ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καράβια θρύλοι στο Μουσείο Τσαλαπάτα

καράβια-θρύλοι-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-414008

Εκθεση μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων από τον Αντώνη Τζούμα, με τίτλο «Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821», παρουσιάζεται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 παρουσιάζει την έκθεση.

Η έκθεση αναδεικνύει την ελληνική ναυτοσύνη, το ναυτεμπόριο και τη δράση των Ελλήνων στη θάλασσα την περίοδο της Τουρκοκρατίας, με μικροναυπηγημένα ομοιώματα ιστορικών πλοίων, που έλαβαν μέρος στον αγώνα. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοντέλα πλοίων, πιστά αντίγραφα υπό κλίμακα των πραγματικών, από ξύλο, μπρούτζο, χαλκό, χάλυβα και άλλα υλικά, που ζωντανεύουν την ιστορία του Αγώνα, των καπετάνιων και των τόπων όπου αυτοί έδρασαν.

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 18:00, έως 15 Οκτωβρίου, 10:00 – 17:00, από 16 Οκτωβρίου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421029844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου