ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζει να αναζητεί το «θαύμα» ο Ολυμπιακός Βόλου

συνεχίζει-να-αναζητεί-το-θαύμα-ο-ολυ-23195

Χωρίς να κερδίσει κάτι από την 30ή αγωνιστική και με τα περιθώρια να έχουν στενέψει, ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να παραμένει ο «αδύναμος κρίκος» στη μάχη παραμονής στη Super League 2 και παρά το γεγονός ότι όπως και πριν την ήττα στη Θεσσαλονίκη και τώρα απέχει έξι βαθμούς από την ομάδα που σώζεται κι αν συνεχίσει έτσι θα… πέσει κατηγορία για 6 πόντους!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τώρα, κι ενώ σε έξι αγωνιστικές ο Ολυμπιακός πήρε μόλις ένα βαθμό, και στα 7 τελευταία του ματς δεν είχε νίκη, μετά την 30ή αγωνιστική, ο Απόλλων Πόντου, που έκανε προχθές ρεπό αλλά στα πέντε τελευταία ματς πήρε 11 βαθμούς, αισθάνεται ασφαλής στους 33 βαθμούς, ο Θεσπρωτός χάνοντας στου Ρέντη έχει 30, ο Απόλλων Λάρισας με ήττα έδρας είναι στους 28 και ο Πιερικός στους 27. Μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού και στους 26 β. έφτασαν ο Πανσερραϊκός, με ισοπαλία έδρας, και η Καβάλα με το διπλό στην Φιλιππούπολη. Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε στο -6 και στους 21 βαθμούς (μαζί με τα Τρίκαλα), βλέποντας πλέον να υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας για να πετύχει το θαύμα και να βάλει από κάτω 4 ομάδες.

Το θαύμα ως σενάριο – γιατί στο γήπεδο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται- μπορεί να γίνει με 4 και 5 ερυθρόλευκες νίκες, αλλά και απώλειες των άλλων ομάδων.

Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός θέλει να μη βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού, αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά ίσως τη Μεγάλη Τετάρτη όταν θα δώσει το ματς που χρωστά από την 23η αγωνιστική παίζοντας με τον Πιερικό στην Κατερίνη, όπου δεν έχει ήττα τα τελευταία 24 χρόνια!

Όμως, για να προσπεράσει ο Ολυμπιακός τον Πιερικό, πρέπει πιο πριν να κερδίσει αύριο τα Τρίκαλα, να μην χάσει την Κυριακή στη Λάρισα και να μην πάρει βαθμό η ομάδα της Κατερίνης αύριο, υποδεχόμενη την πρωτοπόρο Βέροια και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη παίζοντας με τον Απόλλωνα Πόντου!

Ίδια θεωρητικά σενάρια «προσπέρασης» ισχύουν και για τις άλλες ομάδες, που είναι σήμερα πάνω από τον Ολυμπιακό, με τον Πανσερραϊκό να παίζει αύριο στην Ηγουμενίτσα και στην 32η να αγωνίζεται στην Καβάλα, ενώ με 2 νίκες, και αυτή της Μ. Τετάρτης μπορει να προσπεράσει ακόμη και τον Απόλλωνα, αρκεί κι αυτός να μην πάρει κάτι στην Αριδαία και να μην κερδίσει και τη Νίκη στην Φιλιππούπολη!

Θεωρητικά σενάρια υπάρχουν πολλά, που μπορεί να μην ισχύουν σε 6 μέρες, όταν θα γίνουν η 31η και η 32η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός θα παίξει με τα Τρίκαλα στον Βόλο και με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Χθες, ανακοινώθηκε και επίσημα από την διοργανώτρια ότι το εξ αναβολής ματς με τον Πιερικό θα γίνει Μ. Τετάρτη και έτσι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού ώς το φινάλε έχει ως εξής:

*31η αγωνιστική

Τετάρτη 13 Απριλίου (15:00)

Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα

*32η αγωνιστική

Κυριακή 17 Απριλίου (14:45)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

*23η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Τετάρτη 20 Απριλίου

Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου

*33η αγωνιστική

Τετάρτη 27 Απριλίου (15:30)

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

*34η αγωνιστική

Κυριακή 1 Μαΐου (15:30)

ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου.

Αυτό που χρειάζεται τώρα ο Ολυμπιακός είναι να βρει τα ψυχικά αποθέματα, να ξεπεράσει το ότι σε 20 μέρες έχασε δυο φορές, βαθμούς εκτός έδρας στις καθυστερήσεις και κυρίως αύριο να δείξει σοβαρότητα και κόντρα στα Τρίκαλα στη Νεάπολη να πάρει τη νίκη, που θα του δώσει το δικαίωμα να ανανεώσει τις όποιες ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το φινάλε του πρωταθλήματος για να πετύχει το «θαύμα», απαιτείται πρώτα απ’ όλα να το πιστεύει και να είναι διαφορετικός σε σχέση με την εικόνα που είχε στα περισσότερα φετινά του παιχνίδια σε μια χρονιά, που ήδη έχει καταγράψει αρνητικά ρεκόρ!

Αύριο ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στη Νεάπολη τα Τρίκαλα σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι από τα παλιά, αφού η τωρινή κατάσταση το καθιστά ως ντέρμπι ουραγών!

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στις 9/2/22 και ο ΑΟΤ είχε προπονητή τον Τ. Καβακά ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-2 (30’ Ευθυμίου-28’ Ντιαμπί, 68’ Ξύδας) και έφτασε τις 8 νίκες στα Τρίκαλα, όπου είχε στο παρελθόν, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες).

Σε 45 αγώνες σε όλα πρωταθλήματα (Α’-Β’-Γ’ Εθνική και Football League) αλλά και Kύπελλο ο Ολυμπιακός έχει 24 νίκες, 11 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ ερυθρόλευκη υπεροχή υπάρχει και στα ματς στον Βόλο με 16 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, που ήταν μια σε κύπελλο, μια στη Γ’ Εθνική και μια στη Β’, αλλά στα «χαρτιά» (0-3 α.α.)!

Για τον Ολυμπιακό προβλήματα υπάρχουν και για το αυριανό ματς, αφού λόγω τιμωρίας θα λείψουν ο Φίλιππος Σκοπελίτης, που έχει συμπληρώσει 7 κίτρινες κάρτες (θα λείψει και στη Λάρισα) αλλά και ο Ελιστιάνο Μάνγκα που αποβλήθηκε προχθές.

Επίσης ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς θα δει σήμερα και την κατάσταση των τραυματιών Στάμου και Γραικού κι αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν αύριο και περισσότερο στα επόμενα πιο κρίσιμα ματς, κι ενώ πάντα ζητούμενο για τον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι οι συνεχόμενες υπερβάσεις και να μην «ξεφύγουν» άλλο οι αντίπαλοί του.

Οι αγώνες που απομένουν δίνουν μεν τις μαθηματικές ελπίδες στον Ολυμπιακό, αλλά η παραμονή είναι δύσκολη από την στιγμή που η ομάδα παραμένει 7 αγώνες χωρίς νίκη και με συγκομιδή μόνο δυο βαθμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου