ΤΟΠΙΚΑ

Στο πόδι το ΕΚΑΒ Βόλου για γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια

στο-πόδι-το-εκαβ-βόλου-για-γυναίκα-που-κ-850489

Γυναίκα καθηλωμένη σε αμαξίδιο καλούσε σε βοήθεια, αλλά όταν έφτασαν είχε… αποχωρήσει

Συναγερμός σήμανε χθες νωρίς το απόγευμα σε Αστυνομία και ΕΚΑΒ, όταν περίοικοι στον Αγιο Κωνσταντίνο και επαγγελματίες των καφέ της περιοχής ενημέρωναν τις δύο υπηρεσίες ότι γυναίκα, η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, καλεί σε βοήθεια. Το λάστιχο από τη μία ρόδα του αμαξιδίου είχε ξεφουσκώσει με αποτέλεσμα το αναπηρικό καροτσάκι να ακινητοποιηθεί και η γυναίκα να εγκλωβιστεί μεταξύ οχημάτων που ήταν παρκαρισμένα κατά μήκος της οδού Τσοποτού.

Οικογενειάρχες που διαμένουν στις πολυκατοικίες έμπροσθεν του ναού αλλά και οι επιχειρηματίες εστίασης έσπευσαν στο σημείο για να τη βοηθήσουν. Αφού συνειδητοποίησαν ότι πράγματι το αναπηρικό καροτσάκι δεν ήταν εύκολο να μετακινηθεί, κάλεσαν αρχικά την Αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο επιχείρησαν να συνομιλήσουν μαζί της αλλά δεν ήταν συνεργάσιμη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Φέρεται μάλιστα να απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στους αστυνομικούς, αρνούμενη κάθε βοήθεια. Στο σημείο κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Μέχρι το πλήρωμα να προσεγγίσει το σημείο, η ίδια αποχώρησε με τη βοήθεια ορισμένων περιοίκων που έσπρωξαν το καρότσι και το απομάκρυναν από το σημείο που είχε καθηλωθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι παλιά γνώριμος στο ΕΚΑΒ. Διασώστες υπογράμμιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες βράδυ πως αρκετές φορές τους καλεί σε βοήθεια επειδή κάτι έχει πάθει το αναπηρικό καρότσι της, όταν όμως έρχεται η ώρα να την μεταφέρουν, εκείνη το αρνείται πεισματικά και αποχωρεί, μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί… βοήθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου