ΤΟΠΙΚΑ

Εγκατάσταση αναδόχου για το ISPS

εγκατάσταση-αναδόχου-για-το-isps-730007

Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανάδοχο για την εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας του Λιμένα Βόλου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κώδικα ISPS, του διεθνούς, δηλαδή, κώδικα για την ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων, ανέδειξε ο διαγωνισμός του Οργανισμού Λιμένα Βόλου.

Μετά από οχτώ χρόνια διεκδίκησης της υλοποίησης του έργου επιτέλους το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού υπέρ της «E-Arion ΑΒΕΕ» και άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού για την ασφάλεια του Λιμανιού του Βόλου, αν αναλογιστεί κανείς ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικούς προορισμούς σήμερα για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, από το Νοέμβριο του 2013. Τελικά, ο ΟΛΒ πέτυχε την υλοποίηση του έργου με το ποσό των 736.412 ευρώ.

Η απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού έγινε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τον έλεγχο των οικονομικών προσφορών των δύο υποψηφίων.

Το έργο αποτελείται από Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης/ Κέντρο Ελέγχου Ασφαλείας, Φυλάκιο στον Προβλήτα Νο 3, Σκέπαστρο Κεντρικής Πύλης, Υποσύστημα επιτήρησης με εικονολήπτες, θερμική κάμερα με κάλυμμα εξωτερικού χώρου, διαδικτυακή κινούμενη κάμερα και μεταξύ άλλων ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης.

Η μελέτη του εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ στις 21 Νοεμβρίου 2012, ενώ τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού εγκρίθηκαν στις 6 Μαρτίου 2013 και η άδεια δόμησης στις 9 Σεπτεμβρίου 2013.

«Φωτογραφικός» διαγωνισμός

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου λογιστικής υποστήριξης της οικονομικής λειτουργίας του, ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση για προσφυγή κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού του έργου, μειοψήφησαν στην πρόταση για απόρριψη της προσφυγής τα μέλη του Συμβουλίου Σωκράτης Αναγνώστου και Αριστοτέλης Μπασδάνης. Ο κ. Αναγνώστου σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγόρησε τη Διοίκηση του ΟΛΒ για «φωτογραφικό» διαγωνισμό.

Οπως υποστήριξε, οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί δε δίνουν έμφαση στις οικονομικές προσφορές, που θα κατατεθούν, ώστε να είναι οι πιο συμφέρουσες για το Οργανισμό, αλλά στα στοιχεία των υποψηφίων. Μάλιστα αυτό συνέβη, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, θα πρέπει να τηρείται η αρχή της ισότητας απέναντι στους διαγωνιζόμενους και εν προκειμένω μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών και των ΔΕΚΟ.

Από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης, ισχυρίστηκε, ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές, να είναι δηλαδή λογιστής με άδεια Γ’ Τάξης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου