Εργατικό ατύχημα σε υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-04, 18:35:24
Εργατικό ατύχημα σε υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ

Εργατικό ατύχημα συνέβη την Τρίτη 28 Ιουνίου σε εργαζόμενο καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου κατά τη διάρκεια της μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων, όταν το «ψαλίδι» χτύπησε το χέρι του ενώ φορούσε τα γάντια των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, από όπου και του δόθηκε τετραήμερη  αναρρωτική, ενώ σε  ακτινογραφία υπεβλήθη τελικά την Πέμπτη το απόγευμα λόγω έλλειψης ακτινολόγου.

Το γεγονός γνωστοποίησε με ανακοίνωση η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας λέγοντας πως το νέο αυτό συμβάν  έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των  “εργατικών  ατυχημάτων” που συμβαίνουν με ανησυχητική συχνότητα στους Δήμους όλης  της χώρας εξαιτίας της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης της δουλειάς, που χτυπάει «κόκκινο».

«Στον συγκεκριμένο συνάδελφο αλλά και σε άλλους, οφείλονται κανονικές άδειες δεκάδων ημερών και ρεπό, κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα να υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στον μεγάλο φόρτο λόγω της τουριστικής περιόδου. 

Εκφράζουμε στο συνάδελφό μας την αλληλεγγύη μας, καλούμε τη Δημοτική Αρχή του κ. Περίσση  να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της υπηρεσίας, τη χορήγηση των κανονικών αδειών, των οφειλόμενων ρεπό και την προστασία των εργαζομένων, καθώς και από τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις υποδείξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=