ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση ΕΚΑΒ & Πυροσβεστικής Βόλου για μοναχική γυναίκα

κινητοποίηση-εκαβ-πυροσβεστικής-βό-846550

Αμεση ήταν χθες τα ξημερώματα η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για ηλικιωμένη γυναίκα στον Βόλο, που χρειαζόταν βοήθεια και ήταν μόνη.

Στις 3:00 τα ξημερώματα η ηλικιωμένη έπεσε από το κρεβάτι της και δεν μπορούσε να σηκωθεί λόγω πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης, ενώ δεν είχε δίπλα της συγγενικό πρόσωπο επειδή διαμένει μόνη.

Αναστατωμένη άρχισε να φωνάζει και να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας τρόμαξαν και όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη απευθύνθηκαν άμεσα στο ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα ασθενοφόρου. Η ηλικιωμένη δεν μπορούσε να ηρεμήσει και χρειαζόταν βοήθεια. Εντούτοις οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και η γυναίκα δεν μπορούσε να την ανοίξει λόγω των προβλημάτων υγείας.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες έσπευσαν για να συνδράμουν.

Οι πυροσβέστες είχαν την εναλλακτική λύση να μπουν στο σπίτι από το μπαλκόνι το δευτέρου ορόφου από το να σπάσουν την πόρτα. Ανέπτυξαν 9μετρη κλίμακα και έτσι κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι, ενώ ειδοποιήθηκε συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης γυναίκας.

Στις 4:00 η γυναίκα παραλαμβανόταν από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και διακομιζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για λόγους πρόληψης.

Επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική καλούνται για παροχή βοήθειας ανήμπορων ατόμων. Μάλιστα, συμβαίνει αρκετά συχνά. Τόσο οι διασώστες, όσο και οι πυροσβέστες αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία το κοινωνικό πρόσωπό τους.

Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι άτομα με προβλήματα υγείας είναι μόνα τη στιγμή που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.

Σε όλα τα περιστατικά οι αρμόδιες αρχές παρεμβαίνουν άμεσα και είναι δίπλα στον πολίτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου