ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάνος: Με τον κόουτς μιλάμε με τα μάτια

πάνος-με-τον-κόουτς-μιλάμε-με-τα-μάτια-461704

Ο Ξενοφών Πάνος ήρθε φέτος στη Νίκη, για να καλύψει τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, με τους κυανόλευκους να αποτελούν τον ενδέκατο σταθμό της καριέρας του μετά την ΑΕΚ, στην οποία τον πήγε ο Τόνι Σαβέφσκι στα 15 του, τη Νέα Ιωνία, τον ΟΦΗ, την Παναχαϊκή, τον Θρασύβουλο, τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Α.Ο. Τρίκαλα, τα Χανιά και την Παναχαϊκή.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής (κλείνει τα 32 στις 25 Αυγούστου) σε συνέντευξη που έδωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εμφανίστηκε προσγειωμένος, χωρίς διάθεση να δώσει μεγάλες υποσχέσεις ούτε για τον εαυτό του ούτε για την ομάδα, αλλά δεσμεύτηκε ότι και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δίνουν τα πάντα στο γήπεδο.

Ακόμη, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, γιατί το ποδόσφαιρο έχει και κακές στιγμές και να είναι όλοι μαζί μία οικογένεια, ενώ το πιο σημαντικό είναι η δήλωσή του για τον Αλέκο Βοσνιάδη, για τον οποίον επισήμανε ότι μιλάνε με τα μάτια. Αξιο αναφοράς και το γεγονός ότι αισθάνεται σα να έχει έρθει σε μία ομάδα γνωστή, καθώς συνάντησε πολλούς παλιούς συμπαίκτες του στη Νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πέρσι χρησιμοποιήθηκαν στη θέση του δεξιού μπακ έξι διαφορετικοί παίκτες (σ.σ. Καλουτσικίδης, Τσιμπούκας, Πολίμος, Πέτσης, Κρουθ, Αργύρης) και θα τη χαρακτηρίζαμε πολύπαθη, καθώς φάνηκε ότι η Νίκη είχε πρόβλημα εκεί. Πιστεύεις ότι εσύ μπορείς να δώσεις μία μόνιμη λύση;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολούθησα τι γινόταν πέρσι στην ομάδα, αλλά είναι ομαδικό το θέμα. Εγώ που είμαι δεξί μπακ, εξαρτώμαι από τον στόπερ που έχω δίπλα μου ή από τον ποδοσφαιριστή που παίζει μπροστά μου. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αν έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και αν τα βρίσκουμε μέσα στο παιχνίδι ή αν ξέρω καλά τον συμπαίκτη μου. Είναι σημαντικό να έχεις συμπαίκτες που να σε καταλαβαίνουν. Επομένως, δε θα μιλήσω για το τι γινόταν πέρσι, αλλά για το τώρα.

Ξέρω σε τι ομάδα ήρθα, έχω παίξει ως αντίπαλος με τη Νίκη και θα το αφήσω να το δείτε στον αγωνιστικό χώρο αν μπορώ να αποτελέσω τη λύση για τη θέση του δεξιού μπακ. Δε θέλω να φουσκώνουμε τα μυαλά του κόσμου με υποσχέσεις. Εγώ θα κάνω αυτό που μπορώ και ξέρω να κάνω με την εμπειρία μου, ώστε να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα να εκπληρώσει τον σκοπό της».

Εχεις παίξει και σε υψηλότερο επίπεδο και έχεις τις παραστάσεις, για να κρίνεις πού έχει δυνατότητα να φτάσει αυτή η ομάδα. Τι θα έλεγες πάνω σ’ αυτό;

«Το σημαντικό είναι ότι έχουν έρθει στην ομάδα πολύ έμπειρα παιδιά. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι έχουν έρθει παίκτες, με τους οποίους κι εγώ έχω συνεργαστεί, όπως και ο προπονητής, οπότε ξέρουμε τα «θέλω» του κ. Βοσνιάδη και πού θέλουμε να βαδίσει αυτή η ομάδα. Εννοείται ότι δε θα φουσκώσουμε τα μυαλά μας και θα πούμε ότι πάμε για άνοδο. Δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο, για να κερδίσουμε.

Αυτός είναι ο σκοπός μας. Στο τέλος θα δούμε τι ταμείο έχουμε κάνει. Μένει να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ομάδα και να είμαστε μία οικογένεια, όλοι μαζί, και στα αποδυτήρια και εκτός γηπέδου. Αν αυτό γίνει, θα είμαστε και μέσα στο γήπεδο αυτοί που πρέπει και θα παίρνουμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Αυτό που εκτίμησες περισσότερο στον οργανισμό της Νίκης Βόλου στη μέχρι τώρα παρουσία σου εδώ ποιο είναι;

«Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι ήρθα σε μία ομάδα και νιώθω ότι ήμουν σ’ αυτήν, γιατί ξέρω πολλά παιδιά που έχουμε συνεργαστεί, όπως τον Γρομητσάρη, τον Σιατραβάνη, τον Ανδρέου, τον Βασιλείου, τον Κάσσο, τον Τζιώρα. Οπότε ένιωθα πολύ οικεία και σαν να είμαστε μία οικογένεια. Με τον κόουτς έχω ξανασυνεργαστεί ακόμη δύο φορές στα Χανιά και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αρα, νιώθω ότι έχω έρθει σε μία ομάδα γνωστή».

Η δουλειά που γίνεται ανταποκρίνεται και στα δικά σου στάνταρ;

«Προφανώς. Ξέρω ότι ο κόουτς δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και όπως είπα, έχω ξανασυνεργαστεί μαζί του. Εννοείται πως δουλεύουμε σε υψηλά στάνταρ και κάθε μέρα που περνάει, θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι κι αυτό θα το δείτε και από τα φιλικά και από τα επίσημα παιχνίδια».

Αυτό που αντιλαμβάνεσαι κυρίως ότι ζητά ο προπονητής σου από σένα ποιο είναι;

«Αυτό που θα πω ίσως σας φανεί περίεργο, αλλά με τον κόουτς είναι σα να μιλάμε με τα μάτια. Δε μου ζητά πολλά πράγματα, γιατί με ξέρει και τον ξέρω πολύ καλά. Γνωρίζω τι θέλει από μένα και τι χρειάζεται να κάνω, οπότε, πιστέψτε με, μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι σα να μιλάμε με τα μάτια. Μπορεί απλώς να με κοιτάξει και καταλαβαίνω τι θέλει να μου πει».

Ποιον πιστεύεις ότι θα έχεις «ανταγωνιστή» σου σ’ αυτή τη θέση από το υπάρχον ρόστερ;

«Δε βλέπω κανέναν ποδοσφαιριστή ως ανταγωνιστή. Εκτός από δεξί μπακ μπορώ να παίξω και σε άλλες θέσεις και δε θεωρώ ότι μπορώ να βλέπω κάποιον ανταγωνιστικά. Μακάρι να υπάρχουν κι άλλα παιδιά που θα με βοηθήσουν και μένα να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν συμπαίκτη, ο οποίος μπορεί να παίξει στην ίδια θέση και να είναι εξίσου καλός. Αυτό θα βοηθήσει την ομάδα, γιατί τα παιχνίδια είναι πολλά και όλα τα παιδιά θα χρειαστούν. Είναι σημαντικό για την πορεία της Νίκης ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε δύο και τρεις θέσεις, γιατί μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί-χτύπα ξύλο-και τιμωρίες».

Εχεις έρθει σε μία ομάδα, που είναι από τις λίγες που έχουν έγκριση αδειοδότησης. Θεωρείς ότι αυτό από μόνο του είναι κάτι που σας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα;

«Φυσικά. Οταν βλέπεις ότι μία ομάδα έχει πολύ καλές συνθήκες και οικονομικά και σε όλα τα επίπεδα, αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί οι άλλες ομάδες, που δεν έχουν αδειοδότηση ξεκινούν με προβλήματα. Είναι θετικό, γιατί δε δημιουργείται παραπάνω άγχος. Είμαστε μία ομάδα που έχουμε πολλή ηρεμία, έχουμε ένα πολύ ωραίο κλίμα κι αυτό θεωρώ ότι είναι στα συν. Βαδίζουμε σε έναν πολύ καλό δρόμο, περιμένοντας να δούμε και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαστε μια χαρά».

Αλλάζει κάτι για σένα με την επιστροφή του κόσμου;

«Εχω παίξει ως αντίπαλος με τη Νίκη ως παίκτης του Θρασύβουλου μέσα στο Πανθεσσαλικό τη σεζόν 2013-14. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή και νιώθω ότι μ’ αυτή τη βοήθεια του κόσμου μπορείς να κερδίσεις από τα αποδυτήρια. Βέβαια, πρέπει να έχεις και καλή ομάδα. Ακόμη και στη Φυλή, που ο Θρασύβουλος είχε νικήσει τη Νίκη 1-0 με γκολ δικό μου, είχε έρθει πάρα πολύς κόσμος.

Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ ο κόσμος και έχουμε πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες ομάδες σ’ αυτό το κομμάτι. Οπότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε θετικά. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να αγχώνονται, αλλά θεωρώ ότι θα είναι πολύ θετικό για μας να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας.

Αυτό που θέλουμε είναι η στήριξη του κόσμου, γιατί στο ποδόσφαιρο θα ‘χουμε και χαρές, αλλά και λύπες. Το θέμα είναι να είμαστε μία οικογένεια σε όλα, γιατί ποδόσφαιρο είναι. Δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Μακάρι να κερδίζουμε συνέχεια, να έχουμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Απλώς θέλει να είμαστε όλοι μαζί, και οι φίλαθλοι και οι παίκτες και οι προπονητές και η διοίκηση, η οποία έχω μάθει ότι είναι σε όλα, όπως πρέπει. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, για να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο».

Βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί σε ένα μεγάλο βαθμό και πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κάνει φέτος κάτι πολύ καλό. Θα συμφωνούσες μ’ αυτήν την οπτική του κόσμου;

«Συμφωνώ. Καλά κάνει ο κόσμος και έχει ενθουσιασμό, αλλά εγώ δε θέλω να δίνω υποσχέσεις και είμαι χαμηλών τόνων. Παίξαμε πέρσι με τη Νίκη φιλικό κι αυτό που είδα είναι ότι η ομάδα είχε πολύ ενθουσιασμό, αλλά αυτό δε βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να έχεις τους καλύτερους παίκτες, αλλά να μην μπορείς να κάνεις πράγματα».

Δε θα έλεγες «όχι» ότι βάσει υλικού ότι η Νίκη μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία;

«Δε θα έλεγα όχι, αλλά δε θα μπω στη διαδικασία να πω ποια θέση θα πάρουμε. Δε θα το ακούσει κανείς αυτό ούτε από μένα ούτε από κανένα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση σε παιχνίδι είτε φιλικό είτε επίσημο, ακόμη κι αν είναι βαριά τα πόδια μας, να μη δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ξέρω τα παιδιά, έχω συνεργαστεί με πολλούς απ’ αυτούς. Αυτή είναι η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω και με βάση αυτό μπορείτε να καταλάβετε αν η ομάδα μπορεί να κάνει πράγματα ή όχι. Με τον κόουτς στα Χανιά είχαμε κάνει σερί 14 ματς αήττητοι και είχαμε την καλύτερη άμυνα. Και αρκετά παιδιά έχουν έρθει εδώ φέτος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου