ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες των Σποράδων στο επίκεντρο επαφών του Τρύφωνα Ε. Πλαστάρa

οι-αναπτυξιακές-δυνατότητες-των-σπορ-454900

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ σε Σκιάθο και Σκόπελο

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εθνικό επίπεδο με κυρίαρχη κινητήριο δύναμη τον τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας Τρύφων Ε. Πλαστάρας, που επισκέφτηκε Σκόπελο και Σκιάθο.

Ο κ. Πλαστάρας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων καθώς και κατοίκους και να ανταλλάξει απόψεις για τα καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν. Ενημερώθηκε επίσης για τις προοπτικές που ανοίγονται για τις Βόρειες Σποράδες, με αφορμή έργα που έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται να ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη αλλά και άλλους τομείς της οικονομίας.

Ο ίδιος επίσης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος «Ελλάδα» που έχει εκπονήσει το Κίνημα Αλλαγής και περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα της στήριξης των νησιών, ενώ επίσης ειδική μνεία έγινε για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να σταματήσει αφενός ο ακτοπλοϊκός «αποκλεισμός» των Σποράδων τους χειμερινούς μήνες.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου, όσο και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Ο κ. Πλαστάρας για το συγκεκριμένο θέμα επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογραμμίζοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την υγειονομική εγκατάλειψη των Σποράδων και όχι μόνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει τις Σποράδες».

Να σημειωθεί πως τόσο στην Σκόπελο, όσο και στη Σκιάθο, μαζί με τον Τρύφωνα Ε. Πλαστάρα στις επαφές που έγιναν συμμετείχαν οι δύο συνυποψήφιες του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής, Μαγδαληνή (Μάνια) Μπελτζενίτη και Ελένη Φορτούνα, καθώς και τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ που δραστηριοποιούνται στις Σποράδες.

Συγκέντρωση στο Σέσκλο

Στο μεταξύ «θερμή» υποδοχή επιφύλασσαν στον υποψήφιο Βουλευτή φίλοι και υποστηρικτές στην περιοχή του Σέσκλου. Όλοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον κ. Πλαστάρα, συζητώντας μαζί του τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο υποψήφιος βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για βελτίωση των υποδομών στα χωριά, αλλά και την στήριξη του κατοίκων για να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Ανέλυσε τις θέσεις του Κινήματος για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, που σε συνάρτηση με στοχευμένες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αναστροφή του κλίματος, στην παραμονή, αλλά και επιστροφή του κόσμου στην ύπαιθρο, όπως είπε.

Οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν στον υποψήφιο Βουλευτή καλή τύχη στον αγώνα που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου