ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κερδίζει, ανασαίνει και ελπίζει…

κερδίζει-ανασαίνει-και-ελπίζει-29134

Τη νίκη που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα και θα ανανεώσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, που παίζει στη Θεσσαλονίκη στις 14:45 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β’ για την 30ή αγωνιστική της Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το φινάλε του πρωταθλήματος τα περιθώρια έχουν «στενέψει» για τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει να βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού και για να πετύχει το «θαύμα» απαιτείται να είναι διαφορετικός σε σχέση με την εικόνα που είχε στα περισσότερα φετινά του παιχνίδια, σε μια χρονιά που ήδη έχει καταγράψει αρνητικά ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός, που θα αγωνιστεί σήμερα με τον ΠΑΟΚ Β’ στο γήπεδο του Μακεδονικού, θέλει τη νίκη ως αρχή στην ύστατη προσπάθεια να «σώσει» την κατηγορία, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, αφού οι φετινοί αριθμοί της βολιώτικης ομάδας θα πρέπει να αλλάξουν στα έξι παιχνίδια που απομένουν.

Εχοντας φέτος τον χειρότερο απολογισμό στην έδρα του, ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε και αρκετές «ευκαιρίες» που του δόθηκαν να περάσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και σίγουρα γι’ αυτό φταίνε οι 9 ήττες στη Νεάπολη, όπου μόνο στο ματς με την Ξάνθη (1-0) δεν δέχτηκε γκολ.

Επίσης, ο Ολυμπιακός εκτός της προσοχής στην άμυνα, χρειάζεται περισσότερο να πετύχει γκολ, κάτι που δεν έχει καταφέρει φέτος σε 11 παιχνίδια και εκτός του 0-5 του α’ γύρου στην Καβάλα σκόραρε άλλες 20 φορές, έχοντας ως καλύτερο αποτέλεσμα το 3-1 επί του σημερινού αντιπάλου στη Νεάπολη πριν 40 μέρες ωστόσο μετά δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ Β’, με δυο γκολ του Ξύδα κι ένα του Φιλίποβιτς, ο Ολυμπιακός είχε μόλις μια νίκη, δυο ισοπαλίες και πέντε ήττες και σήμερα καλείται να πετύχει την πρώτη του νίκη εκτός έδρας στον β’ γύρο, όταν μέχρι τώρα έχει αποσπάσει δυο ισοπαλίες σε Ηγουμενίτσα και Αριδαία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου «κυνηγώντας» το «θαύμα» της παραμονής στη Super League 2, πρέπει από σήμερα να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και παρουσιαστεί ως ομάδα με πάθος και δύναμη, να «βγάλει» αντίδραση και με νίκη να πάρει την πρώτη ανάσα και κυρίως να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις πως πιστεύει στην παραμονή.

Μια από τις ελπίδες των ερυθρόλευκων είναι ότι μπορεί να μένουν πέντε αγωνιστικές μέχρι το τέλος, αλλά η βολιώτικη ομάδα θα παίξει έξι παιχνίδια, καθώς υπάρχει και το εξ αναβολής με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Για τους ερυθρόλευκους τίποτα πλέον δεν είναι εύκολο και εξαρτάται από την πίστη και το πάθος τους αν θα μπορέσουν να καταφέρουν να σώσουν τη χρονιά, που δεν ήταν καλή, αλλά η ομάδα εκτός από τις λανθασμένες επιλογές σε παίκτες έχει στις τάξεις της και αυτούς που θέλουν να δείξουν την αξία τους.

Για το σημερινό ματς ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς θα έχει και πάλι τις σημαντικές απουσίες των τραυματιών Στάμου και Γραικού, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι επίσης τραυματίες Κόκας, Ασαμόα, ο Πορτογάλος Νάνι, που έχει τεθεί εκτός μετά από πειθαρχικό παράπτωμα, ο Αζέρος Μανάφοφ καθώς και οι Κωνσταντίνου, Ρηγόπουλος και Φουρίκης.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και θα έχει στη διάθεσή του ο Καβακάς είναι οι εξής: Ξενοδόχοφ, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Ντιαμπί, Βερνάρδος, Κουντουριώτης, Ξύδας, Σιαφά, Ντος Σάντος, Μάνγκα, Γκαργκαλατζίδης, Κότος, Κατσούκης, Κόμνος, Πέλκας, Χατζής και Βούγιοβιτς.

Πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό Βόλου, που καλείται να κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις, είναι το σήμερα να συνοδευτεί με τη νίκη ελπίδας και να μην «ξεφύγουν» άλλο οι αντίπαλοί του, αν και πλέον η προσπέρασή τους απαιτεί αλλαγή ψυχολογίας, υπερπροσπάθεια, τύχη και στραβοπατήματα των άλλων.

Στη βαθμολογία ο Απόλλων Πόντου, που στα 5 τελευταία ματς πήρε 11 βαθμούς έφτασε στους 33, ο Θεσπρωτός έχει 30, ο Απόλλων Λάρισας είναι στους 28 και ο Πιερικός στους 27, ενώ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι Πανσερραϊκός με 25, η Καβάλα με 23 και ο Ολυμπιακός Βόλου, που είναι στους 21 (μαζί με τα Τρίκαλα) θα πρέπει στα ματς που απομένουν να καλύψει τη διαφορά και να βάλει από κάτω 4 ομάδες…

Έτσι, και σήμερα εκτός από την εκτός έδρας νίκη ο Ολυμπιακός θα περιμένει πάλι απώλειες άλλων, κάτι που δεν είχε εκμεταλλευτεί τους δυο προηγούμενους μήνες, καθώς κέρδισε εκτός έδρας μόλις πριν δύο μήνες στα Τρίκαλα, ενώ στους τέσσερις τελευταίους του αγώνες πήρε μόλις έναν βαθμό!

Οι αγώνες που απομένουν δίνουν μεν ελπίδες στον Ολυμπιακό, αλλά η παραμονή θα εξαρτηθεί από τα δικά του αποτελέσματα. Τα παιχνίδια ως το τέλος στο πρωτάθλημα της Super League 2 είναι τα εξής:

*30ή αγωνιστική

Σήμερα, Κυριακή 10 Απριλίου

ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

*31η αγωνιστική

Τετάρτη 13 Απριλίου (15:00)

Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα

*32η αγωνιστική

Κυριακή 17 Απριλίου (14:45)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

*23η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Τετάρτη 20 Απριλίου

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

*33η αγωνιστική

Τετάρτη 27 Απριλίου (15:30)

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

*34η αγωνιστική

Κυριακή 1 Μαΐου (15:30)

ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου.

Μαλούτας διαιτητής

Τη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ στο γήπεδο τους Μακεδονικού (14:45) θα διευθύνει ο Δημήτρης Μαλούτας από την ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο Μαλούτας είχε διευθύνει δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού στο παρελθόν για τη Γ’ Εθνική της περιόδου 2016-17. Συγκεκριμένα τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Αμβρακία Κωστακίων 3-1 και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Ολυμπιακός 0-1. Σήμερα έχει βοηθούς τους Γιώργο Χριστοδούλου (Ημαθίας) και Νικόλαο Σάββα από την ΕΠΣ Σερρών. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Π. Τσιάρας από την ΕΠΣ Καβάλας.

Τα άλλα σημερινά 14:45 ματς στον Βορρά είναι:

Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας

Ηρακλής-Πιερικός

Πανσερραϊκός-Ξάνθη

Απόλλων Λάρισας-Καβάλα

ΑΕΛ-Αλμωπός Αριδαίας

Τρίκαλα-Νίκη Βόλου

Ρεπό: Απόλλων Πόντου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου