Αντιμετωπίζουν ακραίες φορολογικές περιπτώσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2015-06-17, 10:26:05
Λύνονται τα χέρια φορολογούμενων με χαμηλά ή και μηδενικά εισοδήματα
Αντιμετωπίζουν ακραίες φορολογικές περιπτώσεις

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Ακραίες περιπτώσεις άδικης φορολογικής μεταχείρισης επιχειρείται να λυθούν με το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Σε άνεργοι, φορολογούμενους με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα και κάτοικους εξωτερικού παρέχεται η δυνατότητα να μπορούν να έχουν έκπτωση με αποδείξεις και για το πραγματικό εισόδημα και το τεκμαρτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοροτεχνικών, Νίκο Μπουρμπούλια, άτομα άνω των 18 ετών που δεν είχαν κανένα εισόδημα και ωστόσο έπρεπε να φορολογηθούν εξαιτίας τόκων σε κοινούς λογαριασμούς με συγγενικά πρόσωπα, θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν αποδείξεις και να έχουν έκπτωση ύψους έως 2.100 ευρώ.

Με το νυν φορολογικό νομοσχέδιο, θα έπρεπε να φορολογηθούν για επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 26% και όχι για μισθωτή υπηρεσία, όπως θα διορθωθεί με το καινούργιο νομοσχέδιο.

Η ίδια πρόβλεψη υπάρχει και για φορολογούμενους με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, που επίσης αντιμετώπιζαν πρόβλημα, καθώς είναι με δεμένα χέρια.

Το κυριότερο όμως είναι το θέμα των ανέργων και των κατοίκων εξωτερικού. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση, ο κ. Μπουρμπούλιας είπε ότι συμπεριλαμβάνονται στην ίδια πρόβλεψη με τους φορολογούμενους που είχαν εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ ή τεκμαρτό έως 9.500 ευρώ, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτει την ακίνητη περιουσία, αλλά και την κατοχή Ι.Χ.

Για τους κατοίκους εξωτερικού, επισήμανε, ότι ενώ δεν θα έπρεπε να υποβάλλουν καμία φορολογική δήλωση, ωστόσο αν έχουν ξεχασμένο έστω και ένα ευρώ σε λογαριασμούς φορολογούνταν για τα τεκμήρια με χιλιάδες ευρώ.

Στην πλειοψηφία τους, εξήγησε ο ίδιος, οι κάτοικοι Εξωτερικού διατηρούν μεγάλα σπίτια στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι φορολογικά. «Οι κάτοικοι εξωτερικού απαλλάσσονται απ’ αυτή τη διαδικασία» συμπλήρωσε.

Κ.Μ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=