Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πανδαισία θεάματος στο Πανθεσσαλικό, 4-3 ο ΝΠΣ Βόλος την ΑΕΚ

πανδαισία-θεάματος-στο-πανθεσσαλικό-4-448343

Σ’ ένα χορταστικό φιλικό στο Πανθεσσαλικό, ο ΝΠΣ Βόλος, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο απέναντι σε μία μόνο κατ’ όνομα μεγάλη αντίπαλο, την ΑΕΚ, που προβλημάτισε τους φίλους της, κέρδισε με 4-3.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι παίκτες του Αμπασκάλ προηγήθηκαν στο πολύ μέτριο από άποψη θεάματος πρώτο μέρος με 1-0 με πέναλτι του Μπαριέντος στο 35’, ενώ πήραν τρεις φορές προβάδισμα δυο τερμάτων στο εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ να μειώνει ισάριθμες στο ένα γκολ (49’, 60’ Φερνάντεζ, 83’ Ρεγκατίν-53’, 75’ πεν. Τάνκοβιτς, 86’ Ανσαριφάρντ).

Η διάταξη των ομάδων

Ο ΝΠΣ Βόλος ξεκίνησε με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν και στην άμυνα με φορά από τα δεξιά τοποθετήθηκαν οι Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο και Φεράρι. Τσοκάνης, Μπαριέντος και Φερνάντεζ ήταν οι τρεις του άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν ο κορυφαίος Ρεγκατίν στα δεξιά, ο Μπαρτόλο στ’ αριστερά και ο Ροσέρο στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι είχε δηλωθεί αρχικά ο Φαν Φέερτ.

Για την ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέλεξε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, ενώ Μισελέν και Μιτάι ήταν στα δύο άκρα της άμυνας, έχοντας στην ίδια ευθεία μ’ αυτούς τους Βράνιες και Τζαβέλα, που ήταν οι δύο στόπερ. Ο Λε Ταλέκ ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ τους Σάκχοφ αριστερά και Σιμάνσκι δεξιά. Δεξιά στη μεσαία γραμμή έπαιζε ο καλύτερος της ΑΕΚ Αμραμπατ, αριστερά ο Τάνκοβιτς και κλασικός προωθημένος ήταν ο Αραούχο σε ένα επίσης 4-3-3.

Προηγήθηκαν με

πέναλτι οι γηπεδούχοι

Στο 12’ ο Τζαβέλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ του Τάνκοβιτς από τα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία, ενώ ο Ρεγκατίν στο 26’ ξεμαρκαρίστηκε πολύ ωραία από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ο Μπαρτόλο, ο οποίος είχε αλλάξει πλευρά, έκανε το σουτ με το αριστερό από θέση βολής και αφύλακτος. Ωστόσο, αστόχησε στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ως τότε.

Στο 35’ ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε πέναλτι. Ο Ρεγκατίν λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ξαναπήγε στον Μαροκινό. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός την «τσίμπησε» μέσα στην περιοχή με το κεφάλι, με τον Σάκχοφ να τον ανατρέπει στην προσπάθεια να κάνει την προβολή προς την μπάλα. Δε βρήκε όμως αυτή, αλλά το σώμα του αντιπάλου του, με τον Καλατζή να δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπαριέντος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και σημείωσε το 1-0, σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας και στέλνοντας τον Στάνκοβιτς από τη δεξιά πλευρά.

Νωρίς στο β’ μέρος το 2-0

Ο Μιλόγεβιτς, βλέποντας τα χάλια της ομάδας του μεσοεπιθετικά στα πρώτα 45 λεπτά, έβαλε στο ματς τον Μάνταλο στη θέση του Σάκχοφ. Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά στην πρώτη αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 49’ δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Η άμυνα της ΑΕΚ απουσίαζε, αφού πολλοί παίκτες είχαν μείνει στην επίθεση, ο Ροσέρο με όλη του την άνεση πάσαρε στον αμαρκάριστο Φερνάντεζ κι αυτός με ένα πολύ δυνατό αριστερό σουτ από το ημικύκλιο νίκησε τον Στάνκοβιτς και με εντυπωσιακό τρόπο έγραψε το 2-0.

Η ΑΕΚ αντέδρασε γρήγορα και στο 53’ με «σκαστή» κεφαλιά του Τάνκοβιτς που πήγε στην αριστερή γωνία έπειτα από σέντρα του Αμραμπατ μείωσε σε 2-1.

Γκολ-ζωγραφιά το 3-1 του Φερνάντεζ

Επτά λεπτά αργότερα ο ΝΠΣ Βόλος ξαναπήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ-ζωγραφιά του Φερνάντεζ, που δέχθηκε την μπάλα από τον Ρεγκατίν, έκανε μία εκπληκτική προσποίηση στον Τζαβέλα και βγαίνοντας απέναντι από τον Στάνκοβιτς τον πλάσαρε ιδανικά για το 3-1.

Στο 74’ ο Τάνκοβιτς μπήκε στην περιοχή μετά την πάσα του Μάνταλου, ξεπέρασε στο σπριντ τον Πουρίτα και ανατράπηκε, σύμφωνα με τον Καλατζή, από τον Κλέιμαν, που διαμαρτυρήθηκε. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος το πέναλτι, ξεγέλασε τον Κλέιμαν και μείωσε σε 3-2 στο 75’.

Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κόρνερ σε σουτ του Μάνταλου στο 79’, το οποίο κατευθυνόταν στο αριστερό του παραθυράκι, ενώ μετά το κόρνερ έσωσε την ομάδα του με τα πόδια σε σουτ του Τάνκοβιτς.

Στο 83’ ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε και δεύτερο πέναλτι για ανατροπή του Ραντόνια πάνω στον Πουρίτα, που βγήκε μπροστά από τον αντίπαλό του και ο νεαρός πλάγιος μπακ της ΑΕΚ, ο οποίος έπαιξε στα αριστερά, τον ανέτρεψε από πίσω με το σώμα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση, αλλά αυτή δεν άλλαξε, με τον Ρεγκατίν να νικά τον Στάνκοβιτς και να γράφει το 4-2.

Στο 86’ο χορός των γκολ συνεχίστηκε με κοντινή εύστοχη κεφαλιά του Ανσαριφάρντ μετά το κόρνερ του Αμραμπατ από την αριστερή πλευρά. Το 4-3 δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο ΝΠΣ Βόλος πήρε μία δίκαιη φιλική νίκη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Στ. Καλατζής με βοηθούς τους Π. Σακκά και Σφυρή, όλοι από την ΕΠΣΘ.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (78’ Νίνης), Φερνάντεζ (89’ Βοϊτκόφσκι), Ρεγκατίν, Μπαρτόλο (90’ Τερεζίου), Φαν Βέερτ (73’ Φαν Βέερτ)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες (63’ Μήτογλου), Τζαβέλας, Μιτάι (80’ Ραντόνια), Σιμάνσκι (61’ Γαλανόπουλος), Λε Ταλέκ, Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Αμραμπατ, Τάνκοβιτς, Αραούχο (61’ Ανσαριφάρντ)

Δυναμική μονομαχία Αμραμπάτ με Γκρίλο

Πολύ σταθερός ήταν ο Κλέιμαν στις εξόδους του

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου