ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδι με ανοιχτά πανιά

ταξίδι-με-ανοιχτά-πανιά-356668

Ολοκληρώνεται αύριο, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, η έκθεση μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων του Αντώνη Τζούμα, με τίτλο: «Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, που συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση αναδεικνύει την ελληνική ναυτοσύνη, το ναυτεμπόριο και τη δράση των Ελλήνων στη θάλασσα την περίοδο της Τουρκοκρατίας, με μικροναυπηγημένα ομοιώματα ιστορικών πλοίων που έλαβαν μέρος στον Αγώνα. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοντέλα πλοίων, πιστά αντίγραφα υπό κλίμακα των πραγματικών, από ξύλο, μπρούτζο, χαλκό, χάλυβα και άλλα υλικά, που ζωντανεύουν την ιστορία του Αγώνα, των καπετάνιων και των τόπων όπου αυτοί έδρασαν.

Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, με σκοπό την πληρέστερη παρουσίαση και του έργου του Αντώνη Τζούμα, αλλά και της τεράστιας προσφοράς της Ναυτιλίας στον Αγώνα του 1821.

Η έκθεση διαρκεί έως αύριο Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι 10:00-17:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Μουσείο Τσαλαπάτα είναι 2421029844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου