ΤΟΠΙΚΑ

Ενέκριναν τη μεταφορά των αποθεματικών

ενέκριναν-τη-μεταφορά-των-αποθεματικ-540626

Δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ο ΟΛΒ από την Π.Ν.Π.

Τη μεταφορά των αποθεματικών του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε χθες το μεσημέρι σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΛΒ δεν έχει έσοδα από το κράτος και με την κοινοποίηση της Π.Ν.Π. εκτιμήθηκε ότι μπορούσε να εξαιρεθεί, η Διοίκηση ζήτησε διευκρινήσεις και έλαβε την απάντηση ότι περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 1.500 φορείς και ως εκ τούτου οφείλει να μεταφέρει τα ταμειακώς διαθέσιμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε για τη μεταφορά των αποθεματικών και πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία μετά από σχετική πρόταση της Διοίκησης. Ωστόσο η απόφαση δεν ελήφθη ομόφωνα, καθώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ζήτησε να εγκριθεί για μεταφορά μόνο το ποσό των 500.000 ευρώ που ο ΟΛΒ οφείλει στο Δημόσιο και αποπληρώνει με μηνιαίες δόσεις ύψους 20.000 ευρώ.

Το σύνολο των ταμειακών αποθεματικών του ΟΛΒ όπως είναι γνωστό ανέρχονται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ. Η Διοίκηση θα αξιολογήσει πόσα χρήματα χρειάζεται ο Οργανισμός για άμεσες υποχρεώσεις του και τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πάντως, ο Οργανισμός θα κληθεί να πληρώσει σύντομα υποχρεώσεις που ανέρχονται στις 380.000 ευρώ, ενώ οι πληρωμές για τον επόμενο μήνα φτάνουν και τις 800.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει ότι από την υποχρέωση αυτή «εξαιρούνται οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5, οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α’ 314) καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου