ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρη ανάκληση της λίστας

πλήρη-ανάκληση-της-λίστας-729994

Επιστροφή χρημάτων από φόρους στους μηχανικούς

Πλήρη ανάκληση της λίστας με τους οφειλέτες μηχανικούς από την Εφορία Βόλου θα ζητήσει με παρέμβασή του προς το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ συζήτησε τις εξελίξεις. Η πρόεδρος της Διοικούσας, Νάνσυ Καπούλα, ενημέρωσε ότι η διαδικασία με τους οφειλέτες μηχανικούς «πάγωσε», όπως και οι κινητοποιήσεις που είχαν προταθεί.

Η ίδια υπογράμμισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε έγινε γνωστό από το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των μηχανικών.

Τα στοιχεία των οφειλετών μηχανικών που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι απόρρητα για το ΤΕΕ Μαγνησίας, που ως γνωστόν έχει επιφυλαχθεί με την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου στην περίπτωση χρήσης τους από ελεγκτικές αρχές, όπως είναι η Εφορία Βόλου.

Η κ. Καπούλα επισήμανε ότι οι μηχανικοί έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων, στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι τους κρατήθηκαν χρήματα από φόρους.

Η ίδια υπογράμμισε ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ για τη λίστα, αποσύρθηκε. Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν υπάρχει έγγραφη δέσμευση και γι’ αυτό θα παρέμβει, ώστε να δοθούν οι δέουσες εγγυήσεις.

Η Διοικούσα Επιτροπή συζήτησε και για το θέμα των κυκλοφοριακών, με αιχμή τις εσοχές σε κεντρικούς άξονες της πόλης. Το μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας Τάσος Σαλίων, μέλος του ΤΕΕ, ενημέρωσε τη συνεδρίαση για τα πλάτη των εσοχών και την κείμενη νομοθεσία.

Μετά από γόνιμο διάλογο και τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων, τελικά αποφασίστηκε και η Διοικούσα Επιτροπή εξουσιοδότησε τον εκπρόσωπό της στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας να ζητήσει την προσκόμιση μελέτης κυκλοφοριακών από τη δημοτική αρχή Βόλου. Η μελέτη, όπως επισημάνθηκε, είχε ζητηθεί στο παρελθόν, αλλά δεν είχε δοθεί στη Διοικούσα Επιτροπή.

Οι εσοχές θα απασχολήσουν νέα συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου