ΤΟΠΙΚΑ

«Στάση» αγορών στην εμπορική αγορά του Βόλου

στάση-αγορών-στην-εμπορική-αγορά-το-624599

Αποκατάσταση του κλίματος ζητούν οι έμποροι

«Παγωμένη» η αγορά του Βόλου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας εκτιμά ότι το τρίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου είναι από τα χειρότερα σε τζίρους του εμπορικού κόσμου από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, το 2009, μέχρι και σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δεν έχει τέλος η πτωτική πορεία στην κίνηση στην εμπορική αγορά Βόλου. Μετά τα δύσκολα Χριστούγεννα, αλλά και την πεσμένη κίνηση στις χειμερινές εκπτώσεις, οι τζίροι των καταστημάτων συνεχίζουν να καταγράφουν μειώσεις, κατεβαίνοντας σε δραματικά ποσά.

«Οι καταναλωτές δεν έχουν την ψυχολογική διάθεση για να προχωρήσουν σε αγορές. Δεν τους ενδιαφέρουν. Το εμπορικό κέντρο δεν κινείται καθόλου. Οι τζίροι είναι πολύ χαμηλοί» περιέγραψε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κώστας Τσέλιος.

Αρκετά καταστήματα της εμπορικής αγοράς κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους σε ποσοστά που μπορεί να φτάνουν και το 50% σε σχέση με τις αρχικές και να το ξεπερνούν. Διαθέτουν ποιοτικά εμπορεύματα σε ικανοποιητικές τιμές. Ομως, όπως επισημάνθηκε, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

Ο κ. Τσέλιος επισήμανε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014 η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα παρουσιάζει πτώση ύψους 40%.

«Ολοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα νομοσχέδια που συζητιούνται. Περιμένουν να δουν να ψηφίζονται οι αλλαγές που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Κανένας δεν πληρώνει» είπε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος ζητάει άμεσα να αποκατασταθεί το κλίμα στην αγορά. Να βελτιωθεί η ψυχολογική κατάσταση του καταναλωτή. «Πρέπει να ηρεμήσουν τα πράγματα. Φήμες για πιστωτικό γεγονός και επανακυκλοφορία της δραχμής καλλιεργούν κλίμα διάχυτης ανασφάλειας και φοβίας» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Τακτική Γενική του Συνέλευση τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στις 6 το απόγευμα.

Η Συνέλευση θα προχωρήσει στον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2014, στην έκθεση ελεγκτικής επιτροπής, την έγκριση προϋπολογισμού 2015, το διοικητικό απολογισμό και προγραμματισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου