Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σε καλό δρόμο για το καλό ξεκίνημα ο ΝΠΣ Βόλος

σε-καλό-δρόμο-για-το-καλό-ξεκίνημα-ο-νπσ-445433

Σε καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται ο ΝΠΣ Βόλος περιμένοντας να είναι ακόμη πιο έτοιμος στην «καθυστερημένη» έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1, κρατώντας τα θετικά στοιχεία που έδειξε στο νικηφόρο φιλικό (4-3) επί της ΑΕΚ και δουλεύοντας σε κάποια σημεία που μπορεί να βελτιώσει.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η βολιώτικη ομάδα έχει τις απουσίες λόγω τραυματισμών των Ριένστρα και Ορόζ, κρατά τον Φεράρι και μπαίνει με ένα ακόμη φιλικό το Σάββατο στην τελική ευθεία για την τρίτη της συμμετοχή στη Super League 1.

Τα θετικά συμπεράσματα

H αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για τον ΝΠΣ Βόλος έδωσε τη δυνατότητα στον Ισπανό προπονητή της ομάδας Γκιγιέρμο Αμπασκάλ να μετρήσει προχθές δυνάμεις και ετοιμότητα στο φιλικό απέναντι στην ΑΕΚ και τα γενικά συμπεράσματα ήταν θετικά.

Η βολιώτικη ομάδα, κερδίζοντας 4-3, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στην επίθεση και δεν είναι μικρό πράγμα, έστω και σε φιλική αναμέτρηση, να σημειώνει τέσσερα γκολ κόντρα σε έναν από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επίσης θετικό είναι ότι ο ΝΠΣ Βόλος δείχνει σε καλό δρόμο με αυτό που έχει περάσει ο Αμπασκάλ και η ομάδα να ξεκινά τις επιθέσεις από την άμυνα αφού δυο από τα γκολ έγιναν έτσι ακριβώς, ενώ και ο Ουρουγουανός Μπαριέντος πέτυχε ένα γκολ ψυχολογίας που χρειαζόταν αφού είχε χάσει για πρώτη φορά πέναλτι σε φιλικό στην Ολλανδία, ο Ισπανός Φερνάντες έδειξε την κλάση του με δυο τέρματα, ενώ και ο Ρεγκατέν εκτός της καλής εμφάνισης είχε και καλή εκτέλεση πέναλτι.

«Η ομάδα έχει προσωπικότητα»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά τη φιλική νίκη επί της ΑΕΚ και ο προπονητής Γκιγέρμο Αμπασκάλ που τόνισε στο Volos TV ότι η ομάδα έχει προσωπικότητα: «Οφείλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για το παιχνίδι που έκαναν. Η ομάδα έδειξε μεγάλη προσωπικότητα σε όλη τη διάρκεια. Καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι, ώστε να βρούμε χώρο ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα, είτε με την μπάλα, είτε χωρίς την μπάλα. Έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Στα τελειώματα είχαμε τέσσερις, πέντε ευκαιρίες για να κάνουμε πιο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα και να μην υποφέρουμε στο τέλος. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε ως ομάδα και με σεμνότητα, θα συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε για να κάνουμε καλύτερα πράγματα» υπογράμμισε ενώ αναφερόμενος στη γενικότερη προετοιμασία τόνισε: «Το πρώτο που εστιάζουμε είναι στο θέμα της νοοτροπίας στο πνευματικό κομμάτι και στη σωματική δύναμη και αντοχή. Αυτά τα πρώτα παιχνίδια η ομάδα τα παίζει κάτω από καθεστώς κούρασης. Όσο πιο κοντά φτάνεις στην έναρξη, μετά η κούραση δεν είναι η ίδια. Το σημαντικό είναι ότι έχει την προσωπικότητα που θέλουμε, δείχνει την ταυτότητα που θέλουμε και είτε με την κατοχή, είτε όχι είμαστε εκεί που θέλουμε».

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ μίλησε και για το αν η ομάδα επηρεάζεται από τις αναβολές έναρξης: «Όντως έχει μακρύνει η περίοδος της προετοιμασίας, αλλά οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Το μυαλό μας είναι να μπούμε στην έναρξη έτοιμοι και να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει για μας και για την πόλη» είπε ενώ για το αν θα χρειαστεί να γίνει άλλη μεταγραφή τόνισε: «Το κομμάτι το δικό μου είναι να δουλεύω με το υπάρχον δυναμικό. Το σωματείο και οι υπεύθυνοι ξέρουν αυτό που πρέπει να γίνει, αν είναι να γίνει. Αν υπάρχει ένα πλεονέκτημα που δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα είναι ότι κερδίζουμε χρόνο για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε κάποιους τραυματισμούς».

«Η ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο»

Στο ότι η ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στη φιλική νίκη επί της ΑΕΚ στάθηκε μετά το ματς στο Πανθεσσαλικό και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Πάολο Φερνάντες που ήταν από τους καλύτερους και ανέφερε: «Σε γενικές γραμμές η ομάδα έχει αποδώσει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ήμασταν πολύ καλοί σε όλες τις γραμμές. Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση επηρέασε λίγο. Ξέραμε ότι παίζαμε απέναντι σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδος και ότι θα ήταν σκληρό παιχνίδι. Η ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, θα είναι ανταγωνιστική, αλλά υπάρχουν περιθώρια για να γίνουμε καλύτεροι. Πάμε σιγά – σιγά. Θέλω να είμαι καλά, να έχω αυτή τη σχέση με τους συμπαίκτες μου και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Έχω να πω ότι ζούμε ένα πολύ καλό κλίμα, ένα κλίμα οικογένειας παρότι έχουμε έρθει πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Η πόλη μου αρέσει πολύ και μου αρέσει ο κόσμος που είναι πολύ ζεστός και φιλικός».

Μένει Βόλο ο Φεράρι

Την απόφαση να μην παραχωρήσει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τον Αργεντινό αριστερό μπακ Φράνκο Φεράρι, παρά το ενδιαφέρον από ΠΑΟ και ΑΕΚ, πήρε η ΠΑΕ Βόλος ώστε να μη χαλάσει τη χημεία της ομάδας και να μην αναζητήσει βιαστικά ισάξιο αντικαταστατή του.

Η ΠΑΕ Βόλος έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Φεράρι μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και ο Αργεντινός είναι ο πρώτος σε συμμετοχές (62) με τη βολιώτικη ομάδα στη Super League. Την πρώτη χρονιά έπαιξε με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος σε 31 ματς 2.741 αγωνιστικά λεπτά, ενώ στη 2η περσινή είχε επίσης 31 συμμετοχές (2787’ λεπτά) με ένα γκολ.

5/9 η Κ19

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα έχει το πρώτο ματς η Κ19 του ΝΠΣ Βόλος αφού για τότε ορίστηκε το ματς με τον Απόλλωνα και έτσι αντί για ξεκίνημα στο πρωτάθλημα η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου είχε φιλικό με την Αγία Αννα την οποία κέρδισε 1-0.

Το πρωτάθλημα Κ19 Super League 1, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο με τα ματς Λαμία – Ολυμπιακός 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-1, Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0, Ιωνικός – Άρης 1-2 και στις 5/9 θα γίνει το Απόλλων Σμύρνης – ΝΠΣ Βόλος. Ρεπό είχε ο ΟΦΗ καθώς η ΑΕΚ δεν μετέχει στο πρωτάθλημα Κ19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου