ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τάραξε τα νερά της Σούπερ Λιγκ 2 η Νίκη με Τσουκαλά

τάραξε-τα-νερά-της-σούπερ-λιγκ-2-η-νίκη-μ-455579

Μεταγραφική βόμβα ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία έκανε δικό της τον Σταύρο Τσουκαλά, ποδοσφαιριστή επιπέδου Super League 1, που είπε το «ναι» και επέστρεψε Ελλάδα για λογαριασμό των κυανόλευκων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι είχαν καταθέσει επίσημη πρόταση στον 33χρονο μέσο, ο οποίος βρισκόταν στη Κύπρο, όπου διέμενε μόνιμα, και χθες ενεργοποίησαν τη βόμβα με την ανακοίνωση συμφωνίας. Ο Τσουκαλάς αρχικά την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ουγγαρία με την Κισβάρντα και στη συνέχεια στην Κύπρο με τη Νέα Σαλαμίνα.

Ξεκίνησε από τους μικρούς του ΠΑΟΚ, έχοντας περάσει ακόμα από την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου του βορρά, Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης. Στην Ελλάδα είχε 199 συμμετοχές στην Super League 1.

Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ποιοτικός παίκτης, απίστευτα αθλητικός τύπος, αθόρυβος πολλές φορές στο γήπεδο, αλλά με πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή. Χαρακτηρίστηκε «βιονικός», αφού δεν έβγαινε εύκολα από την ενδεκάδα ούτε καν σε φιλικά.

Μάλιστα κατέγραψε το απίστευτο σερί 82 συνεχόμενων αγώνων πρωταθλήματος, ρεκόρ που του έσπασε το 2019 ένας τερματοφύλακας, ο Ζίβκοβιτς, όταν αγωνιζόταν στην Ξάνθη.

Στην ανακοίνωση απόκτησης του τονίζεται: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Σταύρο Τσουκαλά.

Ο Τσουκαλάς κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη κι αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος.

Έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Απόλλωνα Σμύρνης, Κισβάρντα και Νέα Σαλαμίνα. Το πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνει 199 συμμετοχές, με 18 τέρματα στην πρώτη τη τάξει εθνική μας κατηγορία, 20 συμμετοχές στη δεύτερη και 26 συμμετοχές, με εννιά γκολ στην τρίτη. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί σε 21 αγώνες της Α’ Εθνικής Κύπρου, έχοντας σκοράρει δύο φορές και σε δέκα αναμετρήσεις της δεύτερης κατηγορίας. Τέλος, έχει παίξει σε 55 ματς της Α’ Εθνικής Ουγγαρίας, με οκτώ τέρματα, ενώ έχει και τέσσερις συμμετοχές, σε προκριματικούς αγώνες του Europa League.

Στο πρώτο μισό της περσινής αγωνιστικής σεζόν, με τη φανέλα της Κισβάρντα, στην Α’ Ουγγαρίας, αγωνίστηκε 13 φορές, σκοράροντας ένα γκολ και τον Ιανουάριο του 2021 αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου, με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας, με την οποία κατέγραψε 21 συμμετοχές, με δύο τέρματα. Καλωσορίζουμε τον Σταύρο στην κυανόλευκη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία κι επιτυχίες».

Οι παρουσίες του Τσουκαλά ανά πρωτάθλημα:

Ελλάδα

Α’ Εθνική: 199 συμμετοχές, 18 γκολ

Β’ Εθνική: 20 συμμετοχές

Γ’ Εθνική: 26 συμμετοχές, 9 γκολ

Κύπρος

Α’ Εθνική: 21 συμμετοχές, 2 γκολ

Β’ Εθνική: 10 συμμετοχές

Ουγγαρία

Α’ Εθνική: 55 συμμετοχές, 8 γκολ

Ευρώπη με Αστέρα

Προκριματικά Europa League: 4 συμμετοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου