ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μετά από δύο μήνες και έντεκα ματς, η Νίκη έχασε το αήττητο    

μετά-από-δύο-μήνες-και-έντεκα-ματς-η-νί-7814

Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Φιλιππούπολης, η Νίκη γνώρισε την ήττα με 1-0 με γκολ του Γιαννίτση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τη βολιώτικη ομάδα για δεύτερη φορά φέτος και για 4η συνεχόμενη γενικότερα στην προϊστορία των κοινών τους αναμετρήσεων.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ετσι αποδεικνύει πως έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα για τους Βολιώτες, οι οποίοι την τελευταία φορά που πανηγύρισαν τρίποντο απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο ήταν το 1996.

Η Νίκη είχε χάσει για τελευταία φορά φέτος στις 16 Φεβρουαρίου από τη Βέροια με 1-0 στη μακεδονική πόλη και δύο μήνες μετά ξαναγεύτηκε το πικρό ποτήρι της ήττας με το ίδιο σκορ, έχοντας στο ενδιάμεσο διάστημα καταγράψει οκτώ νίκες επί Απόλλωνα Πόντου, Πιερικού, Θεσπρωτού, Καβάλας, Αλμωπού, Ολυμπιακού Βόλου, ΠΑΟΚ Β’ και Τρικάλων και τρεις ισοπαλίες με Αναγέννηση Καρδίτσας, Ξάνθη και ΑΕΛ.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Μπροστά από τον τερματοφύλακα Περιστερίδη, την αμυντική τετράδα της Νίκης με φορά από δεξιά στ’ αριστερά συνέθεσαν οι Τσιμπούκας, Αθανασίου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μέτσε, ακραίοι επιθετικοί ήταν οι Μιράντα, Βλαχομήτρος και φορ ο Κουσκούνας.

Για τον γηπεδούχο Απόλλωνα, ο Μαντζάρης ήταν στο τέρμα, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Καλούσης και Γιαννίτσης, πλάγιοι μπακ Τιμπουέ, ενώ το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων αποτελούσαν οι Χατζής και Λίταινας. Ο Βίγια είχε επιτελικό ρόλο, στα πλάγια κινούνταν οι Καραμόκο και Μπαλογιάννης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο επικίνδυνος Σταματής, που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Δέχθηκε γκολ στο χειρότερο σημείο

Στο 8’σημειώθηκε πολύ μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα. Παράλληλα πάσα Αλιατίδη, που πιέστηκε από τον Μπαλογιάννη κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, δεν έφτασε ποτέ στον Γρομητσάρη, αφού έκλεψε ο Σταματής και σούταρε μόνος πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, Η πρώτη φορά που φάνηκε να κάνει κάτι η Νίκη ήταν τέσσερα λεπτά πριν (4’) με σουτ του Μιράντα πάνω σε σώματα.

Στο 12’ το αριστερό σουτ του Κυριακίδη μπλόκαρε ο Μαντζάρης, ενώ δεν ήταν καλή η κεφαλιά του Κουσκουνά μετά από κόρνερ στο 19’, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ. Ετσι, ο επιθετικός της Νίκης δεν εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Mαντζάρη.

Στο 27’ ο Σταματής μετά από λάθος του Γρομητσάρη, που δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, βρέθηκε μετά και από κόντρες μόνος με τον Περιστερίδη και σούταρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι σε νέα κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Στο 39’ από μακριά δοκίμασε το πόδι του ο Κυριακίδης, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία, με τους φιλοξενούμενους να ανησυχούν για πρώτη φορά πραγματικά τους γηπεδούχους.

Εξω από το δεξί κάθετο δοκάρι έφυγε το σουτ του Χοσέτε Μιράντα στο 44’, ενώ ο ίδιος δευτερόλεπτα αργότερα έβγαλε την πάσα για τον Βλαχομήτρο, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, παρότι προσπάθησε να κάνει την προβολή, στη μεγαλύτερη φάση της Νίκης έως εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι.

Δυστυχώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη δέχθηκε γκολ και αμέσως μετά ο διαιτητής Μπακογιάννης έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια, με τους Βολιώτες να μένουν πίσω στο σκορ στο χειρότερο σημείο. Ο Βίγια βρήκε μετά από εκτέλεση κόρνερ τον Γιαννίτση, που με κεφαλιά νίκησε τον Περιστερίδη και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον η Νίκη στην επανάληψη δεν κατόρθωσε να απαντήσει.

Προσπάθησε, αλλά…

Στο δεύτερο μέρος ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από τη συνεχόμενη βροχή ήταν αυτό που ευνοούσε τη λιγότερο ποιοτική ομάδα, η οποία όμως είχε καταφέρει να προηγηθεί. Αυτό το διάστημα υπήρχαν λίγες καλές φάσεις και από τις δύο πλευρές, για να σκοράρουν, αλλά η μπάλα δεν ξαναμπήκε στα δίχτυα.

Στο 58’ στην αγκαλιά του Μαντζάρη πήγε το σουτ του Τσουκαλά, ενώ στο 77’ η ατομική προσπάθεια του Κουσκουνά μετά από πάσα του Αθανασίου δεν είχε την ευτυχή κατάληξη, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία σουτ του επιθετικού της Νίκης, που φάνηκε να χάνει και την ισορροπία του, πριν εκτελέσει.

Ακολούθως, στο 79’ το σουτ του Βίγια απέκρουσε σε κόρνερ ο Περιστερίδης, ενώ στο 91’ ο Αθανασίου πάσαρε για τον Λούκας Γκαρσία, το μονοκόμματο σουτ του οποίου περίπου από το ημικύκλιο δεν ανησύχησε τον Μαντζάρη.

Τέλος, στο 92’ ο Απόλλων Λάρισας έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει «το κερασάκι στην τούρτα», με τον Πετράκη να σεντράρει και τον Ζιάκα να πιάνει την κεφαλιά, που πήγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα, πιθανότατα εσκεμμένα, ο Λίταινας καθυστέρησε να εκτελέσει ένα φάουλ και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, που ισοδυναμούσε με κόκκινη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γράφας): Μάντζαρης, Καλούσης, Σκούπρα, Τιμπουέ, Βίγια, Γιαννίτσης, Σταματής, Λίταινας, Μπαλογιάννης, (82’ Ζιάκας) Χατζής, Καραμόκο (88’ Πετράκης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Αθανασίου, Γρομητσάρης (70′ Παναγιωτίδης), Αλιατίδης (56′ λ. τρ. Πάνος), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μέτσε (56′ Λούκας Γκαρσία), Μιράντα (70′ Κυρίτσης), Βλαχομήτρος (56′ Βασιλείου), Κουσκούνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου