ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται αλλαγές στη Διοίκηση του Ο.Λ.Β.

ερχονται-αλλαγές-στη-διοίκηση-του-ο-λ-β-475341

Σε απολογισμό πεπραγμένων θα προχωρήσει ο πρόεδρος

Τη σύγκληση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αναμένει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου μετά την ενημέρωση του Τύπου ότι έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και στα δέκα περιφερειακά λιμάνια, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και του Βόλου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Ιωάννης Πρίγκος, που ρωτήθηκε για τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών μέχρι τέλος Ιουνίου, είπε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Θα περιμένουμε τη σύγκληση του βασικού μας μετόχου, του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι και ο υπεύθυνος να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Οργανισμούς για να κλείσει η οικονομική χρήση του 2014. Εμείς είμαστε έτοιμοι» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Η διοίκηση του ΟΛΒ, στο μεταξύ, θα προχωρήσει στον απολογισμό πεπραγμένων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα της αλλαγής Διοικήσεων των Λιμανιών αναμένεται να συνεδριάσει επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Παράλληλα, το προσεχές Σάββατο 13 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε τη σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, με βασικά θέματα την αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού και την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 15ης εταιρικής χρήσης του ΟΛΠ Α.Ε. για την περίοδο από 1-1-2014 έως 31-12-2014, που θα συνοδεύονται από την ετήσια Εκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και την Εκθεση Επισκόπησης / Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου