ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό

πολύτιμο-εκπαιδευτικό-υλικό-564177

Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα «Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; – Η Ναυτική Παράδοση της Ελλάδος»

Η ναυτική παράδοση της Ελλάδος αποτυπώνεται στο εκπαιδευτικό πακέτο «Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;», το οποίο απαρτίζεται από επτά βιβλία και CD ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, που επιμελήθηκαν οι Αλέξανδρος Καπανιάρης και Μαρία Γκασούκα.

Το εκπαιδευτικό πακέτο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για εφαρμογή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος από το σχολικό έτος 2020-21.

Ο σχεδιασμός και η επιστημονική επιμέλεια της δράσης για την παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού για τη ναυτική παράδοση της Ελλάδος με τίτλο «Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό; – Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος», σε μορφή εκπαιδευτικού πακέτου με έντυπο και ψηφιακό υλικό, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός – Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας». Την επιστημονική επιμέλεια του εκπαιδευτικού πακέτου μετά από σχετική απόφαση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχαν ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, δρ. Ψηφιακής Λαογραφίας του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το εκπαιδευτικό πακέτο «Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό; – Η Ναυτική Παράδοση της Ελλάδος» αποτελείται από έξι βιβλία τριάντα δυο σελίδων και ένα βιβλίο τριάντα δύο σελίδων «Οδηγός για το εκπαιδευτικό – Μεθοδολογία προγράμματος». Το έντυπο υλικό συνοδεύεται από DVD με ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σενάρια για το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο, φύλλα δραστηριότητας, παρουσιάσεις, ψηφιακές εφαρμογές, ψηφιακά βιβλία, φωτογραφίες, και άλλα.

Το εκπαιδευτικό πακέτο αποτελείται από έξι διακριτές θεματικές ενότητες που απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου. Το εκπαιδευτικό υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων ή της Ευέλικτης Ζώνης ή στο μάθημα της γλώσσας, λογοτεχνίας και ιστορίας, ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μάθημα της τοπικής ιστορίας ή σε οποιοδήποτε άλλο μάθημα κριθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα χρήσιμο.

Το εκπαιδευτικό πακέτο έχει δημιουργηθεί από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του πολιτιστικού φορέα «Μαγνητών Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού με την επιστημονική επιμέλεια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για την εκπόνηση του εκπαιδευτικού πακέτου συνεργάστηκαν 70 εκπαιδευτικοί διάφορων ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και φορείς της Εκπαίδευσης.

Κάθε θεματική ενότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος περιλαμβάνει επιμέρους ενότητες εκπαιδευτικού υλικού, έντυπο και ψηφιακό, για τις τάξεις Νηπιαγωγείου, Α’-Β’, Γ’-Δ’, Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Α’-Β’-Γ’ Γυμνασίου, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα αναλυτικά προγράμματα σπουδών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου