ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διατηρούν την ψαλτική παράδοση

διατηρούν-την-ψαλτική-παράδοση-406836

Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την επιτυχή λειτουργία του το νεοσύστατο Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγριά, που εδρεύει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Ο Αγιασμός ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2021-2022 τελέστηκε την περασμένη Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου από τον διευθυντή της Σχολής αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Οικονόμου, παρουσία του προϊσταμένου του ναού π. Βάιου Κορομπίλια, του δασκάλου της Σχολής Αλκιβιάδη Μιχάλη, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς και των μαθητών του τμήματος.

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε προς όλους τις θερμές πατρικές ευχές του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής και στην προσφορά της τόσο στα ιεροψαλτικά τεκταινόμενα της επαρχίας, όσο και στη μουσική εκπαίδευση εν γένει.

Ανέλυσε το πνευματικό βάθος και τη λειτουργική αποστολή της ψαλτικής τέχνης, η οποία λειτουργεί σαν δρόμος προσέγγισης του θείου και προσευχητικής έκφρασης της ψυχής.

Κάλεσε τους μαθητές να επιδεικνύουν και φέτος ξεχωριστή επιμέλεια και προσοχή και να είναι συνεπείς στην πορεία των σπουδών τους, παρά το δυσμενές υγειονομικό περιβάλλον στο οποίο είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί και φέτος η Σχολή. Ζήτησε από όλους προσοχή και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, τονίζοντας ότι, με τη βοήθεια του Θεού και την υπεύθυνη στάση του καθενός, η χρονιά μπορεί να εξελιχθεί ομαλά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού και τον δάσκαλο της Σχολής για την άγρυπνη φροντίδα τους, ώστε το Τμήμα της Αγριάς να λειτουργεί απρόσκοπτα και να ανανεώνεται κάθε χρονιά με νέους φερέλπιδες σπουδαστές, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη μεγάλη ιεροψαλτική και όχι μόνο παράδοση του τόπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου