ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακές με τον «Καραγκιόζη»

κυριακές-με-τον-καραγκιόζη-645570

Παιδικές παραστάσεις Ελληνικού θεάτρου σκιών, θα πραγματοποιηθούν από το θέατρο σκιών του συμπολίτη Δήμου Βουγιούκα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, από την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως στις 6 το απόγευμα, με καινούργιο, κάθε φορά, έργο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας, με δωρεάν είσοδο για όλους, ενώ όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση των Σπιτιών Γαλήνης.

Ο συμπολίτης Δήμος Βουγιούκας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο εθελοντικό κάλεσμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από πολύ μικρός έχει κλίση στην τέχνη του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης) και στη ζωγραφική της. Πραγματοποιεί παραστάσεις σε σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και σεμινάρια Θεάτρου Σκιών. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Μουσικής Επένδυσης στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα, τον Σεπτέμβριο του 2002 κι έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 παραστάσεις, ενώ το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κλασικά έργα του Ελληνικού Θεάτρου σκιών (κωμωδίες, παραμύθια, Ηρωικά κ.α.) καθώς και έργα με μια σύγχρονη ματιά…

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ο οποίος συνδυάζει αρμονικά τις μουσικές του δραστηριότητες ως σολίστ στο ακορντεόν και μέλος της «Εστουδιαντίνας», έχει πραγματοποιήσει σειρά παραστάσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τη Φλόγα, το Ορφανοτροφείο και άλλους συναφείς φορείς, ενώ οι καλοκαιρινές Δευτέρες στην Εξωραϊστική, είχαν ανάλογο χρώμα. «Στόχος μου είναι να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος τον Καραγκιόζη και τα παιδιά που ενδιαφέρονται για το θέατρο σκιών, να βιώσουν από κοντά τι σημαίνει θέατρο σκιών», αναφέρει ο Δήμος Βουγιούκας.

Ουσιαστικός στόχος του Δήμου Βουγιούκα είναι «να χαμογελάσει ο κόσμος, γιατί αυτό μας λείπει», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσει, και στα δύο πεδία που μονοπωλούν το ενδιαφέρον του, έχει ως γνώμονα την ποιότητα, την παράδοση, τα ηχοχρώματα που έχουν δώσει το στίγμα της Ελλάδας ανά τους αιώνες. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με γνωστούς σολίστες του ακορντεόν των Βαλκανίων όπως o Ionica Minune και ο Petar Ralchev. Επίσης έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του ρεμπέτικου, του λαϊκού και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού όπως οι: Αγάθωνας Ιακωβίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νένα Βενετσάνο Μπάμπης Τσέρτος, Χρίστος Τσιαμούλης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία Νανά Μούσχουρη κ.α.

Συμμετέχει στην ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» ως σολίστ, επιμελείται πολλές ενορχηστρώσεις της και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Το ενεργητικό του εμπλουτίζεται και με συναυλίες εκτός Ελλάδας, στην Ελβετία, στη Σουηδία, στη Φινλανδία, στη Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ουκρανία, στη Γερμανία, στη Νέα Υόρκη, στην Πορτογαλία, στην Τουρκία, στη Ρουμανία, στην Αυστραλία κ.α. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων «Άττικα» παίζοντας μουσικές ρετρό, καντσονέτες κ.λπ., ενώ στα προσεχή του σχέδια περιλαμβάνονται συναυλίες και σεμινάρια μουσικής στο Βέλγιο και τη Γερμανία, με θέμα το ακορντεόν, που αποτελεί το κέντρο βάρους της πολυδιάστατης μουσικής καλλιτεχνικής του πορείας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου