμε μία θετική εξέλιξη για τον Θησέα, καθώς ο Τσιρίδης έκανε πολλές φορές άσεμνη χειρονομία στην κερκίδα, που εξαγριώθηκε, με τον παίκτη των φιλοξενουμένων να δέχεται την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα, ενώ οι οπαδοί των γηπεδούχων πανηγύρισαν αυτήν την εξέλιξη … σαν γκολ.

Αυτό το γεγονός άλλαξε, όπως ήταν φυσικό, τις ισορροπίες του ματς, καθώς στην επανάληψη ήταν φανερό ότι η ομάδα της Ημαθίας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Θησέα να φτάνει αμέσως σε μία ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 67’ ο Ιακωβίδης, που αγωνίστηκε στην κλασική του θέση ως δεξιός μπακ από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο με μετατόπιση του Δημουλά στο κέντρο, πέρασε κάθετα στην κόντρα για τον Καρατσόλη. Ο τελευταίος από θέση πλάγια δεξιά εντός περιοχής είχε ως μόνο αντίπαλο τον τερματοφύλακα Αργυρόπουλο, αλλά προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα, για να σιγουρέψει το γκολ. Ωστόσο, κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και το 2-0 δεν έγινε.

Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι, προς το τέλος προσπάθησαν να φέρουν την μπάλα με γεμίσματα στην περιοχή, αλλά η άμυνα του Θησέα αντιδρούσε σωστά στον αέρα συνεχώς. Μάλιστα στο 96’ οι νικητές ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Αργυρόπουλο να νικά στο τετ-α-τετ τον Φουρκιώτη, που δέχτηκε την πάσα του Χατζησταμάτη από τα αριστερά.

Κι αν το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, το 1-0 αρκούσε, για να πάρει ο Θησέας τη σπουδαία νίκη-πρόκριση, με τους παίκτες να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία μαζί με τον κόσμο τους, που βοήθησε πάρα πολύ.

Κίτρινες: Κατσιγιάννης, Σπαθής, Καρατσόλης, Δημουλάς, Φουρκιώτης, Χατζησταμάτης – Ατανάσοφ, Αργυρόπουλος, Λίτσι, Πίκος

Κόκκινη: Τσιρίδης

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Κουτσιρίμπας, Δημουλάς, Γκάγκας, Σπαθής, Κουκουτής, Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Κοτζαθανάσης, Κατσιγιάννης (58’ Ιακωβίδης), Καραμανλής (76’ Φουρκιώτης), Καρατσόλης (92’ Κουτσούκης)

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Αργυρόπουλος, Ατανάσοφ, Τσιούχας, Χατζόπουλος (46’ Μπρούνο), Τσιρίδης, Γεωργίου, Περτσιούνης, Μουρατίδης, Λίτσι, Πιπιλιάρης (84’ Πίκος), Βασίλτσης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου