ΤΟΠΙΚΑ

Ανάθεση ταφών – εκταφών σε ιδιώτη

ανάθεση-ταφών-εκταφών-σε-ιδιώτη-380994

Εγκρίθηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλου η διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 συνολικού ύψους 24.373 ευρώ για την ανάθεση εργασιών ταφών – εκταφών σε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα το ποσό αφορά σε εργασίες για ταφές στα Κοιμητήρια του πρώην Συνδέσμου, ταφές σε περιφερειακά κοιμητήρια δημοτικών ενοτήτων, εκταφές και εργασίες μη αποστεωμένης εκταφής.

Η διάθεση των πιστώσεων γίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κοιμητήρια του πρώην Συνδέσμου. Οπως είπε ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Γιώργος Σουίπας, οι συμβάσεις των εργαζομένων στα οχτάμηνα προγράμματα λήγουν αύριο Παρασκευή, 14 Αυγούστου, και η Υπηρεσία θα χρειαστεί προσωπικό.

Η Διεύθυνση έχει δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό. «Το μόνιμο προσωπικό αποτελείται από τρεις υπαλλήλους στο σύνολο των Κοιμητηρίων» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος και τόνισε ότι «έχει υποβληθεί αίτημα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για ανανέωση κατά δύο μήνες των συμβάσεων των 8μηνιτών και η Διεύθυνση περιμένει την απάντηση».

Εξάλλου, νέες προσλήψεις με 8μηνα προγράμματα δεν προβλέπονται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο κ. Σουίπας είπε ότι «αν και δεν γνωρίζουμε πότε θα βγει πρόσκληση, ωστόσο εκτιμάται ότι νέες προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις θα γίνουν το Δεκέμβριο. Μέχρι τότε η Διεύθυνση πρέπει να δουλέψει και το προσωπικό στις εργασίες ταφών – εκταφών είναι απαραίτητο να ενισχυθεί».

Ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός και βάσει των προσφορών που θα κατατεθούν θα γίνει η ανάθεση των εργασιών σε ιδιώτη.

Αλλες αποφάσεις

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη διάθεση πιστώσεων για τη συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων, συντήρηση και ανακαίνιση δημοτικών κτιρίων – Φάση Β’ και συγκεκριμένα για προμήθεια υλικών επισκευής κλιματιστικού Δημαρχείου, εργασίες επισκευής και χρωματισμού του κολυμβητηρίου Βόλου, προμήθεια – κόντρα πλακέ θαλάσσης, εργασίες επισκευής αντλιών κολυμβητηρίου, προμήθεια σιδηρουργικών υλικών για πρώην ΑΡΙΩΝ, προμήθεια κυκλοφορητή για το κτίριο Ν. Τεχνολογιών και την προμήθεια κτηνιατρικού υλικού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου