ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η γυναίκα του συγγραφέα»

η-γυναίκα-του-συγγραφέα-449706

Εντονα συναισθήματα στο νέο βιβλίο του Βάιου Κουτριντζέ από την Ξυνόβρυση

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Βάιου Κουτριντζέ, με τον τίτλο «Η γυναίκα του συγγραφέα». Το νέο μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ενύπνιο».

Ο συγγραφέας Αγης Κ., ο ήρωας του μυθιστορήματος, αποκλείεται στα χιόνια, σ’ ένα χωριουδάκι στο Νότιο Πήλιο, όπου τον φιλοξενεί ο «τρελός του χωριού», που τα ’χει τετρακόσια, όπως πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεται ο συγγραφέας. Εκεί που ο χρόνος κυλάει αργά, ένα βράδυ, λίγο πριν τον πάρει ο ύπνος, παρατηρώντας τις φλόγες στο τζάκι να γλείφουν τα κούτσουρα, αναθυμάται τα περασμένα και αναρωτιέται ποιαν απ’ όλες τις γυναίκες που γνωρίζει θα επιλέξει, τελικά, για σύζυγό του. Το πρωί, ζητάει τη γνώμη του «τρελού» πάνω σ’ αυτό το ερώτημα και ο σαλο-Κωνσταντής, όπως τον αποκαλούν οι συγχωριανοί του, αφού ακούει προσεκτικά όλες τις ιστορίες, δίνει τις περισσότερες πιθανότητες σε κείνη που έχει κατά νου και ο συγγραφέας. Θα συμβεί όμως έτσι, δεδομένου ότι στη ζωή του Αγη έχει εισβάλει, απ’ την πρώτη, κιόλας, μέρα της απομόνωσής του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και μία παράξενη πανώρια κοπέλα, όταν μάλιστα, αργότερα, θα του αποκαλύψει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του από τότε που ήταν παιδί;

«Η γυναίκα του συγγραφέα» είναι ένα μυθιστόρημα με επίκεντρο τις σχέσεις των δύο φύλων από την παιδική ηλικία μέχρι τα πρώτα χρόνια της συμβίωσης ως ανδρόγυνου, ιδωμένων τόσο από την πλευρά του άντρα όσο και της γυναίκας. Κύριο χαρακτηριστικό του ύφους γραφής η ανάμειξη τριών στοιχείων: ερωτισμός, μυστήριο και φαντασία. Το μυστήριο διαπνέει πολλά περιστατικά της μυθιστορίας, κυρίως, όμως, αφορά το ζήτημα της ταυτότητας της «γυναίκας του συγγραφέα» που έδωσε τον τίτλο του βιβλίου. Η φαντασία παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ιχνηλάτηση που οδηγεί στην αποκάλυψη του προσώπου της «γυναίκας του συγγραφέα», η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, διεκδικεί δυναμικά μια θέση ανάμεσα στο ζευγάρι, ακόμη και στο συζυγικό κρεβάτι.

Ο Βάιος Κουτριντζές γεννήθηκε στην Ξυνόβρυση Μαγνησίας. Τις εγκύκλιες γνώσεις απέκτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και στα Γυμνάσια Αργαλαστής – Α΄ Αρρένων Βόλου. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Α.Π.Θ. Άσκησε το επάγγελμα στον ιδιωτικό τομέα -διατηρώντας τεχνικό γραφείο στο Βόλο κι αργότερα στη Λάρισα- και στον δημόσιο τομέα, στα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και ΠΕΣΔΑ, που έφτασε ώς τον βαθμό του διευθυντή. Δημοσιεύει διηγήματα στη λαρισινή εφημερίδα «Larissanet». Συνεργάζεται, επίσης, με τα περιοδικά «Θράκα» και «Fractal». Ζει και δραστηριοποιείται στη Λάρισα από το 1985.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου