ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα υποδομής στη Σκιάθο

εργα-υποδομής-στη-σκιάθο-515835

Προτάσεις για χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Προτάσεις ύψους 18.801.660 ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Σκιάθου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για έργα υψηλής προτεραιότητας για το Δήμο Σκιάθου, διότι πρόκειται για υποδομές που χρήζουν άμεσα εκσυγχρονισμού, αλλά και έργα που θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων και θέτουν τη Σκιάθο σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ολες οι μελέτες προετοιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες, πλην της μελέτης που αφορά στην ανάδειξη μονοπατιών και η οποία εκπονήθηκε από τον ΕΟΤ το 2009.

Μεταξύ των προτάσεων του Δήμου Σκιάθου περιλαμβάνονται οι υποδομές ύδρευσης, και συγκεκριμένα η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της Σκιάθου, καθώς επίσης η βελτίωση του δικτύου.

Στην πρόταση που υποβλήθηκε στο πεδίο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών λυμάτων, περιλαμβάνεται η επέκταση και αναβάθμιση της υφιστάμενης εγκατάστασης στο Ξάνεμο και παράλληλα η επέκταση του δικτύου στην περιοχή Αχλαδιές και την ανατολική παραλία της Σκιάθου, μαζί με τα απαιτούμενα έργα για την μεταφορά των λυμάτων προς το υφιστάμενο δίκτυο της Μεγάλης Αμμου και της πόλης αντίστοιχα.

Επίσης προτείνονται παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων, την προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειου συστήματος προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών, για χαρτί μη συσκευασίας, πλαστικά μη συσκευασίας, και μέταλλα μη συσκευασίας.

Εργα υποδομής

Μεταξύ των προτάσεων του Δήμου Σκιάθου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», περιλαμβάνεται η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και δρόμων του νησιού, η αναβάθμιση του ανενεργού, παλαιού Κέντρου Υγείας Σκιάθου και η μεταστέγαση υπηρεσιών του Δήμου Σκιάθου, λόγω έλλειψης ιδιόκτητων αντίστοιχων υποδομών.

Παράλληλα προτείνονται δράσεις για την ψηφιακή προσέγγιση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του έργου και την ενίσχυση του τουρισμού εμπειρίας, η συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων και η προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, ταυτόχρονα, όμως, προωθείται η αντισεισμική προστασία δημοτικών κτιριακών και σχολικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, η δράση με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», αφορά στη διάσωση και ανάδειξη δικτύου επιλεγμένων διαδρομών μήκους 21 km, από τα οποία τα 8km έχουν αποκλειστική χρήση πεζοπορίας. Ειδικότερα περιλαμβάνονται οι κάτωθι διαδρομές: Πόλη Της Σκιάθου – Ι Μ Ευαγγελίστριας, Ι Μ Ευαγγελίστριας – Ι Μ Αγ. Χαραλάμπους – Παναγία Ντουμάν – Παναγία Καρδάση – Κάστρο, Πόλη Της Σκιάθου – Αγ. Απόστολοι – Κάστρο, Πόλη της Σκιάθου – Αγ. Αντώνης – Ρέμα Αχειλά – Αλιγαριές, Αλιγαριές – Κεχρία – Ι. Μ. Κεχριάς – Κάστρο. Προβλέπονται παρεμβάσεις για αποκατάσταση βατότητας και εκσυγχρονισμό μονοπατιών, και ημικατεστραμμένων καλντεριμιών, αποκατάσταση αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων σε όλη τη διαδρομή και σήμανση.

«Μετά από σκληρή δουλειά της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών καταφέραμε να υποβάλουμε μελέτες για χρηματοδότηση έργων 18.801.660 ευρώ, ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός που έχει υποβληθεί ποτέ στην ιστορία του Δήμου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ετσι θα συνεχίσουμε με αφοσίωση και εντιμότητα για την ευημερία των κατοίκων και την ανάπτυξη του τόπου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ για την πολύτιμη συνεργασία και τους αντιδημάρχους Γιάννη Τσανάκα και Γιάννη Γιαννίτση για τη συμβολή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου