ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς

εργαστήρι-δημιουργικής-έκφρασης-στο-353146

Με νέα τμήματα εμπλουτίστηκε φέτος το εργαστήρι δημιουργική ς έκφρασης που λειτουργεί στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς. Κουκλοθέατρο, Καραγκιόζης, σύγχρονο θέατρο σκιών και δημιουργική γραφή για παιδιά δημοτικού και εφήβους φιλοξενούνται στον χώρο της βιβλιοθήκης του Πορφυρογένειου Ιδρύματος, στην Αγριά, με υπεύθυνη την παιδαγωγό Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, με δίωρες συναντήσεις κάθε εβδομάδα. Στόχος για φέτος η έκδοση ενός βιβλίου με τις ιστορίες και τη δική τους εικονογράφηση.

Τα παιχνίδια δημιουργικής γραφής έχουν σαν πρώτο στόχο να βοηθήσουν το παιδί να ξεπεράσει το φόβο της «λευκής σελίδας», της έκφρασης μέσα από το γραπτό λόγο. Αποκτά έτσι αυτοπεποίθηση, ανταλλάσσει ιδέες με την υπόλοιπη ομάδα, εκφράζει τα συναισθήματά του, νιώθει ελεύθερο και δυνατό, ικανό να πει αυτό που σκέπτεται με το δικό του τρόπο και με τη σιγουριά ότι μπορεί να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους.

Τα παιδιά γνωρίζουν βιβλία και συγγραφείς, συζητούν θέματα που τους ενδιαφέρουν, μαθαίνουν να εμπνέονται από απλά καθημερινά πράγματα και να φτιάχνουν φανταστικούς κόσμους. Λεξοπαίχνιδα, κόμικ, ιστορίες και παραμύθια, μια μελωδία ή ένα έργο τέχνης γίνονται αφορμές για την ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης. Η ενθάρρυνση των παιδιών να γράψουν τις δικές τους ιστορίες δυναμώνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αναπτύσσει τη γλωσσική τους ικανότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6947685136.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου