ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Ευκαιρία αναγέννησης για Ρίκκα 
Το καλοκαίρι του 2008 και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου (μία ημέρα μετά την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη) ο Αντώνης Ρίκκα ήταν το πρώτο μεταγραφικό χτύπημα της ΑΕΚ, η οποία δαπάνησε 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ξάνθη.
Δύο χρόνια και κάτι μετά ο Γαλλοαναθρεμμένος αμυντικός μέσος αποτελεί την πρώτη προσθήκη του Ολυμπιακού Βόλου (δανεικός για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς) και έχει την ευκαιρία να αναγεννήσει την καριέρα του, η οποία δεν εξελίχθηκε όπως ονειρευόταν στην Ενωση.
Στη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων» υπήρχε συνωστισμός, καθώς την ίδια μεταγραφική περίοδο είχαν ενταχθεί στο δυναμικό και οι Μπασινάς, Πελετιέρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός του (ρήξη χιαστών) όταν στην αναμέτρηση στις 2/11/2008 με τον Αστέρα Τρίπολης (η 5η και τελευταία συμμετοχή του στην ΑΕΚ έπειτα από αυτές με Ομόνοια στο ΟΥΕΦΑ 14/8 και 28/8 και με ΠΑΟΚ 14/9 και Παναθηναϊκό 31/8) ο Ζαϊρί έπεσε άθελά του πάνω στο γόνατό του.
Ο Ρίκκα επέστρεψε στη δράση έπειτα από οκτώ μήνες, αλλά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν τον υπολόγιζε με αποτέλεσμα να έχει συμμετοχές μόνο με την ομάδα Νέων. Μάλιστα τον Ιανουάριο του ζητήθηκε να βρει ομάδα για να παραχωρηθεί δανεικός, αλλά τελικά έμεινε χωρίς και πάλι να βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού του.
Ολα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και ο Ρίκκα θέλει να αποδείξει ότι και ως δανεικός μπορεί να ξανανέβει ψηλά…Άλλωστε και από το προηγούμενο πέρασμά του από το Βόλο και από τη Νίκη το είχε αποδείξει… 
 
 
 
 
 
 
Πανθεσσαλικό ενόψει για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως θα στερηθούν τη φυσική τους έδρα για τα πρώτα τους παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα. Αύριο θα δοθεί ανοιχτή συνέντευξη Τύπου για το θέμα του γηπέδου. Πιστεύουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μην ξεκινήσει πάλι μια νέα διαμάχη μεταξύ ΠΑΕ και Δημοτικής Αρχής.
 
Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για ολόκληρη την χώρα, πως η ανακατασκευή του ΕΑΚ είναι δευτερεύον ζήτημα. Μπορεί για τους φίλους του Ολυμπιακού και για τον αθλητισμό της πόλης να θεωρείται πρωτεύον, αλλά όλους τους υπόλοιπους απλά δεν τους ενδιαφέρει… Η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά της, αλλά υπάρχουν μια σειρά από εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Και οι συνθήκες δεν είναι οι ευνοϊκότερες που υπάρχουν στην παρούσα φάση. Το αποτέλεσμα είναι να επαληθευτεί πιθανότατα ο φόβος των ανθρώπων της ΠΑΕ και το γήπεδο να μην μπορεί να είναι έτοιμο στην ώρα του για να φιλοξενήσει τις προσπάθειες των νεοφώτιστων. Αναμφίβολα αυτή θα είναι μια αρνητική εξέλιξη για τους ερυθρόλευκους, που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν το 100% της δυναμικής της έδρας τους για ένα δυνατό ξεκίνημα στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Από τη στιγμή όμως που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, γιατί όντως δεν θα μπορεί να γίνει αλλιώς (την παραχώρηση του γηπέδου στην ΠΑΕ απλά ξεχάστε την), θα πρέπει η ομάδα να μεταφερθεί στο Πανθεσσαλικό. Το γήπεδο αυτό μπορεί να μην ευνοεί το παιχνίδι της γηπεδούχου ομάδος, αλλά για φανταστείτε εκεί ο Ολυμπιακός να τα πάει περίφημα και να κρατήσει το απόλυτο στα παιχνίδια που θα δώσει… Τότε εύκολα θα γυρίσει στο ΕΑΚ;
Το σενάριο αυτή τη στιγμή που επικρατεί πάντως για την έδρα στη Σούπερ Λίγκα είναι το εναλλακτικό. Και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι φυσικό να φοβούνται μια αλλαγή έδρας. Γιατί την περσινή σεζόν που αγωνίστηκαν εκεί, δεν τους πήγε το γήπεδο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αύριο οι τοποθετήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί του θέματος. Ομως για άλλη μια φορά θα το πούμε ότι δεν χρειάζονται αντεγκλήσεις και νέος «εμφύλιος» από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Εκτός αν έχουν κάτι να προτείνουν ο Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του, πέρα όμως από την παραχώρησή του στην Εταιρία.   
Εμείς πρώτοι είχαμε τεθεί υπέρ του ΕΑΚ και κατά της λύσης του Πανθεσσαλικού γι’ αυτή την πρώτη τουλάχιστον χρονιά των ερυθρολεύκων στη Σούπερ Λίγκα. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, ας κοιτάξουν οι ιθύνοντες της ομάδας πώς θα μπορέσει να προσαρμοστεί καλύτερα στο νέο της «σπίτι» και ας μην αναλωθούν σε παράπονα και φωνές διαμαρτυρίας, όσο δίκαιο κι αν πιστεύουν ότι έχουν.
Αλλωστε στο γήπεδο που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004  θα υπάρχουν περισσότερες διευκολύνσεις για τους φιλάθλους της ομάδας. Όχι, δεν προσπαθούμε να παρηγορήσουμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, απλά πρέπει σιγά – σιγά να το συνηθίζουμε ότι τον Αύγουστο το πιο πιθανό είναι να δούμε τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.   
 
 
 
 
 
 

Είναι νωρίς
Μπορεί οι φίλαθλοι να περιμένουν με αγωνία τις μεταγραφικές κινήσεις της ερυθρόλευκης ομάδας, όμως ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει μόνο το Ρίκκα. Αυτό δεν πρέπει να αποθαρρύνει, καθώς κινήσεις γίνονται και πολύ σύντομα θα υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλωστε η μεταγραφική περίοδος ξεκινά επίσημα την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου. Οπότε έχουμε πολλά σήριαλ και σενάρια ακόμα μπροστά μας…
 
Υπεράσπιση από τον πρόεδρο
Επεισόδιο δημιουργήθηκε στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα του ΟΦΗ, κατηγόρησε ότι δεν ήταν νόμιμο να γίνει αλλαγή της έδρας στο τελευταίο ματς του Εθνικού, που έγινε στο ΕΑΚ για να γιορτάσει ο Ολυμπιακός την άνοδο. Το δικαίωμα της φιέστας και της γιορτής σε μια πόλη που έχει να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα 20 χρόνια, υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσος Μπατζιάκας. Το επεισόδιο πάντως θεωρείται αναμενόμενο από την στιγμή που Κρητικός κ. Τζώρτζογλου είναι του «άρματος Γκαγκάτση».
 
Ανάλογες περιπτώσεις
Ο Διαμαντίδης πλήρωσε με 2.000 ευρώ πρόστιμο την απρεπή του συμπεριφορά προς αντίπαλο. Αλήθεια όσοι διαμαρτύρονται γιατί τοπικές εφημερίδες καταγράφουν τα επεισόδια, έχουν αναλογιστεί ότι όλα όσα συνέβησαν στο δικό τους αγώνα ήταν άκρως χειρότερα από την συμπεριφορά του Διαμαντίδη; Αν επέμβαινε εκεί αθλητικός δικαστής τι θα γινόταν;
 
Να το αναγνωρίσουν
Εχουν δίκαιο οι φίλαθλοι της Νίκης να φωνάζουν ότι πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις από το Στράτο Γιδόπουλο για τη νέα σεζόν, αλλά χρειάζεται να του αναγνωρίσουν και κάτι. Οτι «καθάρισε» την ομάδα από παλιές προσφυγές. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήρθε σε επικοινωνία με αρκετούς που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους από την κυανόλευκη ΠΑΕ και έχουν πληρωθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ…
 
Φωτογράφηση
Εκτός από το μπάσκετ η Ασημίνα Κουτσουνούρη, η Βολιώτισσα παίκτρια του Ολυμπιακού Βόλου που φέτος αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα στην Α1, ασχολείται πλέον ενεργά και με το μόντελινγκ. Την 25χρονη σέντερ θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στο περιοδικό MAXIM στο τεύχος του Ιουλίου. Η φωτογράφηση έγινε ήδη και οι θαυμαστές της περιμένουν…
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποια ήταν η «νυφίτσα» που αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Στράτος Γιδόπουλος;

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου