Πέθανε η Μαρίτσα Βαρβάτου, η φωνή της δημοτικής μουσικής

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-06, 10:28:40
Πέθανε η Μαρίτσα Βαρβάτου, η φωνή της δημοτικής μουσικής

Πέθανε η τραγουδίστρια της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής, Μαρίτσα Βαρβάτου, που πρωταγωνιστούσε με στα Ξηρομερίτικα πανηγύρια, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Ήταν από τις καλύτερες τραγουδίστριες της ελληνικής παράδοσης με πολλές επιτυχίες και η φωνή της είχε άρρηκτα συνδεθεί με τα διάσημα Ξηρομερίτικα πανηγύρια και είχε οργώσει όλη την Ελλάδα τραγουδώντας στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου. Οπως αναφέρει το xiromeronews.blogspot.com η Μαρίτσα Δημητρίου γεννήθηκε το 1943 στη Γουριά Μεσολογγίου. Παντρεύτηκε σε ηλικία 16 ετών τον μουσικό Αποστόλη Βαρβάτο και μπήκε στη δουλειά από μικρό κορίτσι κοντά στον άνδρα της που έπαιζε κιθάρα. Το ζευγάρι αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία δίδυμα του δημοτικού μας τραγουδιού με πολλές επιτυχίες. Με τον σύζυγο της έζησαν μαζί 60 χρόνια έως στις 26 Ιουλίου 2019, όταν εκείνος έφυγε από την ζωή.

Δούλεψε σε όλα σχεδόν τα κέντρα της Αθήνας που πρόσφεραν δημοτική μουσική και συνεργάστηκε με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές της παραδοσιακής ορχήστρας. Με κάθε ευκαιρία το ζευγάρι έφευγε στο εξωτερικό και τραγουδούσε για τους ομογενείς.

Η Μαρίτσα Βαρβάτου ήταν μια τραγουδίστρια με δική της σφραγίδα στο τραγούδι ενώ άφησε σημαντικό έργο πίσω της.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=