ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σταματίου: Πέρα για πέρα δίκαιη η πρόκριση

σταματίου-πέρα-για-πέρα-δίκαιη-η-πρόκρ-445495

Ο πρώτος αγώνας στο Κύπελλο Ελλάδος για τον Θησέα στην ιστορία του έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο των «πρασίνων», αφού το τελικό 0-1 υπέρ της ομάδας του Κώστα Σταματίου επί του ΟΦ Αγίου Ματθαίου στην Κέρκυρα χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού και έδωσε το δικαίωμα στους Αγριώτες να μπουν με το δεξί στα επίσημα ματς της σεζόν 2021-22.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πλέον στον Θησέα περιμένουν την κλήρωση της επόμενης φάσης, τα παιχνίδια της οποίας θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου. Όλοι ελπίζουν ότι αυτή τη φορά η τύχη θα τους χαμογελάσει και θα είναι στο νέο νοκ-άουτ ματς γηπεδούχοι, καθώς το ταξίδι στην Κέρκυρα ήταν ιδιαίτερα κοπιαστικό και δαπανηρό.

Πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας του Κώστα Σταματίου είναι οι ομάδες του 2ου ομίλου που προκρίθηκαν, δηλαδή οι Παναγρινιακός, ΠΟ Φήκης, Αχέρων Καναλακίου, Αμβρυσσέας Διστόμου, Τηλυκράτης Λευκάδας, ΑΟ Υπάτου, ΑΕ Λευκίμμης, Κοζάνη ΦΣ και ένας εκ των ΑΕΠ Κοζάνης ή ΠΟ Ελασσόνας.

Οι «πράσινοι» θέλουν τις επόμενες μέρες αφενός να ολοκληρωθούν μία ή και δύο μεταγραφικές κινήσεις, που αφορούν στην επίθεση πλην του Κουβελά, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις, αφετέρου την επιστροφή των τραυματιών (Λίτσος, Φουρκιώτης, Νούλας).

Δεν τον πτόησαν τα πολλά προβλήματα

Ο Θησέας πήγε στην Κέρκυρα να αγωνιστεί με αρκετά προβλήματα και βάσει αυτών, αλλά και των γηπεδικών συνθηκών και του πολύωρου ταξιδιού, η νίκη-πρόκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Συγκεκριμένα, πλην των Λίτσου, Φουρκιώτη και Νούλα, που ακολούθησαν την αποστολή, όμως δεν μπορούσαν να αγωνιστούν, έμειναν στον Βόλο ο Σιώμος, που θα αργήσει να επιστρέψει λόγω τραυματισμού, ο νεαρός Μασούρας για τον ίδιο λόγο, ο έμπειρος Γκάγκας για προσωπική του υπόθεση και οι Μάρκος, Μαλίκι, Παπουτσής, τα δελτία των οποίων δεν έχουν εκδοθεί.

Έτσι, έγιναν μόνο δύο αλλαγές, οι Κοτζαθανάσης, που είναι βασικός, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας με τους υπόλοιπους, και ο Γιάννης Κουτσούκης και αμφότεροι βοήθησαν αρκετά.

Επίσης, να σημειωθεί ότι, μπορεί όλοι οι ποδοσφαιριστές του Θησέα να διακρίθηκαν και να μην υστέρησε κανείς, αλλά ειδική μνεία αξίζει να γίνει στον Αγρινιώτη φορ Φώτη Καρατσόλη και τον Βολιώτη αριστερό μπακ Θοδωρή Κουκουτή. Ο πρώτος έκανε πολλή δουλειά, παίζοντας μόνος του μπροστά και αρχίζει να εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ ο δεύτερος, που δεν πήρε ευκαιρίες πέρσι στον ΓΣ Αλμυρού, ήταν και στα φιλικά από τους κορυφαίους, αλλά και στο πρώτο επίσημο ματς του Θησέα για φέτος είχε υψηλή απόδοση και έχει γενικότερα εκπλήξει άπαντες στην ομάδα μέχρι στιγμής με την παρουσία του.

Σταματίου: «Πέρα για πέρα δίκαιο το αποτέλεσμα»

Ο προπονητής του Θησέα, Κώστας Σταματίου, ανέφερε σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την επιτυχία της ομάδας του: «Ήταν μία πρόκριση πέρα για πέρα δίκαιη, με βάση την εικόνα που αποτύπωσαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι, απειληθήκαμε μόνο στην περίπτωση της κεφαλιάς του Ιασωνίδη, που έκανε την επέμβαση ο Κουτσιρίμπας, ωστόσο δεν ήταν φάση από κάποια συνδυασμένη ενέργεια.

Όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική εμφάνιση. Η πρόκριση μας δίνει ψυχολογία και αποκτούμε σιγά-σιγά ταυτότητα ως ομάδα. Ευελπιστούμε αυτή τη φορά η κλήρωση να είναι ευνοϊκή και να παίξουμε εντός έδρας.

Με βάση και το δύσκολο γήπεδο, είχαμε σχεδιάσει να περιμένουμε τον αντίπαλο και, παίζοντας με πέντε χαφ και έναν κυνηγό, να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις, όπως κι έγινε. Μπορεί να σκοράραμε με αυτογκόλ, αλλά αυτό προήλθε από έναν εκπληκτικό συνδυασμό μεταξύ Ιακωβίδη, Καρατσόλη και Τσιανάκα, με την τελική πάσα του Καρατσόλη να είναι με «τακουνάκι».

Και οι υπόλοιπες ευκαιρίες που κάναμε, ήταν από συνδυαστικό παιχνίδι κι αυτό είναι ελπιδοφόρο και για μένα, γιατί, παρόλο που στην επιθετική λειτουργία δεν έχουμε συγκεκριμένους παίκτες ακόμα, βρίσκουμε τρόπους να δημιουργούμε ευκαιρίες και να βάζουμε ένα γκολ. Δεν ευλογώ τα γένια ούτε των παιδιών ούτε τα δικά μου, αλλά δουλεύουμε πολύ καλά και ό,τι παρουσιάζουμε, είναι προϊόν της δουλειάς που κάνουμε. Η εικόνα της ομάδας δείχνει ότι αγωνιστικά θα υπάρξει μία συνέχεια των προηγούμενων ετών. Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Τη νίκη αυτή τη χάρηκαν όλοι μέσα στην ομάδα, εξάλλου είναι και ιστορική.

Θέλω, τέλος, να τονίσω ότι οι άνθρωποι των γηπεδούχων ότι ήταν άψογοι στη φιλοξενία, όπως και η αστυνομία».

Ανακοίνωση της διοίκησης

Η διοίκηση του Θησέα σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Συγχαίρουμε τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ για την ιστορική αυτή πρόκριση, αλλά παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Αγίου Ματθαίου για την άψογη φιλοξενία, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την ολοήμερη συνοδεία της αποστολής της ομάδας, το ξενοδοχείο Corfu Sea Garden για την άρτια οργάνωση της διαμονής μας καθώς και το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Μαγνησίας και το Magnesia travel που είχε αναλάβει την μεταφορά της αποστολής προς και από το νησί της Κέρκυρας».

Για τον Θησέα σήμερα θα κριθεί αν θα γίνει εάν φιλικό την Πέμπτη με πιθανούς αντιπάλους είτε τον Αετό Μακρυχωρίου είτε τον Σαρακηνό. Γενικότερα, με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, το πρόγραμμα των φιλικών θα τροποποιηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου