ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Σκιάθου

ελλείψεις-εκπαιδευτικών-στα-σχολεία-587828

Την έντονη δυσαρέσκεια, απογοήτευση και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας εκφράζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Σκιάθου στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που έθεσε υπόψη όλων των αρμοδίων φορέων, με αφορμή την έλλειψη διδακτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Σκιάθου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί απότοκο της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σκιάθου, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και είχε ως θέμα την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί, σε επίπεδο εκπαίδευσης. Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που τέθηκε υπόψη των αρμοδίων: «Η παρατεταμένη έλλειψη φιλολόγου, καθηγητή πληροφορικής καθώς και μουσικής στο Γυμνάσιο Σκιάθου έχει προκαλέσει κενά τόσο στις γνώσεις των μαθητών, όσο και στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμά τους με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές διδακτικές ώρες. Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα της σχολικής χρονιάς και το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών παραμένει έντονο».

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ειδικότερα, «η έλλειψη δεύτερης νηπιαγωγού στο 3ο νηπιαγωγείο καθώς και καθηγητών φυσικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών και πληροφορικής στα δημοτικά σχολεία δημιουργεί έντονα προβλήματα στην μαθησιακή εξέλιξη των παιδιών», επισημαίνεται στην ίδια επιστολή.

«Αναλογιζόμενοι λοιπόν τις επιπτώσεις που προκαλεί αυτή η έλλειψη των εκπαιδευτικών καθώς και τις έντονες διαμαρτυρίες, που δεχόμαστε καθημερινά πλέον από την κοινωνία της Σκιάθου, σας παρακαλούμε να δράσετε αρμοδίως, ώστε να επέλθει η οριστική λύση του προβλήματος» επισημαίνουν σε όλους τους τόνους τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σκιάθου, και καταλήγουν: «κουραστήκαμε πια κάθε χρόνο να αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και μάλιστα αυξανόμενα. Δώστε λύση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου