ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτο φιλικό για τη Νίκη σήμερα με Δήμητρα

πρώτο-φιλικό-για-τη-νίκη-σήμερα-με-δήμη-461922

Η ώρα για το πρώτο φιλικό της Νίκης Βόλου έφτασε. Οι κυανόλευκοι θα φιλοξενηθούν σήμερα στις 18.30 sto γήπεδο της Ευξεινούπολης από τη Δήμητρα, έχοντας ξεκινήσει προετοιμασία στον Βόλο από τις 2 Αυγούστου, ενώ από το Σάββατο 7 Αυγούστου βρίσκονται στην Πορταριά, απ’ όπου φεύγουν σήμερα το πρωί, αφού κάνουν την τελευταία τους προπόνηση. Ο χρόνος σίγουρα θα μοιραστεί ανάμεσα στους παίκτες, που θα δώσουν το πρώτο δείγμα γραφής για τη δουλειά που κάνουν όσο και για δυνατότητές τους. Ο Μπάλλας και ο Θάνος Κυρίτσης έχουν προβλήματα στο γόνατο και δε θα αγωνιστούν σήμερα.

Από την άλλη η Δήμητρα χρειάζεται αυτό το φιλικό, για να μετρήσει τις δυνάμεις της με έναν ισχυρό αντίπαλο, αφού το μεθεπόμενο Σάββατο έχει την πρώτη της επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για το Κύπελλο Ελλάδος με την ισχυρή Κοζάνη εκτός έδρας. Απόντες για την ομάδα του Στέλιο Αρσένου θα είναι ο Καρράς, που έχει άδεια, και ο Βούλγαρης λόγω διάτασης, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του Θωμαΐδη για επαγγελματικούς λόγους. Με τη Δήμητρα ίσως αγωνιστούν ο Πιτσάβας από την Αγ. Παρασκευή, που πιθανότατα θα αποκτηθεί, αλλά και οι υπό δοκιμή Αντωνούλης και Μαυροζούμης, πρώην παίκτης της Νίκης.

Το ματς θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι στο youtube του Blue Heart.

«Χρόνια πολλά Νίκη μας»

Τα 97α γενέθλια είχε χθες η Νίκη και η ΠΑΕ ευχήθηκε τα δικά της χρόνια πολλά, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Στις 19 Αυγούστου 1924, με τον αρ. πρωτ. 551 του Πρωτοδικείου Βόλου, συστάθηκε επίσημα η Νίκη Βόλου, με αρχική ονομασία “Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων Βόλου”. Σκοπός ίδρυσης του συλλόγου ήταν “η διάδοσις και επέκτασις της γυμναστικής, εις πάσας τας κοινωνικάς τάξεις των προσφύγων”. Ως έμβλημά της επιλέχθηκε το άγαλμα της Νίκης, του αρχαίου γλύπτη Παιωνίου και χρώματά της το κυανό και το λευκό, τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Πρώτος πρόεδρός της ήταν ο Μαυρίκιος Πανάς.

Η Νίκη Βόλου γεννήθηκε από ανθρώπους που βίωσαν την καταστροφή και η δημιουργία της συμβολίζει τον αγώνα για επιβίωση και, τελικά, την αναγέννηση. Στο πέρασμα των δεκαετιών, η ομάδα μας βίωσε καταστροφές, αλλά η αγάπη των ανθρώπων της ήταν εκείνη που την έκανε να επιβιώνει και, στο τέλος, να αναγεννάται. 97 χρόνια μετά, μόλις τρία πριν την εκατονταετία, προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, για νέες επιτυχίες, σε όλα τα αθλήματα.

19/8/1924 – 19/8/2021

Χρόνια πολλά Νίκη μας!

Ευχές Παπακωνσταντίνου και Βενέτη

Τις δικές τους ευχές για τα γενέθλια της Νίκης, που χθες έκλεισε τα 97 χρόνια ζωής, έκαναν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, και ο α’ αντιπρόεδρος, Βασίλης Βενέτης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τα εξής: «Χρόνια πολλά στην ομάδα μας, τη Νίκη Βόλου, και στον κόσμο της. Θέλω να ευχηθώ η ομάδα, χρόνο με τον χρόνο, να προοδεύει όλο και περισσότερο και στα 100 της χρόνια, όλοι μαζί, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, να τη φτάσουμε, όσο το δυνατόν ψηλότερα, εκεί που της αξίζει».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενέτης ευχήθηκε: «Το να ευχηθώ χρόνια πολλά στην ομάδα μας, μία τέτοια μέρα, είναι περιττό. Τα χρόνια είναι πολλά και θα συνεχίσουν να είναι πολλά. Αυτό σημαίνει ομάδα, αυτό σημαίνει σύλλογος, η Νίκη Βόλου είναι ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο. Πρεσβεύει τον αγώνα και, εν τέλει, τη νίκη μέσα απ’ αυτόν. Εύχομαι η ομάδα μας, πέρα από τον ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που έχει από τη δημιουργία της, να μπορέσει να πετύχει στο μέλλον και σημαντικές αθλητικές διακρίσεις που θα κάνουν χαρούμενο τον κόσμο της».

Οι ευχές των Blue Angels

Ο σύνδεσμος οργανωμένων Blue ευχήθηκαν από τη μεριά τους για τα χθεσινά γενέθλια της Νίκης Βόλου, αναφέροντας: «Μέσα απ’ τα σπλάχνα της προσφυγιάς έγινες Νίκη μου εσύ, για τον λαό σου παίζεις νικάς γι’ αυτό σ’ αγάπησαν πολλοί.

Σαν σήμερα πριν 97 χρόνια ιδρύθηκε ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μαγνησίας και ένας από τους πιο ιστορικούς της Ελλάδας. Εμείς πιστά φωνάζουμε για σένα και όπου είσαι είμαστε μαζί σου…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΑΡΑ.

Νίκη Βόλου 1924

Blue Angels 1994 «Β. Κωστής»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου