ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναδεικνύει τη Σκόπελο

αναδεικνύει-τη-σκόπελο-438546

Το βιβλίο του νομικού και συγγραφέα Κωνσταντίνου Κοσμά παρουσιάστηκε στον «Ορφέα»

Επιτυχία σημείωσε η φιλολογική βραδιά, που διοργανώθηκε πρόσφατα στον πολυχώρο «Ορφέας» στη Σκόπελο, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου «Σκοπέλου Μνήμες» του Σκοπελίτη νομικού και συγγραφέα Κωνσταντίνου Ν. Κοσμά.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Σκοπέλου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους παριστάμενους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στον συγγραφέα και το έργο του.

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος και ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της έκδοσης για το νησί της Σκοπέλου.

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Καλλιανός και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γιάννης Σίσκος. Ο πρώτος ομιλητής αναφέρθηκε στη σχέση του βιβλίου με το έργο του Παπαδιαμάντη, καθώς και στα οδοιπορικά διηγήματα στα οποία ο συγγραφέας περιγράφει τις επισκέψεις Σκοπελιτών σε μονές και ξωκλήσια.

Ο δεύτερος ομιλητής χαρακτήρισε το βιβλίο ηθογραφικό και ιστορικοκοινωνικό, βιβλίο ζωής και ευχαρίστησε δημόσια τον συγγραφέα για την προσπάθειά του να διασώσει μνήμες, ιστορίες και θρύλους του νησιού και να τα διαφυλάξει ζωντανά στον χρόνο. Βαθιά συγκινημένος ο συγγραφέας, παρουσίασε τους λόγους που τον οδήγησαν στο πόνημα, που εστιάζονται κυρίως στη μεγάλη αγάπη και νοσταλγία του για το νησί, όταν ο ίδιος ζούσε μακριά του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ιερείς του νησιού, οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Αγγελος Ξηντάρης, δημοτικοί σύμβουλοι, συγγενείς, φίλοι του συγγραφέα και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου