ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια αποχής για τους διασώστες του ΕΚΑΒ στον Βόλο

συνέχεια-αποχής-για-τους-διασώστες-το-756167

Συνεχίζουν την αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον Βόλο, διαμαρτυρόμενοι για τη μη κάλυψη των κενών θέσεων του επικουρικού προσωπικού στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παναγιώτης Δαρειώτης είπε ότι η δεύτερη προκήρυξη για επικουρικό προσωπικό που έγινε στις 9 Ιουλίου δεν περιελάμβανε καμία θέση για το Αχιλλοπούλειο, παρά μόνο κάποιες θέσεις για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

«Περιμέναμε να καλυφθούν τα κενά έστω με επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε», ενημέρωσε.

Οι διασώστες δεν πραγματοποιούν τις δευτορεγενείς μεταφορές, δηλαδή τα εξιτήρια από τις κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, τις επανεξετάσεις και τις μεταφορές σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Πραγματοποιούν μόνο τις διακομιδές επειγόντων περιστατικών και τις διακομιδές νεφροπαθών.

«Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να εκπαιδευόμαστε σε ελικόπτερα και σε πλωτά διασωστικά μετά τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον διαγωνισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Το ΕΚΑΒ δεν πρέπει να παραμένει στάσιμο», τόνισε

Η αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές συνεχίζεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο διαγωνισμού του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι Σποράδες πρόκειται να ενισχυθούν με ένα πλωτό διασωστικό σκάφος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου