ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ισοπαλία που την αδικεί, 1-1 η Νίκη με ΑΕΛ

ισοπαλία-που-την-αδικεί-1-1-η-νίκη-με-αελ-15829

Στη Νεάπολη και μπροστά σε γεμάτες κερκίδες η Νίκη ήρθε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΛ, προηγούμενη μόλις στο 6’ με φάουλ του Μιράντα, αλλά ισοφαρίστηκε με πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Κυριακίδη στο 52’, με τον Όγκμποε να το εκτελεί εύστοχα.

Ρεπορταζ: ΧΡ. ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Νίκη διαμαρτυρήθηκε στο τέλος της αναμέτρησης για πέναλτι που δεν της δόθηκε για χέρι του Ραμίρεζ, ενώ στο τέλος οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη αποθεώθηκαν για την προσπάθειά τους, η οποία αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, αφού η γηπεδούχος ομάδα είχε τις φάσεις στο πρώτο μέρος και για το 2-0.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη κατέβηκε με τον Μπάγιτς στο τέρμα, ενώ στην άμυνα πλάγιοι μπακ ήταν οι Πάνος και Αθανασίου και στόπερ οι Ανδρέου και Γρομητσάρης. Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς ήταν οι τρεις κεντρικοί μέσοι, ενώ Μιράντα, Βασιλείου βοηθούσαν από τα άκρα τον φορ Κουσκουνά.

Για την ΑΕΛ τερματοφύλακας ήταν ο Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μπέρτος, Μαξιμένκο και Μαϊδανός τοποθετήθηκαν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα, Παπαγεωργίου Κ., Ραμίρεζ, Γαρουφαλιάς ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στα πλάγια του κλασικού προωθημένου Κούστα ήταν ο Μαυριάς και ο Γλυνός.

Το πρώτο μέρος

Στο 3ο λεπτό η Νίκη έχασε την πρώτη σημαντική της ευκαιρία, αφού στο εκτελεσμένο από τα δεξιά και λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής φάουλ του Μιράντα, ο Κουσκουνάς ελευθερώθηκε και ανάμεσα από το σημείο του πέναλτι και τη μικρή περιοχή χαμήλωσε το σώμα του και έκανε την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ωστόσο, στο 6’ οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα, με τον Μιράντα να εκτελεί πάλι φάουλ αλλά απευθείας αυτή τη φορά από τον άξονα, με την μπάλα να αλλάζει πορεία, αφού ακούμπησε και σε κεφάλι παίκτη της ΑΕΛ, που ήταν στο τείχος, και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος είχε κάνει κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι έγινε το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Στο 19’ το φάουλ του Παπαγεωργίου ήταν άστοχο, όπως και το αξιόλογο σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό του Γλυνού, με την μπάλα να φεύγει κοντά από το αριστερό δοκάρι.

Στο 29’ και το 30’ η Νίκη έφτασε κοντά στο 2-0. Αρχικά το δυνατό σουτ του Πάνου εντός περιοχής απέκρουσε δύσκολα ο Θεοδωρόπουλος και στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε από τα δεξιά, με τον Τσουκαλά να πιάνει μία σκαστή κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μαϊδανός κι ενώ ο Θεοδωρόπουλος δεν μπορούσε να επέμβει, έκοψε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Στο 36’ η Νίκη ξαναφάνηκε επικίνδυνη, με τον Βασιλείου να προλαβαίνει την μπάλα, πριν βγει άουτ, και να αφήνει προς τα πίσω για τον επερχόμενο Πάνο, ο οποίος έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, που έφυγε εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος

Στο 52’ η ΑΕΛ κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι από το πουθενά για χέρι του Κυριακίδη μετά από γέμισμα σε φάουλ, με τον μέσο της Νίκης, που προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, να μην το θέλει φυσικά, αλλά η ουσία ήταν πως δόθηκε ένα «δώρο» στους φιλοξενούμενους, που το αξιοποίησαν, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Εκτελεστής του και σκόρερ ο Ογκμποε, που ήταν η μία από τις τρεις αλλαγές στο ημίχρονο του Γκουτσίδη, με τον φορ της Λάρισας να στέλνει από τη δεξιά γωνία τον Μπάγιτς και την μπάλα στο κέντρο της εστίας.

Στο 70’ το φάουλ του Μιράντα βρήκε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 74’ χρειάστηκε η δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ από τον Μπάγιτς σε σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κολομπίνο.

Στο 75’ το μαρκάρισμα του Γρηγορόπουλου στον Μιράντα ήταν ο ορισμός της κίτρινης, αλλά ο διαιτητής Ζαμπαλάς δεν την έδωσε, με την ανακοίνωση της ΑΕΛ στο ημίχρονο του αγώνα, γιατί την … αδίκησε δήθεν η διαιτησία στο πρώτο μέρος, να κάνει τη δουλειά της, όπως φάνηκε στην επανάληψη στο σύνολο των φάσεων.

Στο 88’ ο Κολομπίνο έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα δεν έφτασε στον Μπάγιτς, που περίμενε να επέμβει, αφού ο Κυριακίδης πρόλαβε κοντά στην εστία να διώξει με τα πόδια.

Στο 91’ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες για χέρι εντός περιοχής του Ραμίρεζ, αλλά ο Ζαμπαλάς αρνήθηκε το πέναλτι, τη στιγμή που έδωσε ένα άλλο με ευκολία στην ΑΕΛ για τον ίδιο λόγο, κι έτσι το 1-1 έμεινε έως τη λήξη.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αθανασίου, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (78’ Λούκας Γκαρσία), Τσουκαλάς, Μιράντα, Βασιλείου (65’ Βλαχομήτρος), Κουσκουνάς

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Μπέρτος (46’ Γρηγορόπουλος), Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ., Ραμίρεζ, Γαρουφαλιάς (46’ Κολομπίνο), Κούστα (46’ Όγκμποε), Μαυριάς (78’ Νίνο), Γλυνός (67’ Μιλτιάδης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου