ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προωθείται η γνώση

προωθείται-η-γνώση-585951

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου στόχου, δίνει η επικύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, η οποία προβλέπει τη λειτουργία κέντρου δια βίου μάθησης στο νησί. Ο Δήμος Σκοπέλου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σκοπέλου στο οποία θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής εμβέλειας και τοπικής εμβέλειας.

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι κοινά και για τα τρία νησιά, και αναμένεται να «φιλοξενηθούν» σε αίθουσες των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο της Σκοπέλου, όσο και της Γλώσσας. Τα θεματικά πεδία που αναμένεται να αναπτυχθούν, περιλαμβάνουν, ειδικότερα, τις ενότητες: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη, Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, χώρας προέλευσης και μορφωτικού επιπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ εκτιμάται ότι προσφέρει επιπλέον εφόδια γνώσης στους συμμετέχοντες. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπάλληλο του Δήμου Σκοπέλου, Γιώργο Γούλα, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο: 24243-50103, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 14 Νοεμβρίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου