ΤΟΠΙΚΑ

Να γίνει το λιμάνι του Βόλου home port κρουαζιέρας

να-γίνει-το-λιμάνι-του-βόλου-home-port-κρουαζι-513921

Το αίτημα έθεσε στον αντιπρόεδρο της ΡΑΛ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορευματικών του δραστηριοτήτων και τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών ώστε να ενισχυθεί η θέση του ως προορισμός κρουαζιέρας (home port), συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Δημήτρη Μπαντιά και στελεχών της ΡΑΛ την Πέμπτη 14 Μαΐου.

Τα στελέχη της ΡΑΛ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κ. Γιάννη Πρίγκο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΛΒ, κ. Νίκο Σακελλαρίου, με τους οποίους συζήτησαν ζητήματα σχετικά με τη δραστηριότητα του Οργανισμού. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων της διοίκησης της ΡΑΛ με εκπροσώπους όλων των λιμανιών της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στη φιλοδοξία που υπάρχει για να εξελιχθεί ο Βόλος σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας (port home) και να μην είναι πια απλός σταθμός. Ο κ. Μπασδάνης τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης των υπαρχουσών και δημιουργίας νέων υποδομών σχετικά με την κρουαζιέρα, ενώ έδωσε έμφαση και στην ανάγκη δημιουργίας μαρίνας, η οποία θα αποτελέσει πόλο έλξης για σκάφη αναψυχής και θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εξάλλου, στην ίδια συνάντηση, εξετάστηκαν οι σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος με τον επιχειρηματικό κόσμο που αφορούν είτε στο καθεστώς παραχωρήσεων είτε στη χρήση υπηρεσιών, ενώ εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις μικτές δραστηριότητες που αναπτύσσει το λιμάνι του Βόλου (εμπορευματικές και επιβατηγές – τουριστικές), προκειμένου να αποκομιστούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, επεσήμανε, τέλος, προς τον κ. Μπαντιά ότι θα πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο μίας γενικότερης στρατηγικής χρήσης των λιμανιών, η δυνατότητα δημιουργίας ελεύθερης ζώνης εμπορίου στο λιμάνι του Βόλου που, λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, θα δώσει τη δυνατότητα σε επενδυτές να προσεγγίσουν τη χώρα μας και επιπλέον θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες στην περαιτέρω διάθεση των προϊόντων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου