ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με επιτυχία το 9ο Ελληνικό Winter Camp

με-επιτυχία-το-9ο-ελληνικό-winter-camp-194692

Δυνατό τριήμερο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι εκπαιδευτές, οι αθλητές και τα μέλη του πιο σκληρού στιλ επαφής, οι οποίοι συμμετείχαν στο 9ο Ελληνικό Winter Camp Shinkyokushinkai στα Xάνια Πηλίου στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο 4**** Manthos Hotel Resort and Spa.

Το αρχηγείο της Ενωσης του Ελληνικού Shinkyokushinkai (Ακαδημία Shinkyokushinkai Καράτε Βόλου) όπως πάντα πρωτοπορεί σε τέτοιες εκδηλώσεις και για 9η χρονιά διοργάνωσε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας στο πανέμορφο βουνό των Κενταύρων το χειμερινό της camp, όπου οι συμμετέχοντες έζησαν έντονες στιγμές σκληρής και δυναμικής προπόνησης με τις οδηγίες και την καθοδήγηση των παλαιότερων βετεράνων δασκάλων με τη μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση στο Full Contact Shinkyokushinkai, shihan Γιώργο Κοσμίδη αρχηγό – εκπρόσωπο, branch chief της Ελληνικής Ενωσης και shihan Μελικιάδη Οτάριο branch chief.

Tο πρόγραμμα των προπονήσεων ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό και ποικίλο και περιελάμβανε Κihon-Κata-Κumite αγωνιστικές τεχνικές, ενδυνάμωση, ανάλυση και επεξήγηση Bunkai. Μοναδικές όμως ήταν οι σκληρές προπονήσεις και η δοκιμασία έξω στο χιόνι όπου όλοι οι συμμετέχοντες έζησαν αξέχαστες στιγμές με συνθήκες ψύχους στους -7o C τις πρωινές ώρες 07:00 – 08:30 π.μ. στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, ενώ η μεσημεριανή και απογευματινή προπόνηση πραγματοποιούνταν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ του ξενοδοχείου όπου η Ενωση είχε τοποθετήσει το κατάλληλο τατάμι.

Από τo Ελληνικό Shinkyokushinkai συμμετείχαν οι εκπαιδευτές Βίκυ Κοσμίδου (από την Ακαδημία Βόλου), Παπαδόπουλος Γρηγόρης (από την Ξάνθη), Σκαπή Ειρήνη (από την Αθήνα), Αγοραστάκης Μιχάλης, Διγαλάκης Μιχάλης (από τα Χανιά Κρήτης), Κρίσιλας Ιωάννης (από την Αγριά Βόλου), Ποζαπαλίδης Ηρακλής (από Τσαγκαράδα – Μούρεσι Πηλίου), Κουφός Αγγελος (από την Αθήνα), Μπέλλα Ανδρεανίδου (από το Κιλκίς), Χονδρός Χάρης, Κακαζιάννη Καρολίνα, Λίλη Βλαχοπούλου και Παιτήρης Παναγιώτης (από την Ακαδημία Βόλου) και Γάγιας Γεώργιος (από την Αθήνα Dojo Τσιάρα Δημήτρη).

Εγιναν η καθιερωμένη εκδήλωση, ο απολογισμός όλων των διοργανώσεων και επιτυχιών των αθλητών της Ενωσης τη χρονιάς που πέρασε, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ξεχωριστή αναφορά σε όλους τους διακριθέντες αθλητές και εκπαιδευτές. Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών σε όλους όσοι συμμετείχαν και διακρίθηκαν στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ απονομές μεταλλίων, διπλωμάτων και χειμερινών μπλουζών έγιναν και σε όλους τους συμμετέχοντες που στήριξαν τη διοργάνωση από τον αρχηγό εκπρόσωπο και τον branch chief shihan Οτάριο Μελικιάδη.

Τιμητικές πλακέτες για τις διακρίσεις τους σε διεθνείς αγώνες δόθηκαν στις senpai Καρολίνα Κακαζιάννη και Μπέλλα Ανδρεανίδου. Για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WKO της Ιαπωνίας τιμήθηκαν οι Φτάκλας Τάσος και Τσαμπικάκης Σπύρος καθώς και η Νικητίδου Βασιλική για τη συμμετοχή της στο 1ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Full Contact. Επίσης ο sensei Σείτης Μάνος και οι senpai Παπανικολάου Ηλίας και Μαναβέλας Νίκος τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες.

Οι δυο shihan επέδωσαν το πτυχίο 4ου Dan και τη χρυσοκέντητη ζώνη της Παγκοσμίου Οργάνωσης WKO στη sensei Ειρήνη Σκαπή και το 1ο Dan στην αθλήτρια Βερούση Αργυρώ της Ακαδημίας Βόλου.

Ο αρχηγός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ήταν και συνδιοργανώτρια στη διοργάνωση του 9ου ελληνικού winter camp, ιδιαίτερα της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, την οποία τίμησε με τιμητική πλακέτα. Τιμήθηκε επίσης ο πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Ζέρβας Ανδρέας για την πολύτιμη στήριξή του.

Η ένωση ελληνικού Shinkyokushinkai τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη τον sensei Κουφό Αγγελο, τον συνταγματάρχη ε.α. Ζωσιμά Νικόλαο και τον grand master του taekwondo Βασίλη Αλεξανδρή.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Ενωσης από όλους τους εκπαιδευτές και οι δυο shihan ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες και ο αρχηγός εκπρόσωπος Γιώργος Κοσμίδης ενημέρωσε όλους για το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο αθλητής της ακαδημίας Πρασσάς Απόστολος, που αντιστοιχεί σε μια αθλητική φόρμα της Ενωσης.

Την τελευταία ημέρα του camp έγιναν εξετάσεις προαγωγής βαθμών Dan από τους δυο shihan επίσημους εξεταστές της WKO και εντός των ημερών ο αρχηγός εκπρόσωπος θα αποστείλει τα πρακτικά των εξετάσεων για την απόκτηση των βαθμών από την Ιαπωνία. Με επιτυχία πέρασε στο 2ο Dan ο βετεράνος δάσκαλος του Shotokan και παλιός πρωταθλητής Αγγελος Κουφός ο οποίος εντυπωσίασε με το τεχνικό του επίπεδο και το υψηλό μαχητικό πνεύμα που επέδειξε στους 10 δίλεπτους αγώνες πλήρους επαφής σε ηλικία 54 ετών.

Στο 1ο Dan πέρασαν με επιτυχία οι Λιμπάντες Δημήτριος και Μετενίδης Αζαρίας, οι οποίοι περνώντας με επιτυχία τα Kihon και τα Κata, έκαναν δυναμική εμφάνιση στους 14 αγώνες πλήρους επαφής. Επίσης, στο 1ο Dan οι δυο έφηβοι αθλητές της ακαδημίας Βόλου Παπαδόπουλος Δημήτριος και Κουφογιώργου Αναστασία, οι οποίοι έδειξαν δύναμη, τεχνική και αντοχή στους 8 αγώνες πλήρους επαφής.

Την όλη προετοιμασία της διοργάνωσης ανέλαβε η sensei Βίκυ Κοσμίδου, γραμματέας της Ενωσης με την Κοσμίδου Κατερίνα η οποία ανέλαβε και τη φωτογραφική κάλυψη όλης της διοργάνωσης υπό την καθοδήγηση του shihan Γιώργου Κοσμίδη. Την όλη οργάνωση του αγωνιστικού χώρου ανέλαβαν ο senpai Παιτήρης Παναγιώτης και ο αντιπρόεδρος της ακαδημίας Κουφογεώργος Απόστολος.

Την ιατρική κάλυψη όλης της διοργάνωσης ανέλαβαν ο ειδικός παθολόγος Θάνος Σωτηρόπουλος και η αξιωματικός νοσηλευτικής Κοσμίδου Παναγιώτα, τους οποίους η Ενωση Ελληνικού Shinkyokushinkai ευχαριστεί θερμά για τη σημαντική βοήθειά τους.

Τέλος, ο αρχηγός εκπρόσωπος ευχαριστεί θερμά τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Manthos Hotel Resort and Spa Κεφαλά Κων/νο και την Κεφαλά Κατερίνα για την άψογη φιλοξενία, το υπέροχο φαγητό, κάνοντας τη διαμονή όλων ευχάριστη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου